Har dine ansatte noe å si når du skal kjøpe nye varebiler?

Av Eirik Lier 30. juli 2019

x350d-Day2_0887-621x350

Å kjøpe varebil handler ikke bare om kostnader. Det handler like mye om de inntektene du kan få, ved valg av riktig bil og innredning. Ditt viktigste spørsmål er: Hvorfor kjøper du egentlig varebilen? Her vil dine ansatte være med på å kunne gi deg god innsikt. 

Enten du er flåteansvarlig, eller leder av en bedrift som skal gjøre innkjøp av nye biler til de ansatte, er det et stort valg å kjøpe nye firmabiler. 

Veldig mange er av den oppfatning at det handler om:

 • Størrelse
 • Driftsavtale
 • Pris 

Kjøp av nye varebiler til bilparken handler om så veldig mye mer enn akkurat dette. 

Last ned gratis E-bok. Slik planlegger du kjøp av varebil

La de ansatte være med å bestemme varebil og bilinnredning 

man-working-621x350

Det å lytte til sine ansatte og deres meninger burde styre mye av valget på type bil og bilinnredning bedriften velger å kjøpe. I bunn og grunn er det de ansatte i bedriften som skal bruke bilene daglig. Det er også de som vet hvordan deres arbeidsdag styres av varebilen.

Dette gjelder valg som:

Når det gjelder bilinnredningen må du ikke glemme å tenke på hvem det er du kjøper varebil til.

 1. Hvilken håndverkergruppe skal bruke bilen?
 2. Hva er deres største utfordring?
 3. Hva slags bilinnredning vil bidra til en enklere hverdag for dem? 

Et godt tips ved kjøp av flere varebiler samtidig er å utvikle bilene så likt som mulig. Dette skaper best utgangspunkt for både de faste ansatte og ikke minst lærlingene. 

Det vil være mye vanskeligere å være håndverkerlærling i en bedrift hvis det er tre forskjellige løsninger i tre forskjellige varebiler.

Med nokså likt innredet biler, vil det være enklere for de ansatte også. Er det behov byttelån av varebilene ansatte mellom, sparer bedriften tid og penger ved at den ansatte slipper å bli kjent med bilen til sin kollega i forkant av lånet.

Dermed kan han utføre jobben like raskt som han ville gjort med sin egen bil. 

Forhandle frem en god vedlikeholdsavtale

Car-sales-621x350

En av fordelene du har når du går til innkjøp av flere varebiler, er at du har større rom for forhandling. Du stiller rett og slett med bedre kort på hånda, slik at du har mulighet til å få avtaler som er gode. 

Les også: De fem verste tabbene du gjør når du kjøper varebil

Da gjelder det å få til en avtale som dekker diverse slitasje på bilene. En slik avtale burde for eksempel dekke: 

 • Slitasje på bremser 
 • Bytte av vindusviskere
 • Skifte av lyspærer

Bruk kortene du har på hånda for alt det er verdt. Det tar tid å finne riktig type bil. Det er derfor veldig bra å gjøre godt med research i forkant av kjøpet, og i tillegg ikke kimse av den gode hjelpen du kan få hos bilforhandleren.

Vår gratis e-bok kan hjelpe deg å finne ut mer rundt temaet "kjøp av varebil", slik at du stiller godt rustet ved valgets kval. 

Gratis Guide: Slik planlegger du kjøp av varebil LAST NED NÅ

Temaer: Kjøpe varebil, flåteansvarlig


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg