Hvorfor er det så stor prisforskjell på dobbelgulv?

Av Jan-Erik Hansen 2. juni 2020

web_621px_mercedes_vito-bg_city

Når du har bestemt deg for at dobbelgulv er den riktige løsningen for deg, vil du sannsynligvis merke at prisen kan variere voldsomt mellom de ulike typene som tilbys. I denne guiden kommer vi til bunns i hvorfor det er sånn, og hva du bør tenke på når du skal velge den beste løsningen din din arbeidsdag.

Har man først begynt å sammenligne ulike dobbelgulv med hverandre, så vil man først og fremst notere ned følgende ting som skaper forskjell:

 • Kvalitet
 • Modelltilpasning
 • Volumkapasitet
 • Montering

Last ned gratis SJEKKLISTE FOR DOBBELGULV

Hva er forskjellen på kvaliteten på dobbelgulv?

"Man får det man betaler for" er et kjent ordtak, og det er også gjeldende når det kommer til dobbelgulv. Hele formålet med et dobbelgulv er jo å få ned så mye som overhodet mulig i skuffen under gulvet. Utfordringen er at dette raskt kan bli veldig tungt. Derfor er kvaliteten på innredningen en av de viktigste tingene du skal vurdere.

Og kvalitet vil alltid koste litt. Fordelen er at dette valget ofte blir billigere i lengden. Du slipper å risikere at dobbelgulvet går i stykker og må byttes ut eller repareres. Det koster både tid og penger å skaffe et nytt dobbelgulv, for så å montere det gamle ut og det nye inn.

Som med alt annet handler kvalitet mye om valg av materialer, konstruksjonen og hvor langsiktig investeringen din er. For å gjøre en så lønnsom investering som mulig, er en tommelfingerregel at dobbelgulvet skal ha like lang levetid som du tenker å beholde varebilen din.

IMG_20200303_124526

Slik vurderer du kvaliteten på dobbelgulv

 

 • Se hvilken vekt den er sertifisert for
 • Se hvordan rammeverket er konstruert
 • Se hvilken vekt den er sertifisert for
 • Se til at skinnene kan dras hele veien ut så du kommer til lengst inn i skuffen
 • Se til at skinnene er vedlikeholdsfrie
 • Se hvilket material innredningen er bygd av

Hva er forskjellen på modelltilpasning av dobbelgulv?

Svært få dobbelgulv er modelltilpasset. Hva er fordelen med et dobbelgulv som er tilpasset akkurat den bilen du har? Først og fremst går det hånd i hånd med volumkapasiteten du får i varerommet. Du vil naturligvis kunne maksimere bruken av varerommet hvis dobbelgulvet følger karosseriet. Men det stopper ikke her. 

Modelltilpasning handler så vel også om renhold og organisering. Ta en titt på bildene under. Dobbelgulvet på bildet til venstre er ikke modelltilpasset. Resultaten er to store tomrom på siden av skuffene. Her kommer det bare til å samle seg rot og smuss. Gleder du deg til å skulle få tak i de tingene som forsvinner lengst inn her?

Dobbelgulvet til høyre har en perfekt utforming tilpasset akkurat denne bilmodellens karosseri. Dette dobbelgulvet tar vare på hele lasterommet, helt fritt for kriker og kroker. Her kan du se mer av dette gulvet.

bilmodellsanpassning dubbelgolv

Hva er forskjellen på volumkapasiteten på dobbelgulv?

Som nevnt over er modelltilpasning viktig for å kunne maksimere bruken av varerommet. Men - det finnes to ting til som påvirker volumkapasiteten, som du absolutt bør se etter:

 • Skinner
 • Dybden i skuffen

Skinner

En enkel huskeregel: jo flere skinner du har, desto mer volum spiser skinnene opp. Kort forklart - har du to små skuffer istedet for én stor (som er inndelt i mindre seksjoner), så har du dobbelt så mange skinner. Snakk om unødvendig bruk av lagringsplass.

Dybden i skuffen

Jo dypere skuffer, desto mer volum. I tillegg finnes det enda en fordel med å ha dype skuffer: du får plass til større verktøy, og til og med verktøykasser stående. Da fjerner du risikoen for at verktøyet ditt samles i en haug på gulvet, som både tar opp mye plass og øker sjansen for at ting blir ødelagt. Du har jo lyst til å alltid få enkelt tak i verktøyet ditt? Med dype nok skuffer kan verktøykassene lagres i stående posisjon, så de aldri havner under hverandre.

Video: så mange verktøykofferter får plass i skuffen - stående!

volymdemo_kunde_jostein_blurred BG plus pic

Hva er viktig når det kommer til montering av dobbelgulv?

Avhengig av hvordan du har tenkt til å montere ditt nye dobbelgulv, så kommer ulike typer dobbelgulv til å kreve ulik mengde tid eller penger av deg.

Når det gjelder montering av dobbelgulv finnes det to alternativer, hvis du er heldig: å få det ferdigmonter, eller montere det på egen hånd. Dessverre er det ikke alle dobbelgulv som er like enkle å montere selv uten at det kommer til å koste deg mange timer.

Visse dobbelgulv leveres i hundretalls deler som skal monteres med popnagler. Andre dobbelgulv kommer ferdig montert i rammeverket, som enkelt festes i bilens originalfester. Sistnevnte vil ta ca 3 timer.

Hvis du velger et dobbelgulv som monteres i bilens originalfester kan du også ta den med deg videre til neste vil. Da blir innredningen enda mer økonomisk.

Video: Slik leveres Smartfloor

NO_JanErik montering og levering uten musikk til web uten colorcorrection

 

Vil du være sikker på at du velger riktig dobbelgulv, så finner du en enkel sjekkliste for dobbelgulv her:

Last ned gratis SJEKKLISTE FOR DOBBELGULV

Temaer: Pris, Dobbelgulv


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg