Ny bilinnredning? Ikke la pris styre valget ditt!

Av Eirik Lier 11. februar 2020

 Bygget vybild med Caddy A3.jpg

Vår erfaring er at mange som er på utkikk etter ny bilinnredning først og fremst er på jakt etter den "beste prisen". Denne guiden forklarer hvorfor en slik jakt kan være lite hensiktsmessig. Det handler ikke om at man ikke skal være prisbevisst, men at man samtidig også må være kvalitetsbevisst. Problemet vi ser er at "den beste prisen" ofte betyr det samme som "den laveste prisen". 

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Pris VS nytteverdi? 

Velger du å kjøpe den billigste bilinnredningen, vil dette helt sikkert gi deg en god følelse i kjøpsøyeblikket. Dessverre opplever mange at lykken er kortvarig. Som med det meste annet reflekterer gjerne prisen også kvaliteten du får. Sannsynligvis ender opp med en lite gjennomtenkt løsning som ikke er tilpasset ditt faktiske behov.

Når det gjelder hvilken løsning du skal kjøpe, bør du også tenke på hva bilinnredningen faktisk kommer til å koste i lengden, samt hvilken verdi den vil skape for din virksomhet. Still deg selv følgende spørsmål: "Kommer denne innredningen til å tilfredsstille de behovene som oppstår i løpet av min arbeidsdag?"

Hvis bilinnredningen ikke tåler ditt bruk, så vil den igjen koste deg dyrt i både tid og penger. Kanskje må den stadig repareres, eller rett og slett byttes ut igjen? Ved valg av riktig bilinnredning gjør du deg selv en tjeneste ved å være kritisk:

 • Tåler den klimaet jeg ferdes i?
 • Tåler den vekten jeg laster den med?
 • Har den stor nok kapasitet til mitt varelager?
 • Kan den monteres inn i ny bil ved bilbytte?

Les mer om hva bilinnredning koster her.

Hensikten med bilinnredning

Når du skal kjøpe ny bilinnrending kan det være greit å minne seg selv på hvilken verdi denne faktisk skal ha for deg. For hvorfor skal du i det hele tatt bry deg om å skaffe bilinnredning?

Verdien ligger i flere ting. Blant annet skal bilinnredningen:

 • Romme alt du trenger å ha med deg
 • Maksimere anvendelsen av varerommet
 • Gjøre arbeidsdagen din enklere
 • Gjøre arbeidsdagen din mer effektiv og der igjen mer lønnsom
 • Gjøre arbeidet mer skånsomt for kroppen din

Hvordan sammenligne ulike bilinnredninger?

Pris er selvfølgelig én faktor du skal vurdere, og det er viktig å få oversikt over flere leverandører for å se hva som finnes i markedet. Når du skal begynne å sammenligne tilbudene der ute, bør du allikevel først og fremst bruke tid på å sette deg inn i hvilke behov du har. Hvilke oppdrag og hva slags arbeid skal bilinnredningen brukes til?

Se derfor først på følgende egenskaper i sammenligningen av bilinnredninger:

 1. Lastevolum
 2. Tilpasning til bilmodell
 3. Levetid
 4. Brukervennlighet
 5. Sikkerhet

1. Lastevolum

Vurder hvor mye verktøy og utstyr du trenger å oppbevare i innredningen din. Det er viktig at innredningen er tilpasset det volumet du trenger, slik at du klarer å organisere tingene dine og holde orden i varerommet. Et rotete varerom kommer til å koste deg tid, samtidig som verktøy og utstyr blir mer utsatt for slitasje og skader når det slenger rundt.

Volumtest elektriker.kort_25sek.v4

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE TIL DIN BILMODELL

 

2. Tilpasning til bilmodell

Hvor godt passer innredningen inn i bilens karosseri? Grunnen til at man helst ønsker en bilinnrending som er tilpasset bilmodellen, er for å utnytte varerommet best mulig. Feil bilinnrending kan føre til at du mister volum, og kanskje ikke kommer like enkelt til overalt. I en slik løsning vil det samle seg opp støv og annet rusk over tid, og det blir vanskelig å opprettholde en ren og pen varebil. Dette gjelder både hyllesystemer så vel som dobbeltgulv.

Les også: 5 tips til å få med alt du trenger i bilen, uten å skape kaos

3. Levetid

Kvalitet og levetid har gjerne en direkte relasjon med hverandre. Dersom det er viktig for deg at bilinnredningen skal vare i lang tid, kan det være lurt å ta en ekstra titt på materialet innredningen er laget av samt hvordan det faktisk er konstruert. Kommer hyllene til å tåle vekten du skal laste dem med? Vil skinnene i skuffen tåle vekten du laster den med, slik at du faktisk får åpnet skuffen uten problemer? Dersom du velger en innredning som fort går i stykker, vil det både bli en frustrerende og kostbar opplevelse for deg.

4. Brukervennlighet

Det ble nevnt ovenfor at en av de viktigste oppgavene til en bilinnredning er å gjøre arbeidsdagen enklere for deg. Så, hvordan ser din arbeidsdag ut? Hvilke arbeidsoppgaver er vanlige i løpet av arbeidsdagen din? Løfter du tunge ting inn og ut av bilen? Da er det sannsynligvis viktig for deg at innredningen gir deg god arbeidshøyde. Har du masse verktøy og annet materiell du må oppbevare i bilen? Da vil det helt sikkert være viktigere for deg med en innredning som gjør det enkelt for deg å organisere tingene dine og opprettholde system og orden i varerommet. Trenger du å komme enkelt til alle tingene dine til enhver tid, vil du garantert sette pris på en skuff som du kan dra ut 100%.

SE VIDEO: Rørlegger Jostein viser hvordan han har innredet sin varebil

DSC01118.jpg

5. Sikkerhet

At bilinnredninger går i stykker er en risiko som kan innebære skader på både verktøy, varelager og alt annet du oppbevarer i varerommet ditt. I tillegg skaper det i verste fall en unødvendig risiko for skade også på de personene som kan bli berørt. På grunn av dette i seg selv burde kvalitet være en svært viktig faktor i valget av bilinnredning.

Sikkerhet handler heller ikke bare om hvorvidt innredningen går i stykker eller ikke. Hva skjer dersom du havner i en kollisjon? I en kollisjon risikerer man voldsom fart på verktøy og annet utstyr som kommer flygende. Derfor er det veldig viktig at ting har sin faste plass hvor det er trygt oppbevart. 

Vi vet det er populært å bygge bilinnredning selv. Dette kan være både stilige og relativt godt tilpassede løsninger. Problemet er bare at disse konstruksjonene ikke blir tilpasset en arbeidsplass på hjul. En stor risiko ved slike hjemmesnekrede løsninger er at festene ikke tåler vibrasjonene som forekommer, hvor dermed hele innredningen løsner.

Hvis du er på utkikk etter bilinnredning, så har vi laget en innredningstest til deg. Her får du raskt svar på hvilken type innredning som er den beste til ditt behov. Testen finner du nedenfor:

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Økonomi, Pris, Orden, Dobbelt gulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg