10 tips til hvordan holde orden på gulvet i varebilen

Av Anders Romberg 17. april 2018

Kolasj_blogginnlegg_1_3-3Kjenner du deg igjen i dette bildet? Er du håndverker og ønsker bedre system og orden i varerommet på bilen din? I dette blogginnlegget gir jeg deg 10 tips til hvordan du kan holde bedre orden på gulvet i varerommet, uavhengig av yrke og hvilken type innredning du har.

Det finnes mange ulike innredninger på markedet og det å velge riktig varebilinnredning kan være både vanskelig og tidkrevende. Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer best for deg kan du ta innredningstesten her.

Bilinnredningstesten: TEST DEG SELV

Gulvet fyller seg fort opp

Enten du har tradisjonell innredning, bil uten innredning eller et varerom med horisontaldelt innredning, også kalt dobbelt gulv, er det fort gjort at gulvet fyller seg opp med verktøy, materiell og diverse varer. Selv om du har store skuffer under gulvet til oppbevaring av verktøy og materiell så har det likevel en tendens til å fylle seg opp på gulvet. Les her om hva du må tenke på når du kjøper horisontaldelt innredning. 

DSC00695.low

10 tips til hvordan holde orden på gulvet i varerommet:

 1. Er du rørlegger så monter en «veggboks» som holder rør-i-rør kartonger og rørkveiler på plass langs den ene siden av varerommet. Med en slik boks har du alltid lett tilgang til produktene og du slipper at kartongene og/eller kveilene alltid blir liggende oppå alt det andre som ligger på gulvet. Dersom du en dag ikke har med deg rør-i-rør kan boksen klemmes helt flat inntil veggen for maks utnyttelse av gulvplassen. Les mer her
 2. Bruk en egen boks til lange ting som samleskinner, bor, spett, rør, lister etc, som gjør at alle lange ting har sin faste plass på gulvet, og ikke blir liggende å skli rundt i bilen. Enkelt og legge i og enkelt å ta ut av. En slik boks kan også enkelt flyttes ut av bilen dersom det er behov for større gulvplass.
 3. Er du elektriker så skaff deg en spesialdesignet kabeleske-hylle! Denne er skreddersydd til formålet og gir optimal lagring og veldig lett tilgang til kabeleskene. Monteres for eksempel ved høyre skyvedør.
 4. Skaff deg en enkel innretning for egen skrustikke. En skrustikke er alltid fin å ha for kutting av rør, samleskinner, lister og annet. Bruk en type med teleskopløsning slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig
 5. Få gardintrappa opp under taket! Gardintrappa er stor og tar opp mye plass, og har en tendens til alltid å ligge i veien for andre varer og verktøy på gulvet. Med en fleksibel gardintrappholder i taket skal den være lett å få tak i, lett å henge opp, og alltid ute av veien når du ikke bruker den. Se film under.
 6. Gå til innkjøp av egne perforerte gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring av for eksempel arbeidsklær, støvler, lastestropper, eller materiell som rørbend og stusser eller kveiler med kabler. Mange håndverkere bruker lite egnede pappesker eller plastposer til oppbevaring av materiell. Disse har lett for å gå i stykker og det er vanskelig å se hva som befinner seg i de, samt at de er vanskelige å plassere på gulvet. Med en type gjennomsiktige plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg, boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen, samt at de kan stables i høyden ved behov.
 7. Monter smarte klesknagger på veggen. Dette er en enkel måte å oppbevare arbeidsklær i bilen på og gjør de lette å få tak i samt at de tørker mye bedre når de henger enn når de ligger slengt på gulvet.
 8. Fest et par lommer på veggen, til småting som lastestropper, dokumentmapper o.l.
 9. Spesialtilpasset gummimatte gjør at ikke større varer og verktøy sklir rundt på gulvet.
 10. Sørg for å ha godt lys i bilen. Sterke ledlamper i taket gir mye bedre oversikt og orden i arbeidsbilen. Unngå tynne ledlister da disse ofte ikke gir ønsket lysstyrke og funksjon.

Med dette enkle ekstrautstyret får du et ryddig og funksjonelt varerom. Du får mye bedre oversikt over alt du har med deg i bilen og du vil garantert spare tid i arbeidsdagen. Hvis du er rørlegger så kan lese et mer utdypende innlegg her.

Last ned vår gratis e-bok om varebilens roller. Kanskje du lærer en ting eller to: 

Gratis Guide: Slik planlegger du kjøp av varebil LAST NED NÅ

 

Temaer: Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg