9 tips til hvordan få en tøffere varebil

Av Christine Amundsen 13. mars 2018

Volkswagen T6 styling ekstrautstyr pimpe varebilen smartfloorDet finnes uendelige muligheter for hva du kan gjøre med en varebil. Her er det bare fantasien og lommeboken som setter grenser. I dette innlegget gir jeg deg noen gode tips til hvordan du kan style varebilen din.

Tidligere har vi skrevet et innlegg her på bloggen om 5 gode grunner til å pimpe varebilen.

En av grunnene til å style varebilen er nettopp for å få bilen til å skille seg ut, og for å skape et mer minneverdig inntrykk av deg og din bedrift.

Keep it clean 

Når du skal style varebilen din er mitt første tips å følge prinsippet «det enkle er ofte det beste». Samtidig er styling av varebilen noe som skjer både på utsiden og innsiden av bilen. Jeg vil påstå at du bommer litt hvis du har en skikkelig påkostet varebil med fete felger, profilering og senkesett, men varerommet ser helt bomba ut. 

Her kan du finne ut hvilken innredning som passer til ditt bruk.

9 tips til hvordan du kan få en tøffere varebil

1. Profilering. Dette er gjerne det første du bør se på. En bil som har en gjennomtenkt og smakfull profilering ser veldig mye bedre ut enn en bil som bare har fått smelt på en dårlig logo. Tenk enkelt og stilrent. Se tips til riktig bilprofilering her. 

2. Foliering. Her kan du gjøre den store forskjellen for en billig penge. Det finnes mange firmaer som driver med bilfoliering og kan gi deg gode tips til hva du kan gjøre med bilen din. Du trenger ikke foliere hele bilen for at det skal se kult ut – heller tvert imot. Se for eksempel på hovedbildet hva Foss & Strande Elektro har gjort med sine Volkswagen Transporter biler. Du finner også mye god inspirasjon på nettet.

3. Mørke vinduer. En varebil med mørke ruter er tøft å se på. Det finnes mange ulike typer solfilm, men det finnes også regler for hva du har lov tilMørke vinduer gjør det også vanskeligere for eventuelle tyver å se hva som befinner seg inne i bilen. Er du sikker på at din varebil er innbruddssikker? Les mer her om innbruddsikker varebil her.

4. Dekk og felger. Tøffe felger kan gjøre underverket på en litt «traust» varebil. Dette koster litt penger, men vurderer du det opp mot bilens levetid, signaleffekt, image, kundetroverdighet, stolthet og arbeidsglede, så skjønner du fort at det er verdt det.

5. Senkesett. Har du først investert i gromme dekk og felger, så er det nesten et must å senke bilen litt også. Den vil med én gang se mye tøffere ut.

6. Ekstralys, kufangere og stigtrinn. En kraftig kufanger med et par sterke ekstralykter er aldri feil. Dette ser bra ut, men har også en funksjon. En kufanger beskytter fronten på bilen og sterke ekstralys gir trygghet ved kjøring i mørket. Monter på et par stilige stigtrinn i samme slengen. Det er både tøft og har sin funksjon. 

7. Takstativ. Legg noen hundrelapper ekstra i takbøyler med et stilig design. Bilen ser mye bedre ut med en gang. Husk at takbøyler med et «riktig» design som regel også gir mindre støy.

8. Innredning. Det er ikke bare utenpå du kan pimpe bilen din. Kjøp en stilren varebilinnredning som passer til bilens design og farge. Et tips er en innredning med store dype skuffer der du får det meste av verktøy og materiell under gulvet. Da er det mye lettere å holde orden i varerommet og helhetsinntrykket blir veldig mye bedre.
Her kan du lese mer om hvorfor du skal velge ekstra høyt dobbelt gulv.

9. Full pakke. I tillegg til disse tipsene finnes det en mengde med ekstrautstyr til varebil på markedet. Alt fra spoilere til sidespeil i gull. Her er det bare fantasien og lommeboka som setter grenser. Sjekk denne engelske nettsiden for inspirasjon.

Volkswagen T6 styling ekstrautstyr pimpe varebilen

Dette sier bilselgeren om utviklingen rundt styling av varebiler

Vi stilte et par spørsmål til Magnus Ingebrigtsen, Markedssjef Volkswagen Nyttekjøretøy ved Dahles Auto Fredrikstad:

Har du inntrykk av at håndverkeren legger mer vekt på utsendet på servicebilen sin nå enn tidligere?
Uten tvil. Det virker nesten som om det er blitt en konkurranse om hvem som har den tøffeste varebilen. 

Hvordan vil du si at utviklingen har vært med tanke på tilbehør/styling av varebiler de siste årene?
Utviklingen har gått rett i været de siste 3-4 årene. Kundene vil gjerne markedsføre seg på en flott måte. Miljøet i for eksempel byggebransjen er ikke stort. De ser hverandres biler og vil gjerne ha dette selv. 

Råder du dine kunder til å legge litt mer penger i ekstrautstyr?
Jeg vil ikke si at jeg råder kundene til dette. Det kommer opp i løpet av en behovsanalyse av kunden. Merker jeg at kunden vil ha det lille ekstra, ja da informerer jeg om det meste av tilbehør man kan få til bilen. Det bli jo mersalg. Og en fornøyd kunde. Det er det vi lever av. 

Er du usikker på hvilken innredning som passer for deg og din bil? Ta vår innredningstest og du får svaret på få sekunder.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Kjøpe varebil, Profilering, Dobbelt gulv


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg