Intervju om RIG - En skreddersydd bilinnredning til tømreren.

Av Eirik Lier 3. november 2023

Å finne den ideelle bilinnredningen som kombinerer funksjonalitet, sikkerhet og en skreddersydd tilpasning for tømrere og snekkere kan være en utfordrende oppgave. Tømrere og snekkere har behov som skiller seg fra for eksempel rørleggere og elektrikere når de er ute på oppdrag, da de ofte har med lengre og større utstyr og materiell som er spesielt for nettopp de.

Loyds Systems har utviklet en helt ny løsning som skal dekke behovet til tømreren. Her skal vi forklare hovedelementene og fordelene med dette nye, innovative produktet. Konseptutviklere Julian og Emil i Loyds skal gi oss innsikt i denne innovative løsningen, dens design, funksjoner, og hvordan det kan revolusjonere måten håndverkere organiserer og transporterer verktøy i varebilen.

Les og lær mer om RIG, og oppdag alle de unike fordelene produktet byr på.

2M4A6094

 

Last ned sjekklisten: Slik får du orden i varebilen

"Kan dere fortelle oss litt om det nye produktet, RIG, som dere har utviklet?"

 "Hovedelementet i RIG er et romslig rom nederst, designet for å bære store og lange gjenstander. Dette rommet er optimalisert for varebilen, spesielt fordi skilleveggen ofte skråner oppover, noe som betyr at jo høyere opp i bilen du er, desto kortere blir varerommet.

I tillegg til dette er det to store skuffer – en for batteridrevet verktøy og tilbehør, og en for ulike festemidler. Skuffene er romslige, så det er plass til mye annet også. Bak skuffene er det en skillevegg som gjør at man også kan plassere ting oppå skuffene på en sikrere måte."

 

2M4A6517

Les også: Lag ditt eget skuffesystem med sorteringsbokser til Smartfloor

 

"Hva inspirerte til designet bak dette produktet? "

"Vi så at mange tømrere ikke har noen god løsning for å få med seg det verktøyet og utstyret de bruker. Veldig ofte har de behov for å ha med seg ting som er stort og vanskelig å plassere i en tradisjonell innredning. Derfor ønsket vi å utvikle et produkt som kunne passe tømreren og hans spesielle behov."

"Hvilke hovedfordeler tilbyr RIG for snekkere?"

"Det modulære designet er absolutt en fordel. Med skuffer som kan plasseres på forskjellige måter – over eller ved siden av hverandre – noe som gir fleksibilitet og ytterligere tilpasningsmuligheter. 

En annen stor fordel er at du ikke trenger en tilhenger. Spesielt i byer som Oslo, hvor parkering med en tradisjonell tilhenger kan være en utfordring, tilbyr RIGS en enklere løsning. Dette er ikke bare et problem i Norge, men en utfordring over hele Europa.

I tillegg gjør RIG det enklere å transportere store, tunge verktøy. Sikkerheten er også ivaretatt, med fokus på å plassere tunge gjenstander så nært skilleveggen som mulig noe som kan være med på å minimere risikoen for store skader ved en eventuell kollisjon.

Systemet gjør også at alt er tilgjengelig fra utsiden av bilen noe som er en enorm fordel."

Les også: RIG  - Innovasjon innen varebil - og nyttekjøretøyinnredning. 

 

2M4A5996

Les også: Laste små og store gjenstander - Slik får du plass til alt i varebilen

 

"Er RIG bare designet for tømrere , eller kan den også brukes av andre håndverkere ?"

"Vi har hatt fokus på tømreren når vi har utviklet RIG, men også tenkt hele veien at RIG skal kunne tilpasses forskjellige behov og da også andre håndverkergrupper. Fremover vil vi se på andre moduler og oppsett som kan gjøre hverdagen enklere også for andre håndverkere."

"Hvordan kan RIG være med på å gjøre arbeidsdagen enklere?"


"RIG gjør ting enkelt tilgjengelig. Med oversiktlige, ikke for dype skuffer, kan brukeren
enkelt se hva de har med seg. De kan raskt finne festemidler eller batteriverktøy. RIG gir også fleksibilitet, for eksempel hvis en tømrer skal bytte en inngangsdør, kan de enkelt frakte døren og alt nødvendig utstyr. RIG kombinerer organisering med tilpasningsevne."

2M4A6196

"Hvordan ivaretar RIG sikkerhet i varebilen? "

"Sikkerhet er viktig for oss. Vi har delt varerommet med en ekstra skillevegg, som
fungerer som en barriere. Alt som ligger løst på skuffene blir holdt på plass av denne
skilleveggen. I tillegg har vi en lastsikringskant på toppen av skuffene og plattformene
som gjør at man har mange muligheter for å sikre lasten. Med RIG får du også et
dedikert område for større gjenstander som er trygt avgrenset, slik at de forblir på plass under kjøring."

"Hvilke materialer brukes i produktene, og hvorfor ble de valgt?"

"Alle delene er laget av galvanisert stål som er rustbeskyttet. Dette tåler tøff behandling og fuktighet til en viss grad. Dette er viktig å tenke på i norske forhold, fordi det kan oppstå kondens i varerommet som gjør at stålet kan ruste. På toppen av plattformene og skuffene bruker vi en høykvalitets bjørkefinér med et meget slitesterkt belegg. "

Les også: Unngå skader på frakten i varerommet med riktig bilinnredning

 

2M4A6340

 

" Hvordan har dere vurdert brukervennlighet og ergonomi i produktet?"

"En av de viktigste hensynene er plasseringen av skuffene nederst, slik at det er enkelt for tømreren å transportere store gjenstander. Vi har designet løsningen slik at man kan løfte verktøy inn på en gunstig høyde, basert på data om tunge løft. For tømrere, som ofte løfter tungt, er det viktig å ha riktig løftehøyde, ettersom det ikke alltid er noen som passer på at de løfter riktig."

"Hvordan er vedlikeholdsbehovet for produktet?"

"Vedlikeholdsbehovet er minimalt. Vi har anbefalinger om smøring av skinner, men utover det er det stort sett bare å holde produktet rent.  Deler av produktet er også enkle å bytte ut hvis det skulle bli nødvendig vet f.eks. et uhell"."

"Har dere planer om å utvikle produktet videre?"

"Absolutt! Vi ønsker å involvere brukerne når produktet er ute i markedet for å se hvordan de tilpasser det. Vi vil kartlegge hva brukerne gjør og hvilke behov de har. Basert på våre egne erfaringer og tilbakemeldinger fra brukere, vil vi utvikle nye produkter og tilpasninger. "

2M4A6551-Enhanced-NR

" Hvor kan folk kjøpe produktet , og hva koster det ?"


"Produktet er tilgjengelig online på våre nettsider og der kan man se pris på de
forskjellige oppsettene, samt velge det man måtte ønske av tilleggsutstyr."


"Har dere noe annet å tilføye?"

"Nå etter lanseringen vil vi fokusere på ekstrautstyr og ønsker å ha en dialog med
kundene for å forstå hva som ønskes i markedet. Produktet er designet for å være
modulært, noe som gir oss muligheten til å utvikle og tilpasse det raskt."

 

 

Besøk nettbutikk

Temaer: Dobbelt gulv, Bilinredning, Effektivitet, Netthandel, Tømrer


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg