Hvorfor trenger du varme i varerommet på varebilen?

Av Eirik Lier 31. august 2021

Hvorfor trenger du varme i varerommet på varebilen?Et tema du må tenke på når du har varebil, eller skal kjøpe varebil, er om det er nødvendig med varme i varerommet. Et tilpasset klima i både førerkupé og varerom kan ha mye å si for trivsel og produktivitet i løpet av arbeidsdagen.

Sommeren nærmer seg slutten, og om ikke altfor lenge vil vi begynne å nærme oss kaldere årstider. På høsten og vinteren blir varerommet like kaldt som det er utendørs, hvis du ikke tilfører varme på en eller annen måte. Varmen fra førerkupeen gir ikke varme bak den tette skilleveggen, og dermed får du et frossent varerom på vinterstid. For noen arbeidsgrupper er dette helt greit, men for de fleste som bruker varerommet hyppig, ville et oppvarmet varerom skapt et mer egnet inneklima i bilen.

Velger du å sette inn en varmer i varerommet er det viktig med god isolasjon i vegger og tak. Da unngår du for mye kondens på vegger og tak. En isolasjon på 5 cm utgjør en enorm forskjell.

Les mer om isolasjon av varerommet her.

Eksempler på situasjoner der varme i varerommet er nødvendig

_MG_5357.jpg

Du jobber utendørs

Hvis du jobber ute blir arbeidstøyet ofte vått. Da vil et oppvarmet varerom være et fint sted å henge fra seg klærne. Varmen vil bidra til at det tørker raskere, og du slipper at vått arbeidstøy ligger i førerrommet og skaper dugg og dårlig inneklima.

Du har med maleutstyr

Hvis du for eksempel har med deg maleutstyr i bilen får du litt av en logistikkutfordring på kalde vinterdager. Mye av dette utstyret er vannbasert. Brukte pensler og maling kan fryse til og stivne i det iskalde varerommet. Skal du i tillegg oppbevare utstyret i bilen gjennom natten, er det helt avgjørende at du tilfører varme på en eller annen måte.

Les også: 5 tabber du gjør når du kjøper varebil

Du frakter andre ting som trenger varme

Frakter du andre typer sensitive varer, eller for eksempel skal ha med deg hunden bak i varerommet, er det også nødvendig med varmer i varerommet.

Ulike typer varme i varerommet

Det finnes flere forskjellige typer å velge mellom. Det kommer an på situasjonen og hva slags type varme du har behov for:

  1. Trenger du kun varme i varerommet under kjøring, kjøp en original vanndreven varmer.
  2. Trenger du varme om natten og bilen er parkert uten tilgang til strøm, kjøp en dieseldreven varmer.
  3. Trenger du varme om natten og bilen er parkert i garasje, kjøp en elektrisk dreven vifte.

Hvis du velger å ikke ha varmer i varerommet, har jeg likevel et tips til deg for å gjøre hverdagen litt enklere. Legg de varene du har, som ikke kan fryse lett tilgjengelig i varerommet, slik at du kan ta det med deg inn på natten eller etter endt arbeidsdag.

Uavhengig av hvilken bransje du tilhører, er spørsmålet om varme eller ikke varme noe du må ta stilling til ved kjøp av ny varebil. Det finnes flere temaer du må vurdere, og derfor har vi laget en enkel, gratis guide til deg. Den hjelper deg litt på vei i valget av ny varebil.

Gratis e-bok:  Slik planlegger du kjøp av varebil   LAST NED »

Temaer: Vareromsbeskyttelse


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg