Maksimer bruken av varebilinnredningen og spar penger

Av Annsofi Klevfoss 10. november 2020

NO_JanErik montering og levering-thumb

Om man skal være ærlig så er varebilinnredning ofte et sånt kjøp som man kanskje gruer seg litt til. Det er en viktig investering i arbeidsdagen din, som også kan føles ganske kostbar. Men - når investeringen er gjort og du har valgt en innredning som gjør hverdagen enklere for deg, så kan du ikke tenke deg å være foruten.

Det viktigste du kan gjøre ved kjøp av innredning til varebilen er å tenke langsiktig. Da kan du maksimere bruken av løsningen og kjenne på at du gjorde en god investering.

Det er ikke til å komme bort fra at mange stirrer seg blindt på pris, og dessverre lar dette alene bli en avgjørende faktor for hvilken innredning man ender med. Dette er selvfølgelig forståelig, vi ønsker alle å få mest mulig igjen for hver krone vi bruker. Likevel vil vi utfordre deg til å tenkte litt videre:

Er det noe du kan se etter ved bilinnredninger som kan føre til at du faktisk sparer penger?

- Svaret er JA! Du bør se på kvaliteten og monteringsprosessen.

Kvalitetens betydning

Kvaliteten er selvsagt avgjørende for hvor lenge et produkt holder seg i god stand. En bilinnredning bør være en robust konstruksjon som tåler mye vekt og tøff bruk hver dag. Noe som særlig fort sliter ut innredninger er dersom de blir lastet med mer vekt enn de er beregnet for. Når du har med deg en rekke forskjellige verktøy og annet utstyr og materiell, så får du fort litt mer vekt enn du tror i bilen. Hvis man snakker om skuffer (som er vår spesialitet) er det hensiktsmessig å ha en lastekapasitet på 250 kg, SELV NÅR SKUFFEN ER TRUKKET HELT UT.

Det er viktig at innredningen har skinner som ikke slites i stykker ved tyngre belastning over tid. Du trekker jo skuffen ut og inn en del ganger i løpet av en arbeidsdag?

Skilleplate_239ed67d-2897-4f5c-b86b-a0d6401d2417_600x-jpg

Monteringsprosessen er viktigere enn hva man tror

Monteringsprosessen er et svært viktig tema som fort går i glemmeboka. Det er ikke bare viktig hvordan bilinnredningen er montert, men også hva monteringen gjør med selve bilen din. Her er det lurt å tenke langsiktig og investere i en smart løsning. 

Vi mener at selve monteringen av innredningen inn i varebilen ikke skal være mer komplisert enn at du kan klare det selv i løpet av få timer.

Men hei - nå kommer vi til hvordan du virkelig kan spare penger:

En bilinnredning skal være like enkel å montere UT av bilen som inn. 

Det er en stor fordel å ha en innredning i varebilen som du enkelt kan ta ut igjen på egenhånd. Da kan du ta med deg innredningen videre dersom du bytter bil. 
Når du har mulighet til å ta med deg innredningen du allerede eier til neste bil, har du bare der spart et beløp som tilsvarer et helt nytt kjøp.
Her må det dog bemerkes at ulike bilmodellers varerom varierer i utseende og design, noe som betyr at en løsning ikke nødvendigvis vil passe alle modeller.

Dersom vi tar Smartfloor som utgangspunkt, så kan du tenke slik: Når du skal bytte bil og ønsker å ha med Smartfloor videre, vil det være lurt å velge en bil som er lik din gamle. Men - samtidig er det verdt å vite at mange bilmodeller har samme størrelse på selve skuffen. Hvis du derfor går for en annen bil, men løsningen inneholder de samme skuffene, så kan du i mange tilfeller beholde skuffene og kun skifte ut rammeverket.

Monteringsmetoden skal heller ikke lage merker i karosseriet på bilen din. Det er faktisk slik at mange innredninger festes i varerommet med popnitter og lignende. Når du senere skal bytte bil og eventuelt selge videre den gamle har annenhåndsverdien sunket ytterligere på grunn av skadene. Det kan derfor være smart å velge en løsning som ikke påvirker bilen.

Er du usikker på hvilken type bilinnredning som passer for deg og din varebil? Ta innredningstesten vår, den tar bare 2 minutter:

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi er vår digitale ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg