5 tips - Sånn lagrer du verktøy og varelager i servicebilen

Av Eirik Lier 5. oktober 2023

DSC01387 tom bil

Som håndverkere har du med deg  varebilen hver dag. Verktøy og utstyr skal stadig ut og inn av bilen, og når hverdagen blir hektisk, ender det fort med at ting havner på litt tilfeldige steder. Ender det med at det blir litt rotete? Blir du frustrert når varerommet er uoversiktlig og rotete. Da kan det fort blir bedre, hvis du organisere alt på en god og varig måte. Men hvor skal du begynne? 

I dette innlegget får du derfor 5 gode tips til organisering av utstyret i varebilen. 

Last ned sjekklisten: Slik får du orden i varebilen

1. Finn ut hva du har på lager, stryk det du ikke trenger

Lag en fysisk sjekkliste over alle delene som er i varebilen din. Det vil gi deg full oversikt over hva du har med deg akkurat nå. Stryk det du ikke trenger og skriv om det du mangler. På den måten får du en liste over hva du skal ha til en hvert tid.

Les også: Dette innebærer varetelling av varerommet

 

Les også: Den ultimate guiden til mer orden i varebilen

 

Les også: Ryddige håndverkere er mest effektive

2. Organiser smådeler i sortimentskofferter og andre typer mobile bokser

En løsning der mye av varelageret i bilen enkelt kan tas med inn på arbeidsplassen er helt klart å foretrekke i forhold til permanente små skuffer i bilen. Men husk at det er viktig å påse at varebilinnredningen er tilrettelagt for denne typen kofferter og bokser. 

Proace stor skuff

Les også: Lag ditt eget skuffesystem med sorteringsbokser til Smartfloor

 

Les også: Kan du forskjellen på egenvekt, nyttelast og totalvekt? 

3. Tenk sikkerhet

Det er viktig å alltid ta sikkerheten på alvor når man ferdes på veien! Selv små gjenstander som ligger løst i varerommet øker risikoen for betydelige skader ved en eventuell kollisjon. Sørg derfor for at alt i varerommet enten ligger trygt under toppgulvet (dersom du har dobbelgulv), eller er stroppet fast forskriftsmessig. Ha i bakhodet at sikring blir enklere dersom surringsfestene alltid er tilgjengelige og ikke blokkeres av andre varer eller innredningsløsninger.

Les også: Løse gjenstander i varebilen er livsfarlige ved kollisjon

4. Sikre varelager og verktøy mot tyveri

Forbruksmateriell og dyrt verktøy er ofte fristende for potensielle tyver. Har du vinduer i varerommet er innvendig gitter en smart løsning. Da er utsyn og sikkerhet ivaretatt til en relativt lav pris i forhold til utstyret som befinner seg i bilen. Gitteret vil også hindre vinduene å knuse hvis noe ikke er godt nok sikret inne i bilen.

Et annet tips er å velge en innredning som skjuler mest mulig, slik at det ikke ligger noe synlig som vekker tyvens interesse.

Les også: Redd for innbrudd i varebilen? 3 tips til sikring

 

t5-caddy-web-120dpi

Les også: Laste små og store gjenstander - Slik får du plass til alt i varebilen

 

Les også: Unngå skader på frakten i varerommet med riktig bilinnredning

5. Sørg for god belysning i varerommet.

Til slutt er belysning viktig for å finne riktige varer og verktøy effektivt i tillegg til å kunne lese etiketter og merkelapper på diverse varer i varerommet. Velg ekstra sterke led-lamper som enkelt kan kobles på bilens eksisterende ledningsnett.

LED-Lampe-Gif-1

Les også: Slik får du godt arbeidslys i varerommet og på byggeplassen

Ta gjerne en kikk på vår gratis guide om hvordan du kan få orden i varerommet. Her finner du flere gode råd og tips! Last den ned ved å følge lenken nedenfor. 

GRATIS GUIDE: Slik får du orden i varerommet

Temaer: Dobbelt gulv, LED-belysning, Rørlegger, Bilinredning, Effektivitet, Netthandel


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg