Hvor mange varebiler ble det solgt i august 2019?

Av Anders Romberg 10. september 2019

Vito Day1_0206_621x350

Det selges varebiler som aldri før. Og statistikken for august 2019 viser en sterk økning sammenlignet med fjoråret. I dette innlegget kan du lese om statistikken for august 2019. Du får også en liste over de 5 mest solgte bilmodellene i 2018. 

Det selges varebiler som aldri før, og ser vi på statistikken for august 2019, var det en økning på antall registrerte varebiler på hele 35%, sammenlignet med august 2018.

Statistikken på varebilsalget viser at det i august 2019 ble solgt hele 4744 nye varebiler, i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken. 

For håndverkeren betyr det rett og slett at det finnes flere alternativer på markedet enn noen gang. Det er mange merker og modeller å velge mellom når du skal kjøpe varebil, og det kan kanskje være vanskelig å finne den beste akkurat til ditt bruk.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

Norges mest solgte varebil i 2018

Transporter-foran 621x350

I følge Tungt.no var det en økning på nærmere 5% hva gjaldt varebiler i 2018

Dette er listen på Norges mest solgte varebiler 2018:

(Kilde: tungt.no)
 • Volkswagen solgte 9458 varebiler
 • Ford solgte 4974 varebiler
 • Mercedes Benz solgte 3541varebiler
 • Peugeot solgte 3400 varebiler
 • Toyota solgte 3194 varebiler

Volkswagen Transporter mest solgte bilmodell

Dette er topp 5 solgte bilmodeller i 2018 

 1. Volkswagen Transporter (4110 solgte bilmodeller)
 2. Volkswagen Caddy (3988 solgte bilmodeller)
 3. Mercedes Vito (2511 solgte bilmodeller)
 4. Ford Connect (1988 solgte bilmodeller)
 5. Peugeot Partner (1950 solgte bilmodeller)

Burde du kjøpe den bilmodellen som er mest solgt? 

Er den mest solgte bilmodellen den beste varebilen for deg? Dette er en individuell beslutning og det er flere faktorer som spiller inn i valget av ny varebil. 

Mitt tips er å ikke bare se på statistikken, men heller ta i betraktning hvilken type bil som vil hjelpe deg å få jobben gjort.

Størrelse, pris, nyttelast, volum og kjøreegenskaper er eksempler på slike faktorer som avgjør hvilken bil du selv mener er den beste.

Vi har laget en gratis guide som tar for seg de temaer du burde sette deg inn i og kunne før du skal kjøpe ny varebil. Den kan du laste ned helt gratis her. 

Gratis Guide: Slik planlegger du kjøp av varebil LAST NED NÅ

Temaer: Økonomi, Kjøpe varebil, transport


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg