Slevik Elektriske tipser: Tenk på dette før du skal kjøpe varebil

Av Christine Amundsen 4. juli 2017

 

Når man skal kjøpe varebil kan det være mye man skal vite og ha kontroll på. Hvordan er det når man er leder i en bedrift som drifter 16 varebiler? Jeg har vært i prat med
Slevik Elektriske og daglig leder Svein Kristiansen for å spørre han hvordan han tenker når det er på tide med ny varebil til elektrikerne.

De fleste tror at det handler om størrelse, pris og driftsavtale. Likevel handler kjøp av varebil om så mye mer enn akkurat det. Å kjøpe varebil handler ikke bare om kostnader, men om inntektene du kan få ved å gå til innkjøp av riktig type bil og innredning. Hvorfor kjøper du egentlig varebilen?

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

VedlikeholdsavtaleDSC01723 copy.jpg

Som Svein selv sier, er det et stort valg å kjøpe varebil til firmaet. Selvsagt er det en kostnad for bedriften, men det er også en investering i både effektivitet og trivsel for de ansatte. Som leder i en bedrift med behov for flere varebiler, sier han at du har en litt større fordel når det gjelder forhandling: 

"Klart når du kjøper flere biler, har du kanskje litt bedre kort på hånda for å få avtaler som er gode. Selv om ingen avtaler er faste, har du større rom for forhandling".

Et godt sted å starte er derfor å forhandle frem en god vedlikeholdsavtale på varebilen. Hvis du for eksempel velger å lease varebiler for en tidsperiode på fem år, er det viktig å ha en avtale som dekker de fleste slitasjer som kan skje på bilene. Svein er veldig fornøyd med å ha forhandlet frem en avtale som blant annet dekker slitasje på bremser, bytting av vindusviskere og skifting av lyspærer.

Lytter til de ansatte

Slevik Elektriske ansatte

Ved valg av ny varebil er det viktig å tenke mye kvalitet. I tillegg må bilen være smart innredet. Det er snakk om både i førerhuset og i varerommet.

Tenk på følgende:

Svein mener at det er viktig å la montørene bestemme mye av bilvalget. Å høre på sine ansatte og deres meninger, styrer mye av valget på hvilken type bil og innredning bedriften har. Montørene er med på å utvikle innredningen i varebilen. Det er de som bruker bilene daglig og vet hvordan deres arbeidsdag styres av varebilen - den er jo deres viktigste verktøy. Å lytte til de ansatte er derfor verdifullt.

Les mer her: Slik velger du riktig størrelse på varebilen

Velger likt

En fordel ved å kjøpe flere varebiler samtidig, er å få utviklet bilene så likt som mulig. For  er det dette som skaper best utgangspunkt for montørene og lærlingene. Opplæringen foregår på forskjellige steder, med forskjellige montører og varebiler. På den måten sikrer de seg minst mulig forvirring og feil. Som Svein selv sier: 

"Er det tre forskjellige løsninger i tre forskjellige biler, blir jo den stakkars lærlingen helt huggern. Da er det mye vanskeligere å være lærling."

DSC01725 copy.jpg

Like varebiler er også en fordel ved eventuelle feil på bilen. Hvis en bil trenger å være på service eller lignende, kan man uten problem låne bilen til en kollega. Du sparer mye tid på å raskt kunne gå å hente verktøy uten å måtte bli kjent med bilen i forkant.

Er du på utkikk etter ny varebil, men usikker på hvor du skal starte? Det tar tid å finne riktig type bil. Et poeng jeg tok med meg fra praten med Slevik Elektriske var at det ofte er bra å gjøre research i forkant, for deretter å stole på bilforhandleren.

Vår gratis e-bok kan hjelpe deg å finne ut mer om varebilen og dens roller i arbeidsdagen. Last den ned gratis her.  

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Kjøpe varebil


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg