Dette innebærer varetelling av varerommet

Av Anders Romberg 20. august 2019

3x-klass kundbil öppen och stängt smartfloor

Hvilke fordeler vil du oppleve ved å ha varetelling av alt du har i varerommet? Hva innebærer det egentlig å ta en varetelling? I dette innlegget får du en rask oversikt over hvordan du i praksis gjennomfører en systematisk varetelling og ikke minst hvilke fordeler det vil gi deg. 

Hvorfor slurver så mange med varetelling i varerommet? 

Jeg vet at  mange håndverkere slurver med varetelling i varebilen sin. Det finnes flere grunner til dette, men ofte er det fordi de ikke har oversikt over materiellet sitt. Noen glemmer også at de har et varelager av betydning liggende i bilen. 

Dette er konsekvensene ved å ikke ha oversikt over varelageret i bilen din:

  • Feil regnskap ved årslutt
  • Ineffektiv arbeidsdagen
  • Svinn

Løsningen for å skape bedre oversikt i varerommet er en bilinnredning som er tilpasset ditt yrke og ditt behov. 

Få en enklere varetelling med god orden i varerommet 

Smartfloor Volkswagen

Det kan være litt hardt å komme i gang igjen etter ferien. Likevel vil det være en bra start å begynne høsten med en fresh og ryddig servicebil.

En varetelling av hele varelageret burde settes så nært opp til avslutningsdatoen for perioden som mulig. For mange betyr dette ved årets slutt, men det er viktig å ta opp dette temaet allerede nå.

Har du et godt system og en yrkestilpasset bilinnredning i bilen, vil varetellingen gjennomføres mye enklere og raskere i desember. Mange er usikre på hvilken type bilinnredning som faktisk passer dem. Derfor har vi laget en innredningstest som er til hjelp for alle dem som lurer på hvilken type bilinnredning som passer deres bruk. Den kan du ta helt gratis her. 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?   TA TESTEN HER.

Dette må du huske på når du skal ha varetelling


  • Kostnaden ved kjøp av en vare skal fradragsføres først når den selges.

Ellers vil du motta altfor lavt resultat på slutten av perioden du rapporterer for i regnskapet. Hvis du så selger varene i neste periode, rapporterer du for høyt overskudd enn det som faktisk er fysisk til stede.

  • Ha kontinuerlig varetelling på samme dato hvert år. 

Varetellingen bør foregå så nært opp til avslutningsdatoen for perioden som mulig. Dersom du teller varelageret før avslutningsdatoen, må du huske å trekke fra varer solgt og legge til varer innkommet mellom telling og avslutningsdatoen. Det er alltid lurt å prøve å gjennomføre varetellingen så nært som mulig opp mot avslutningsdato. 

Kilde: Altinn

I bunn og grunn er det altså viktig å alltid ha en ryddig varebil, slik at du får de beste forutsetninger til å være en god håndverker. Å starte med en plan, gjennomføre og opprettholde den, vil gi deg et enda bedre grunnlag for å ta varetelling på en effektiv og enkel måte. Samtidig vil det gi deg fordelen av å bli mer produktiv i løpet av din arbeidsdag. Altså en vinn-vinn-situasjon. 

Nedenfor finner du en illustrasjon med fem konkrete tips for å skape orden i varerommet. Den kan du skrive ut og ha med som et cheat-sheet når du skal rydde varerommet og skape de beste forutsetningene for din arbeidsdag. 

Få gratis guide:  5 konkrete tips til å få orden i varerommet

 

Temaer: Kjøpe varebil, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor, transport, flåteansvarlig, bilansvarlig


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

smartfloor brosjyre

Siste innlegg