Kjøpe varebil til flåte? Disse egenskapene må du vurdere

Av Eirik Lier 23. juli 2019

Flåte-møller-logistikk-621x350

Har du ansvar for å kjøpe inn flere biler på flåte? Her får du noen gode tips til hvilke egenskaper varebilene burde ha.

Som flåteansvarlig er det viktig å tenke på helheten ved innkjøp av biler og utstyr. 

For mange kan det være lett å tenke det samme som ved kjøp av personbil, men varebilen skal fylle andre roller enn hva en personbil gjør. Dette er viktig å huske på. 

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden »

3 spørsmål å svare på før du kjøper varebil til flåte

Jeg ønsker å tipse deg om 3 punkter du må tenke på før du velger type bil og bilinnredning. 

Beregning av volum og lastekapasitet?

Det er ergerlig å ende opp med en varebil som har for liten plass. 

Det skal være plass til å frakte de store tingene. Sett deg godt inn i bruksmønsteret til de som bruker bile.

  • En snekker har eksempelvis mer plassbehov enn en telemontør. Hvem kjøper du bilen til?
  • Det er unødvendig å kjøpe en stor bil, når det i utgangspunktet holder med en mindre modell. Hvordan er varelageret til den som skal bruke bilen? 

Hva slags nyttelast vil brukeren ha behov for? 

Vekt-varebil-ikoner
Håndverkeren kjører ofte med mye utstyr. Ved å ha litt nyttelast til gode, vil det i det lange løp holde driftskostnadene nede. 

  • Hvis bilen har en nyttelast på 400 kilo og du finner ut at brukeren kommer til å laste 400 kilo og kanskje litt over, så vil det skape slitasje på bremser og støtdempere.

    Les mer: Nyttelast og egenvekt. Dette er forskjellen.

Hvilken type utstyr trenger du til varebilen? 

Her snakker vi om diverse utstyr. Vår varebilguide går dypere inn på temaet, men her er noen eksempler:

  • Skillevegg monteres av sikkerhetsmessige årsaker, og den reduserer gjerne plassen foran i bilen. Det betyr at du burde finne en varebil med god plass i førerrommet, slik at kjøre- og sittekomforten opprettholdes for fører og ikke minst passasjer. Mye av tiden til en håndverker går med til bilkjøring. 
  • Kjøreegenskapene til varebilen må være tilpasset norske veier og forhold. Med dette mener jeg at du må vurdere om bilen har behov for firehjulsdrift eller om det rekker med tohjulsdrift. Du må vurdere dette uten å la deg farge av egne preferanser og attraktivitet. Det er god fremkommelighet som gir den største gevinsten på sikt.
  • Type bilinnredning. Riktig valg av bilinnredning betyr en yrkestilpasset bilinnredning som gjør at håndverkeren jobber mer effektivt. Bilinnredningen vil også ha innvirkning på kjøreegenskapene, sikkerheten og oversikten i bilen. Altså en svært viktig vurdering. 

Klarer du å ta hensyn til og å svare på disse spørsmålene før du velger varebil er du godt i gang.

Vi har også laget en gratis e-bok, som tar for seg disse temaene i en dypere detalj. Den gir nyttig informasjon om varebilens roller og kan være en god hjelp for deg til å ta det riktige valget neste gang du skal kjøpe varebil.

Last den ned gratis her.

Gratis e-bok:  Slik planlegger du kjøp av varebil   LAST NED »

 

Temaer: Kjøpe varebil, flåteansvarlig, flåte


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg