Foliering av bil: Wrapping, konturskåret eller one way vision-folie?

Av Eirik Lier 24. september 2019

fb-bild-dodge-ram-lightning-effects-1

Her kan du lese om hva slags type foliering som ofte blir brukt på varebiler. Du får også en oversikt over hvor lenge folie kan sitte på bilen og hvilke forhåndsregler du må ta for å gi bilfolien det beste muligheten til å holde seg fin lenge. Du kan også laste ned et helt gratis how-to-guide for bruk av bildekor.

Ønsker du å øke kjennskap til din bedrift på best mulig måte? Da er varebilen en reklameplass du ikke burde ignorere. Ved bruk av bildekor vil du kunne foliere bilen din slik at din bedrift blir synlig for potensielle kunder - uansett hvor bilen befinner seg.  

Ulike typer foliering til bil

Foss&Strande Elektro bildekor

Det finnes gjerne mange forskjellig typer foliering på markedet. Nedenfor kan du lese om 3 vanlig folieringstyper som blir brukt av mange: 

 1. Wrapping:


  Når det gjelder wrapping, eller helfoliering, har du flere valg. Du kan wrappe hele bilen i en egen farge eller motiv. Du kan også velge å wrappe deler av bilen, eksempelvis dører eller panser. Fordelen er at du vil kunne oppnå et unikt uttrykk med varebilen, samtidig som du beskytter originallakken på varebilen din. Lakken blir mindre utsatt for steinsprut og riper, og det kan oppleves som en stor fordel da det kan bidra til å øke gjensalgsverdien på bilen.

 2. Skjærefolie:  


  Dette er folien du bruker når du skal ha tekst eller logo på varebilen. Kanskje en av de mest brukte foliene på når det kommer til firmabiler? Her blir folien konturskåret med utgangspunkt i det du ønsker. 

 3. Printet perforert folie, også kalt one-way vision folie: 

  Denne folien kan brukes på vinduer. Bruk vinduene på varebilen til å markedsføre det budskapet du ønsker. Fordelen med dette er at du vil fortsatt kunne se ut, mens innsyn vil være begrenset for de som ser inn. 

  Les mer: Er varebilen din innbruddsutsatt?

I utgangspunktet er det kreativiteten som setter en stopper for hva du kan foliere på bilen. Du kan få metallisk folie, matt folie eller glanset folie. Du kan til og med få folie med refleks, for å synes litt ekstra i mørket. 

Trykk her for å få gode tips om bildekor

Bilfoliens levetid

Når du har bestemt deg for det mest grunnleggende, må du ta stilling til hvor lenge folien skal sitte på bilen.

Det finnes forskjellig heft, eller «styrke» på limet. Og det er opptil deg selv å velge. Du kan la den sitte i 3 år eller 10 år. Det finnes også kampanjefolie, hvis du ønsker å foliere varebilen i en kortere periode. 

Varigheten på folien bestemmer du altså ut i fra behovet. Ofte leases jo varebilen i en periode på 3 år, og det vil eksempelvis ikke være nødvendig med en folie som varer i 10 år.    

Hvordan bilen blir vasket har innvirkning på kvaliteten på heftet på limet og hvor lenge folien holder seg pen. Selv om det alltid er anbefalt å vaske bilen godt før du skal levere den til montering, må du vite hvordan bilen skal vaskes.

Hvis for eksempel bilen poleres før dekorering, vil dette gjøre at folien får dårligere festeegenskaper, og du risikerer at den faller av mye raskere enn normalt.

Slik klargjør du bilen til foliering

car-wash


 • Lever bilen ferdig vasket, men ikke polert
 • Vask ekstra godt de stedene du vet at folien skal festes
 • Pass på at bilen er fettfri
 • Vent minst 14 dager med å vaske bilen etter foliering
 • Ikke bruk en børsteløs vaskemaskin på foliert bil

Det finnes en del leverandører som hjelper deg med bildekorering. Her er noen av leverandørene som finnes: Profil & Dekor AS, Schjoll Reklame AS, Axi eller Skiltforum.

Vurderer du å foliere bilen din, men er fortsatt usikker på ting som budskap og plassering? Nedenfor kan du laste ned en helt gratis how-to-guide for bruk av bildekor på varebil. 

Få tips til plassering av bildekor  LAST NED HER

Temaer: Profilering, bildekor


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg