Hvordan feste innredning i varebilen?

Av Eirik Lier 20. oktober 2021

surrefeste-t6-caddysmall

Skal du fornye varerommet på varebilen din, men lurer på om du kan gjøre det selv? Velger du riktig leverandør kan du montere bilinnredning selv på 2-3 timer, og være sikker på at tryggheten opprettholdes og pålagte krav tilfredsstilles.

Mange innredningsløsninger på markedet kan være kompliserte å montere, og krever ofte at det gjøres inngrep i bilens karosseri som kan både gjøre det vanskelig å sikre last og gå på bekostning av bilens verdi. Blant annet må man ofte borre nye hull i bilen, som øker sjansen for rust. I tillegg kan slike løsninger ta lang tid å montere og man må ofte ta egne vurderinger i prosessen, som kan gå utover sikkerheten.

Velg en innredning som er enkel å montere og bruke

Med vår dobbelgulvløsning settes det inn én til tre skuffer i bilens varerom, før det legges et nytt gulv over disse. For håndverkere skaper dette dobbeltgulvet helt nye muligheter til å utnytte varerommet maksimalt og på best mulig måte sammenlignet med tradisjonelle varebilinnredninger. Samtidig frigjør løsningen mye plass over skuffene, på toppgulvet, der man kan laste større gjenstander. Med en innredning som gjør det enkelt å organisere, kan du fort få en mer tidseffektiv arbeidshverdag.

Under utviklingen av Smartfloor har vi lagt vekt på at det skal være enkelt å montere selv og gi fleksible muligheter for oppbevaring i varerommet. For å gjøre monteringsjobben så smidig som mulig baserer monteringen seg i hovedsak på verktøy de fleste har fra før, som hammer, drill og nøkkelverktøy. Du finner enn fullstendig oversikt over hvilke verktøy du trenger i monteringsmanualen vår.

Vår løsning tar utgangspunkt i eksisterende hull og festepunkter, så du slipper å borre og gjøre endringer i bilens karosseri som kan føre til rust eller gå på bekostning av robustheten. Dette er også en fordel dersom du leaser varebilen, da det ikke gir karosseriet varige skader. Det bidrar også til å holde bilens salgsverdi oppe for deg som eier.

I tillegg leveres Smartfloor delvis montert, for at installeringen skal være så kjapp og ukomplisert som mulig. Skuffene løftes ganske enkelt opp i varerommet, og festes i de originale festepunktene som det står beskrevet i monteringsmanualen. For å få skuffene inn i bilen kan det være nødvendig å få hjelp av en medhjelper, om man ikke har en løftebukk tilgengelig. Fordi våre løsninger er spesialtilpasset forskjellige varebiltyper, er det smidig å plassere skuffene i varerommet og sjansen for skader eller riper under montering er kraftig redusert.

Ha høye krav til kvaliteten

En stor fordel med Smartfloor er at du slipper å bekymre deg for om innredningen tilfredsstiller forskriftsmessige standarder. Når Smartfloor monteres, tar man ut bilens surringsfester og fester de i det forhøyede gulvet med forankring ned til det originale festepunktet. Dermed kan gjenstander fortsatt spennes fast på en trygg og sikker måte for transport. Samtidig ligger verktøy og utstyr trygt i skuffene, og du forhindrer at løse gjenstander kastes fremover ved bråstopp eller kollisjon. Med denne typen dobbelgulv kan du være sikker på at du har innredning som tåler den påkjenningen som kreves i en arbeidshverdag.

Du finner alltid korrekt og oppdatert monteringsmanual på loyds.no. Våre gulv og manualer er spesialtilpasset til biltypen. Er du fortsatt usikker etter å ha sett i manualen er vi alltid klare for å bistå med svar på spørsmål.

Lurer du på noe om Smartfloor? Ta kontakt med oss her

Temaer: bilinnredning, montering, laste sikkert


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg