Bli kjent med Smartfloor - vi setter dobbelgulvet på prøve

Av Annsofi Klevfoss 23. juni 2020

Elektriker Smartfloor x 621x350 koffert

Dobbelgulv blir en stadig mer populær innredningsløsning i varebiler. Mange er også nysgjerrige på Smartfloor, og da dukker det naturligvis opp en del gode spørsmål. Vi syns gode spørsmål fortjener gode svar - derfor bruker vi denne guiden til å svare på 10 av de spørsmålene vi oftest mottar.

Består Smartfloor spørsmålsrunden?

1. Er Smartfloor verdt prisen?

Hvis du ser og kjenner på Smartfloor, vil du raskt merke at dette er en innredning av topp kvalitet. Bakskuffen er sertifisert for en last på hele 250kg alene, holdt av kun ett sett skinner (som i tillegg er vedlikeholdsfrie). For at en skuff skal tåle en slik vektbelasning, samtidig som du helt sømløst skal kunne dra den ut i 100% uttrekk, må konstruksjonen være robust og basert på riktige materialer. Nettopp dette har vi valgt å fokusere på ved Smartfloor-konstruksjonen.

Se video av Annsofi som tester hvor mye vekt Smartfloor tåler:

NO_vekttest SF 250kg Annsofi RASK

2. Hvordan er holdbarheten på Smartfloor?

Sett i lys av forrige spørsmål, fører også valget av robuste materialer til et produkt med lang levetid. Faktisk har Smartfloor, med vanlig røff bruk, en såpass lang levetid at mange tar den med seg videre ved bilbytte. Dobbelgulvet er laget for å tåle norsk klima, med alt det innebærer av vind, temperatursvingninger, regn og snø og annet rusk. Smartfloor er også spesielt tilpasset bruk i varebilen, det vil si på veien med de vibrasjoner og påkjenninger det skaper.

Les mer: Bytte bilinnredning? Så enkelt er det å montere Smartfloor


3. Vet jeg at Smartfloor passer til min bilmodell?

Når du får Smartfloor, kan du kjenne deg helt trygg på innredningen passer varerommet ditt som hånd i hanske. Alle lister, fester og toppgulv som følger med til montering er 100% tilpasset hver bilmodell vi leverer Smartfloor til. Gulvet følger bilens former og kurver, slik at resultatet både ser pent ut samt at du unngår at det samler seg smuss i kriker og kroker det er vanskelig å komme til.

Video: Du trenger ikke måle, smartfloor passer!

NO_du trenger ikke måle-sf passer_harry musikk

Se mer: Bilmodeller og priser

4. Hvordan sikrer jeg lasten min?

Som en stor forskjell fra andre dobbelgulv på markedet, så har Smartfloor tatt vare på festene på toppgulvet enkelt tilgjengelig. Slik kan du bruke gulvet til sikker lasting av store, tunge gjenstander. Vi har i prinsippet løftet gulvet i bilen opp over skuffene.

Last ned: Sjekkliste - slik laster du riktig

caddy-m-smartfloor2

5. Hvordan påvirker Smartfloor bilens kjøreegenskaper?

Med Smartfloor så blir lasten jevnt fordelt utover, til forskjell fra for eksempel hyllesystemer. Å få et lavt tyngdepunkt i bilen, og vekten fordelt over hele flaten, unngår du i stor grad den ubalansen som ujevn vektfordeling gjerne fører til. 

6. Får jeg plass til alt jeg skal ha med meg?

Loyds har tatt frem Smartfloor basert på 50 års erfaring med varebiler og sikkerhet, i tillegg til grundige undersøkelser av det arbeidet håndverkere faktisk utfører med varebilen. Dette har ført til at skuffene er konstruert for å romme større verktøy og materialer. Faktisk er den innvendige høyden i skuffen hele 37cm - enkelt og greit fordi du skal kunne plassere verktøykoffertene dine i stående posisjon. Da slipper de å havne under hverandre. Takket være presisjonen når det kommer til modelltilpasning, får du maksimert bruken av varerommet ditt med Smartfloor.

Se video hvor rørlegger Jostein tester ut volumet i Smartfloor:

volymdemo_kunde_jostein_blurred BG plus pic

 

7. Hvis jeg har med meg dyrt utstyr, risikerer jeg at dette skades?

De skadene som oppstår på utstyr du oppbevarer i varerommet ditt, oppstår først i fremst grunnet andre ting du oppbevarer samme sted. Dette gjelder når man ikke har noen mulighet til å oppbevare ting separat, slik at alt ligger og slenger rundt i bilen. 

Hvis vi ser på bakskuffen i Smartfloor så er denne først og fremst delt opp i to store avdelinger. På denne måten får du i utgangspunktet to skuffer selv om du sparer plass med kun ett sett skinner istedenfor to. Dessuten følger det med tilpassede plastkasser til å plassere i skuffene, pluss skilleplater i metall som du kan ytterligere kan bruke til å tilpasse skuffen presis til det du skal oppbevare der.

Proace stor skuff

8. Kan jeg ikke bare bygge mitt eget dobbelgulv da?

Vi vet det er populært å bygge bilinnredning selv. Hvis du klarer å lage en smidig og samarbeidsvillig skuff som tåler det den blir utsatt for av vekt, vær, vibrasjoner og annen røff håndtering, så er det klart du kan bygge dobbelgulvet ditt selv. Vi ser mye kreative løsninger snekret hjemme. Hovedproblemet her kommer til trafikksikkerheten ved valg av dårlige materialer og festemetoder som kanskje fører til at hele innredningen til slutt løsner på veien. En hjemmesnekret innredning er sjeldent tilpasset verken bilen i seg selv, ei heller en arbeidsplass på hjul.

Thomas Jørgensen - Volkswagen 1

9. Hvordan er det med ergonomi? Jeg har mye tungt utstyr som løftes inn og ut av bilen.

Slike spørsmål syns vi det er gøy å få. Mye av tanken bak Smartfloor handler nettopp om ergonomi og å redusere håndverkerens behov for å krype rundt inni varerommet og dermed belaste kroppen unødig. Vi vet at tunge og særlig høye løft kan skape mye slitasje i både rygg og skuldre, og derfor har vi tenkt ut en smart løsning på nettopp dette: sidevangene i skuffene er nedsenket for enkel tilgang til verktøy og annet utstyr i en behagelig høyde.

nedsenket sidevang

10. Er det vanskelig å montere Smartfloor?

Skuffene kommer ferdig montert i rammeverket, og alt du trenger for selve monteringen følger med når du får Smartfloor levert. Innredningen monteres inn i bilens originale fester, slik at du ikke trenger å lage noen merker eller skader på bilens karosseri. Vi har gjort så mye av jobben som mulig for deg på forhånd, slik at du skal ha mulighet til å montere Smartfloor i løpet av få timer, for eksempel etter arbeidstid slik at du er klar for en helt ny arbeidsopplevelse neste morgen.

 

Med denne spørsmålsrunden håper vi du har fått svar på det du lurer på - og har blitt litt bedre kjent med Smartfloor! Hvis du har andre spørsmål, eller er nysgjerrig på om Smartfloor kan være den riktige løsningen for deg, må du gjerne sende oss en henvendelse eller be om et uforpliktende tilbud:

Still et spørsmål / Be om tilbud

 

Temaer: bilinnredning, Smartfloor, Dobbelgulv


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi er vår digitale ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg