Er det virkelig billigere å bygge sin egen bilinnredning til varebilen?

Av Sofie Afzal 10. mai 2022

kimdomingos-vw-caddy-smartfloor-dubbelgolv-web-621x350px-jpg

Kim Domingos er en av Skandinavias største influencere innen byggebransjen. Med Kims erfaring av å bygge sin egen bilinnredning som bakteppe ser vi nærmere på hva som er den smarteste løsningen for arbeidsdagen og ikke minst, hva er best for lommeboken din: å bygge din egen bilinnredning eller kjøpe Smartfloor?

 

Hva er den beste investeringen: bygge din egen bilinnredning, eller Smartfloor?

Ved første øyekast kan det være dyrt å kjøpe en bilinnredning fremfor å bygge den selv. Men skal man ta et økonomisk valg, er det flere faktorer som spiller inn enn bare kjøpesummen, sier Kim.

Levetid på hjemmelaget bilinnredning

Hvis du ser på levetiden for de forskjellige innredningene, kan du ganske enkelt finne ut av hvem som varer lengst ved å se på materialene. Når du bygger din egen bilinnredning, er det meste av materialet sponplater eller tre.

Skal du kjøpe annen innredning finnes det selvsagt ulike alternativer når det gjelder materialvalg, men spesielt Smartfloor sitt dobbeltgulv er av den mer slitesterke typen. Den har en stålramme slik at den tåler tyngden den blir utsatt for når du setter inn alt av verktøy og materialer. Smartfloor varer derfor så lenge du har bilen, og ofte lenger en dette også.

BESØK LOYDS NETTBUTIKK

Bruktverdi av bil og bilinnredning

Har du bygget din egen bilinnredning så er det normalt sett nødvendig å si farvel til den når du bytter til ny bil. Den er som oftest i dårlig stand etter hyppig bruk og kan som regel ikke flyttes til din nye bil. Du må rett og slett planlegge med å bruke mange timer på å bygge en ny bilinnredning til varebilen din.

Med Smartfloor dobbeltgulv kan du imidlertid ta det med deg når du bytter bil og installere det i den nye bilen, om det passer. Om du ikke ønsker å ha Smartfloor i den nye bilen, kan du også selge det videre. Begge alternativene representerer gode økonomiske løsninger. Smartfloor er blant de mest slitesterke dobbeltgulvene på markedet og tåler tidens tann.

Betaling av bilinnredningen

Smartfloor kan du også inkludere i leasing av varebilen, noe som gjør at kostnaden fordeles i mindre porsjoner over tid. Alternativt så kan betalingen også deles opp på 3 måneder.

Når man leaser en bil så må man være mer forsiktig med bilen. Med Smartfloor så beskyttet du faktisk en ganske stor del av bilen mot slitasje. I tillegg så er bilen ferdig innredet når du henter den, forteller Kim.

Kim-Domingos-VW-Caddy-Maxi-Smartfloor-dubbelgolv-baklåda-ovanifrån-BG-blur-1080X361WEB-IG

Spar tid på kjedelige oppgaver som du kan bruke på det du ønsker

Takket vare Smartfloor har Kim spart mange timer på  jobb. Å spare 5-10 minutter om dagen på å ikke lete etter tingene dine eller klatre inn i bilen gjør en stor forskjell! – Alt har sin egen plass, og da er det lett å finne ting i bilen, sier Kim.

Kim jobber relativt ofte med nybygg. Det betyr at han bruker det samme verktøyet ganske lenge. Med Smartfloor er det enkelt å bare pakke om bilen etter hvilke oppdrag han skal utføre. «Det fungerer veldig bra! Jeg er veldig fornøyd!"

Kan ha en mindre bil med riktig bilinnredning

Men en bilinnredning som legger til rette for en effektiv oppbevaring av verktøyet ditt kan du ha en fullastet servicebil - samtidig som du har plass til å laste nye ting. Med en mindre bil kan du også spare mye på blant annet forsikring, drivstoff og innkjøpspris.

Riktig bilinnredning gjorde det mulig for Kim å ha en mindre bil og en enklere arbeidsdag

Kim hadde en Ford Custom med selvbygd innredning, og når tiden var inne for å bytte den ut var det naturlig å også gjennomgå hvilken bilinnredning som var best egnet for han. Kims bedrift vokser og flere og flere lærlinger kommer inn, så valget av bilinnredning var enda viktigere nå.

Da Kim så bilen til sin håndverkerkompis utstyrt med Smartfloor, tenkte han umiddelbart «Wow, jeg må ha en!». Det ser så profesjonelt ut når du åpner bilen og du har en real bilinnredning, sier Kim.

Gratis e-bok:  Slik planlegger du kjøp av varebil   LAST NED »

Med den nye bilen kunne han faktisk gå ned én størrelse. Dermed sa han ha det bra til sin Ford Transit Custom, og ønsket VW Caddy Maxi med Smartfloor dobbeltgulv velkommen.

«Hadde det ikke vært for at jeg har Smartfloor i bilen, hadde jeg ikke hatt en sjanse til å kunne ha en bil som denne.» Med Smartfloor får han plass til alt han trenger i den mindre bilen.

"Det er så kult å bare kunne legge alt i skuffen, og fortsatt ha plass på toppen. Jeg kommer aldri til å ha en bil uten Smartfloor igjen. Det er så deilig at du kan trekke ut hele skuffen og du kan stå på siden og jobbe», sier Kim. Du trenger heller ikke å trekke ut hele skuffen, men du kan låse den der du vil at den skal stoppe.

Quote_start

 

Det kan ikke bli bedre enn å få plass til like mye verktøy som man får i Smartfloor, pluss at du fortsatt har plass på gulvet til last. I tillegg er det praktisk å ha skuffer på begge sider (bakskuff, pluss skuff ved skyvedørene). Det gjør det enkelt å organisere slik at jeg har rask tilgang til ting i bilen.

 

Quote_slutt

Kim Domingos VW Caddy Maxi Smartfloor dubbelgolv frog view-Recovered

Bytte ut ødelagt verktøy, eller bytte ut bilens interiør

"Jeg ser mange som ikke en gang har noe bilinnredning i det hele tatt i arbeidsbilene sine. Der ligger verktøyene løst i skapet og blir skadet. Da er det billigere å kjøpe Smartfloor enn å kjøpe nytt verktøy hele tiden. Hvis du investerer i et Smartfloor, beskytter du også de andre investeringene du har i bilen», sier Kim.

Men det handler om hva du foretrekker, sier Kim. "Det er bare å spørre seg selv; vil du ha det ryddig eller vil du ha det rotete? Hvis du foretrekker kvalitetsbilinnredning, og kvalitetsverktøy, går det hånd i hånd. Hvis du investerer i kvalitetsverktøy, og en bilinnredning av kvalitet, gjenspeiles det i arbeidet som en håndverker leverer."

Varebilen din sier mer om deg som håndverker enn du kanskje tror

Etter det Kim erfarer gjenspeiles det faktisk ofte hvordan en håndverker er når man tar en titt på bilen. Er det rotete i bilen, er det altfor ofte også rotete på byggeplassen. "Det er ganske enkelt egentlig, hvis de ikke kan ta vare på sin egen bil, så hvorfor skulle de ta seg av orden på arbeidsplassen. Det sier seg selv."

En ryddig bil gir også håndverkere sjanse til flere jobber, sier Kim, og gir et eksempel: "Hvis to snekkere er hjemme hos deg. Begge to går for å hente verktøy i bilen og kunden ser når de åpner bilene. Den ene har rotete bil, og den andre en ryddig bil. Hvem tror du har størst sjanse til å få jobben? Ren og organisert bil, gir et godt førsteinntrykk. Så noen ganger kan det være det som er avgjørende for at du får jobben: at du har en ren og pen bil."

GRATIS GUIDE SLIK FÅR DU ORDEN I VAREROMMET

 

Temaer: Pris, Leasing, Dubbelgolv, köpa transportbil, bygga egen bilinredning, Bilinredning, välja bilinredning


Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg