Hvilken varebil er den beste?

Av Anders Romberg 25. mai 2021

Kjpe-varebil---Tenk-nye-gjennomDet er mange merker og modeller å velge mellom når du skal kjøpe varebil, og det kan ofte være vanskelig å finne den beste til akkurat din bruk. Vi har tatt en titt på hva statistikken sier om populariteten til ulike varebiler og hva bransjen mener er de beste varebilene i dag.

Norges mest solgte varebil i 2020

Ser vi på statistikken, så er det ingen tvil om hvilket merke som er mest populært i Norge når det gjelder kjøp av ny varebil. Som flere år tidligere, troner Volkswagen på toppen av listene i registreringsstatistikken for alle tre varebilklasser – de minste (0,5 tonn), de mellomstore (1 tonn) og de tyngste (2 tonn). 

Blant de minste varebilene, var Volkswagen Caddy den soleklart mest populære varebilen i 2020, med 3 257 solgte biler, etterfulgt av Peugeot Partner (2 091 solgte varebiler) og Ford Connect (1 493 solgte varebiler). 

I mellomklassen er det Volkswagen Transporter/Caravelle som holder førsteplassen for mest solgte varebiler i 2020, med 3 558 solgte varebiler. Mercedes Vito og Toyota Proace følger like etter, med henholdsvis 2 168 og 1 406 solgte varebiler for samme år. 

Blant varebilene på 2 tonn, finner vi Volkswagen Crafter øverst på listen (676 solgte biler), etterfulgt av Mercedes Sprinter (465 solgte biler) og Ford Transit (460 solgte biler). 

Elektriske varebiler blir stadig mer populære

En annen viktig trend i varebilmarkedet, er at elektriske varebiler blir stadig mer populære. 2020 ble året hvor elektriske varebiler fikk et større fotfeste og opplevde en salgsøkning på 27,6 prosent sammenlignet med året før. Kanskje ikke overraskende, ettersom ny batteriteknologi gjør at stadig flere varebiler får en betydelig større rekkevidde enn det som tidligere har vært mulig. 

Elektriske varebiler gikk også seirende ut av International Van of the Year-konkurransen for 2021. Bilprodusenten PSA ble kåret til vinneren, med bilkvartetten Peugeot e-Expert, Citröen ë-Jumpy, Opel Vivaro-e og Vauxhall Vivaro-e. Firkløveret, som alle nyttiggjør seg av en helt ny generasjon teknologi og støttesystemer, er de første elektriske varebilene i det europeiske markedet med en rekkevidde på over 300 kilometer. 

Hva betyr tallene for deg?

Er den mest solgte eller prisbelønte bilmodellen den beste varebilen for alle? Neppe. Vi har alle ulike behov i arbeidshverdagen, og det er veldig individuelt hva som oppleves som den beste varebilen for hver enkelt av oss. Som håndverker bør du ikke bare se på statistikken, men også vurdere hvilken type bil som får jobben gjort på best mulig måte. Størrelse, pris, nyttelast, volum, kjøreegenskaper og annet er viktige faktorer som avgjør hvilken varebil du selv mener er den beste for dine behov.

Vi har utviklet en guide som kan være til hjelp når du planlegger kjøp av ny varebil. Den kan lastes ned helt gratis ved å klikke på lenken nedenfor. 

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Økonomi, Pris, Sikkerhet, Last, Leasing, Kjøpe varebil, Dobbelt gulv, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor, transport


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg