Fra skepsis til begeistring: Derfor byttet Børge varebilinnredning

Av Christine Amundsen 11. april 2017

 

IMG_0277-969245-edited.jpg

Bedre oversikt og tryggere transport med mindre skader. Det er noen av gevinstene til Børge Strande fra Foss & Strande Elektro AS etter å ha byttet innredning i varebilen fra et standard dobbeltgulv til en høyere, horisontaldelt løsning.

Service og nye installasjoner krever en godt utstyrt bil. Selv om varebilen til en elektriker er fylt med verktøy og materialer for å kunne ta forefallende service, rommer den likevel ikke alt det nødvendige til arbeidsdagens varierende oppdrag. Dermed starter mange dager innom grossisten. Bilen må ikke bare lastes med nødvendig utstyr for oppdraget som er beskrevet. Kundene forventer gjerne også at elektrikeren skal kunne ta ting litt på hælen – noe som krever planlegging. Slik er også arbeidsdagen til elektrikeren Børge fra Foss & Strande Elektro i Fredrikstad.

Her kan utformingen av varebilen skape praktiske utfordringer for en installatør: Feil størrelse og en innredning som ikke dekker behovet. Ved valg av varebil er det gjerne fokus på å spare litt penger, og konsekvensen er at man kjøper litt mindre kjøretøy for å spare noen kroner.

Les mer: hvordan velge riktig størrelse på varebilen.

Problemet med å velge både feil størrelse og feil innredning, er at varerommet blir fylt til randen.

Her kan du finne ut hvilken innredning som passer til ditt bruk.

IMG_0296-253244-edited.jpg

I varerommet skal mye verktøy få plass, blant annet pressverktøy, bor, vinkelslipere, sager og forskjellige driller. Uten riktig innredning resulterer dette ofte i et overfylt varerom, og løsningen blir å gjøre en real sjauejobb før hvert oppdrag. I verste fall må bilen tømmes fullstendig for å få tak i mindre materialer som er plassert i skuffer og hyller.

Man bruker mer tid på rydding, og materialene i bilen risikerer å bli skadet.

Et høyt horisontaldelt gulv

Da Børge skulle bytte varebilinnredning, var det en fremmed tanke å skulle skifte til et høyere horisontaldelt gulv. Han var vant til et lavt dobbeltgulv, og som han selv sier:

– Det var helt OK.

Uten litt overtalelse fra sin lokale forhandler ville han nok ikke ha byttet ut løsningen. I ettertid er Børge fornøyd med at forhandleren var såpass involvert.

«Jeg er veldig glad for at vi hørte på selger og valgte et høyere horisontaldelt gulv. Etter litt bruk har skepsisen til høyere gulv på en måte snudd

Tryggere

Før Børge tok i bruk den nye horisontaldelte løsningen, var han redd dette ville skape mye støy fordi løsningen er laget av stål. Overraskende nok opplever han i stedet innredningen som støyfri. Med den nye løsningen får han plassert mesteparten av det tunge verktøyet han bruker under gulvet, noe som bidrar til en tryggere og bedre kjøreopplevelse.

Hvorfor gi alt utstyr en fast plass?

Tidligere måtte Børge ha stikkontakter, brytere og alt småelektrisk nede under gulvet, og det tyngre verktøyet høyere i bilen. Det var mindre sikkert å kjøre rundt på denne måten, og det var vanskelig å finne riktig utstyr.

«Jeg føler at ting er enklere nå som alt har fått sin dedikerte plass. Min tanke da jeg byttet innredning var å ha det tyngste og største i bunn, i og med at innredningen gir såpass mye dybde under gulvet. Jeg liker ikke å måtte stable om noe for å hente noe annet. Skal jeg ha en sikring, vet jeg at sikringen ligger på plassen sin, og jeg kan enkelt hente den.»

IMG_0288-455534-edited.jpg

Som du sikkert skjønner er Børge en ryddig og strukturert håndverker. Når jeg spør om han plasserer verktøyet på faste plasser i den nye innredningen, svarer han momentant:

– Ja, alltid.

Klistrelapper er hengt opp som markerer hvor blant annet kabelsko, maskinskruer og endehylser skal ligge. Rør og kabler har fått en dedikert plass i skuffen. Det samme gjelder alle de batteridrevne drillene han har med i bilen.

Med den nye innredningen tar Foss og Strande Elektro mer vare på utstyret i bilen, det blir mindre svinn grunnet skader og som Børge nevner, har de mye bedre oversikt.

Rett innstilling

Det er kanskje ikke alle som klarer å være like organisert som Børge, men med riktig type innredning og innstilling vil de fleste klare å følge hans eksempel.

Hvis du er usikker på hvilken type innredning som vil passe for deg, er et godt tips å gjennomføre innredningstesten. Den er helt gratis og gir deg nyttig tilbakemelding om hvilken innredning som vil gi deg det beste utgangspunktet for en bedre arbeidsdag.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Orden, Dobbelt gulv


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg