Bilinnredning og skuffer: Organisering av store skuffer i varerommet

Av Eirik Lier 4. mai 2021

FB post_Amarok T5 parkering

Når det kommer til oppbevaringsløsninger i varebilen, er vi store entusiaster av at oppbevaringen skal bestå av færre, men større skuffer. Det gir mer plass og mer lastekapasitet enn flere små skuffer. Men hvordan innreder man slike store skuffer på best mulig måte?

Selv om fast biloppbevaring med store skuffer blir vanligere og vanligere i markedet, så er fortsatt hyller med flere og mindre skuffer en gjennomgående trend blant håndverkere. Vi tror dette er fordi denne typen oppbevaring har vært tilgjengelig lenge, men også fordi markedet har låst seg litt fast i ideen om at det kun er de aller minste verktøyene som må oppbevares i separate skuffer.

Dette har naturlige årsaker. Serviceinnredning har sitt opphav i oppbevaringsinnredningen i tradisjonelle bilverkseteder, der verktøy lagres i ulike skap, som på et tidspunkt ble disse skapene redesignet og tilpasset varebiler. Problemet med dette er at skuffene ofte er for små og ute av stand til å lagre store verktøy som mange håndverkere er avhengig av i arbeidshverdagen. Samtidig er det ikke plass til å stå oppreist inne i varebilen, noe som ofte fører til at man må krype eller gå krumrygget for å komme frem til skuffene. Disse to problemene skaper til slutt den største utfordringen av dem alle: en rotete varebil.

Derfor ser vi at håndverkere kan øke effektiviteten sin ved å ha større skuffer som skaper mer orden i lasterommet på bilen. Samtidig ser vi at store skuffer reduserer skadepotensialet ved trafikkuhell ved å gjøre det enklere å rydde vekk løse gjenstander i lasterommet på bilen. Derfor er det en fordel med større størrelser på oppbevaringsskuffene, slik at flere typer verktøy kan lagres trygt under transport. 

Trenger du noen tips om hvordan du holder orden på varerommet i bilen?

Last ned sjekklisten: Slik får du orden i varebilen

Fordeler med store skuffer i varebilinnredningen

Har du en liten eller mellomstor varebil, er sjansen stor for at oppbevaringsløsningen din består av enten hyller og skuffer eller dobbeltgulv, eller kanskje til og med en kombinasjon dem begge. Slik vi ser det, er det mer nyttig med en bilinnredning som har færre, men større skuffer.

For det første vil romslige skuffer både gi en fleksibel oppbevaring av små gjenstander og gode oppbevaringsmuligheter for større redskaper. For det andre kan man selv bestemme hvordan layouten skal se ut og benytte sine foretrukne sortiment- eller verktøykasser som småoppbevaring. Man blir rett og slett ikke like låst som man gjerne blir med små skuffer. For det tredje, og kanskje aller viktigst, vil store skuffer gjøre at man bruker mindre tid på å lete etter verktøy og mer tid på faktisk å bruke verktøyene.

Vi ser igjen og igjen at store skuffer i varebilen kutter dødtid og fjerner ineffektive arbeidsprosesser. Du trenger ikke krype inn i varebilen for å lete i små skuffer eller rydde ut en haug med verktøy for å finne den ene du trenger for oppdraget. I stedet kan du åpne de store skuffene og få en totaloversikt over alt du har med deg. Bare tenk på hvor kjedelig det er om du kjører ut til et oppdrag, kommer frem og først da innser – etter at du har omrokert halve varerommet – at du har glemt drillen igjen hjemme. Den ekstra strafferunden tilbake for å hente glemt utstyr er sjelden noe annet enn sløsing av tid.

Les også: Slik får du plass til større gjenstander i varerommet

Hvordan kan du organisere store skuffer på best mulig måte?

Det fine med store skuffer, er at du kan bestemme mye selv. Det vil si at du kan legge arbeidshanskene dine hvor du vil, oppbevare store og små ting i en og samme skuff og så videre. Du har altså en helt annen frihet til å organisere varebilen som du vil.

Tips: 

  • Organiser lasten din etter bruksområde. Med andre ord, legg de tingene du ofte bruker sammen med hverandre og lett tilgjengelig. Gjerne lengst ut i skuffen og lengst opp.

  • Om høyden på skuffen tillater det, så anbefaler vi at du plasserer verktøykassene dine i høyden, med håndtaket vendt oppover. På den måten kan du ta tak i den kassen eller esken du trenger uten problemer, og enkelt og smidig sette den tilbake på samme plass.

  • Bruk uttrekkbare skuffer for å oppbevare mindre gjenstander. Fordelen med dette er at du kan bære med deg oppbevaringsboksene inn til arbeidsplassen ved behov.

  • I de fleste større typer skuffer (dobbeltgulv med store skuffer), finnes det skilleplater som du kan utnytte for å dele skuffer inn i ulike oppbevaringsseksjoner. Innimellom kommer antakeligvis lasten din til å variere i størrelse og antallet formål til å skifte. Bruk da skilleplatene til å tilpasse skuffene i oppbevaringsseksjoner som passer den lasten du har.

  • Når det gjelder de verktøyene eller gjenstandene som du vanligvis har med deg, anbefaler vi å plassere dem på sin faste plass i de romslige skuffene, mens mer tilfeldig last av en viss størrelse spennes fast på toppgulvet.

  • Gjennomfør en analyse av alt du pleier å kjøre rundt med i lasterommet på varebilen, og se om det er noe du sjelden eller aldri bruker. Det kan være at du kjører rundt med mye dødvekt som både tar opp plass, genererer rot og øker drivstoffutgiftene dine eller antall ladestopp.

Trenger du flere tips om hvordan du holder orden i lasterommet? Vi har utviklet en ordensguide, tilgjengelig for gratis nedlastning. Du får tilgang til den ved å klikke på lenken nedenfor. 

GRATIS GUIDE 5 tips: Slik får du orden i varerommet

Temaer: bilinnredning


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg