Slik får du en ryddigere varebil: 5 tips til håndverkeren

Av Eirik Lier 10. januar 2017

T6 Smartfloor vinter4.jpg

Har du tenkt på hvordan du kan bli mer effektiv, og kanskje satt deg noen konkrete mål? Her er noen tips om produktivitet på arbeidsplassen, nærmere bestemt i servicebilen. Det er ikke alltid like lett å ha det ryddig i servicebilen. Det brukes alt for mye tid til å rydde, lete og flytte på kaos i løpet av en arbeidsdag. Her får du tipsene som kan redusere de frustrerende tidstyvene.

1. Gi verktøyet en fast plass 

Få oversikt over verktøyet du skal ha med i bilen og gi det en fast plass. Du oppnår dette ved å ha en innredning i servicebilen som er konstruert til formålet. Hyller og skuffer skal være tilpasset det verkøyet du bruker i hverdagen. Hvis du har mye småverktøy så må innredningen ha et sted spesielt egnet for det. Deretter må innredningen brukes på riktig måte, det gjør at ryddigheten kommer av seg selv. Du vil hele tiden vite hvor du har verktøyet og hvor det skal tilbake når du er ferdig med å bruke det.

Ting du ikke trenger skal du fjerne. Verktøy du trenger ofte, skal plasseres lett tilgjengelig slik at du får tak i det raskt, og utstyr du bruker sjelden kan ligge litt mindre tilgjengelig.


Gratis guide: Slik planlegger du ny varebil og innredning

2. Ha ledig gulvplass til større varer

Pass på at du har ledig gulvplass i varerommet, slik at du kan frakte større varer. Målet må være å slippe å rydde plass til større gjenstander hver gang du skal inn å laste hos grossisten eller laste opp før et oppdrag.  Varene bør ikke lastes oppå utstyr eller oppå verktøy som ligger på gulvet. Hvis du hele tiden har plass til å frakte større varer, unngår du unødvendige skader. Det er ikke smart å legge varmtvannsberederen eller baderomsinnredningen rett oppå skarpe gjenstander som ligger på gulvet. Før eller siden blir noe skadet og det hindrer deg i å gjøre ferdig jobben. Og ikke mindre viktig, kundene blir ikke særlig imponert hvis de oppdager det.

Det er enklere å få mer gulvplass hvis du har en innredningsløsning som er designet for å få bort rotet. Tradisjonelle innredninger har hyller langs veggene. Det krever at du er ryddig, strukturert og tar deg tid til å binde fast alt materiellet hver gang, slik at ikke innholdet faller ut når du kjører. 

Hvis du ikke er så ryddig og disiplinert, kan en horisontaldelt varebilinnredning være løsningen. Her kan du plassere verktøy og varelager under gulvet og automatisk sikre deg ledig gulvplass til frakt av større varer. I tillegg er lastekrokene alltid tilgjengelig hvis du skal transportere tyngre gjenstander.

En horisontaldelt innredning gir et bedre utgangspunkt. For eksempel får du plass til sikringsskapet på det store og ledige gulvet over skuffen. 

3. Plassér verktøyet riktig 

Gi bilen din et lavere tyngdepunkt ved å plassere tyngre varer ned og innover i bilen. I tillegg er det fint å plassere varer du ikke bruker så ofte her. Plasser verktøy og varer du bruker oftest lengst frem og tilgjengelig slik at det sparer deg for tid og krefter! Et annet tips er å plassere det verktøyet som ikke tåler fukt lengst unna døråpninger. 

4. Skaff deg oversikt over varelageret

Sett opp en fysisk sjekkliste over alt som må være med i bilen til enhver tid. I tillegg må du sørge for å ha kontroll på delelageret ombord. Sett av faste steder hvor det skal ligge et antall komponenter, som du angir på sjekklista. Sånn fortsetter du til du har full oversikt over alt utstyr. Du vil da få en praktisk liste ved innkjøp og supplering av utstyr. 

5. Lys opp varerommet

LED-Lampe.jpg

Ha en lampe i bilen som gir deg full oversikt. Denne er kanskje ganske åpenlys, men ha en LED-lampe i bilen som gir deg godt arbeidslys. Mange bilmodeller har dette tilgjengelig så spør forhandleren din om det er godt nok lys, eventuelt om det finnes som tilleggsutstyr. Tenk deg alle dagene du jobber når det er mørkt. Hvis du skal klare å opprettholde et ryddig og organisert varerom må du ha god belysning. Vårt tips er at du velger ekstra sterke LED-lamper. Disse bruker ikke mye strøm men kobles til bilens 12 volts-anlegg fremfor separate batterier. Det reduserer risikoen for mørk bil når det passer som dårligst.

Følger du disse tipsene, vil du oppnå et mer ryddig og oversiktlig varerom. Du vil bli mer effektiv og slippe å bruke mye tid på å lete og rydde.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

 

Temaer: Orden, Dobbelt gulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg