Slik maksimerer du varerommet selv med hundebur i bilen

Av Annsofi Klevfoss 28. juli 2020

Hundbur_kollage-m-hund

Bilde: venstre(kundebilde), høyre (fra Alu-Flex)

Hunden er menneskets beste venn, og skal selvfølgelig også få være med på biltur. En utfordring er gjerne at hundeburet tar stor plass i bilen, slik at det blir vanskelig å lagre andre ting rundt på en forsvarlig måte. Selv om du har hundebur i varebilen din så skal ikke det begrense mulighetene dine for lasting og oppbevaring. Du får bare helt enkelt fokusere mer på flatene over eller under buret.

Slik optimaliserer du varebilen med hundebur

Hvis du ønsker oppbevaringsmulighet under hundeburet finnes det to vanlige justeringsalternativer du kan utføre:

  1. Du kan heve buret på ben slik at du får ledig plass under til oppbevaring.
  2. Eller, om du har montert dobbelgulv i varebilen, så kan du feste hundeburet oppe på dette. Se hvordan det ser ut på bildet nedenfor.

Vil du i tillegg skape mer plass over hundeburet, så finnes det et lastenett som muliggjør et oppbevaringsrom der du kan legge tilbehør og lignende.

Det finnes hundebur som kan tilpasses din bilmodell og dine arbeidssituasjoner. Mange yrkesjegere og vaktselskap kjøper tilpassede bur, som for eksempel trippelbur hvor du raskt får ut hunden i situasjoner hvor det haster.

VW-Caddy-Hundbur-Blogg

Bilde: Fra Alu-Flex

Tips fra Alu-Flex - Ekspert på hundebur


  • Velg et hundebur med et metall som ikke absorberer varme, da metallet som utgjør rammen til buret kan bli veldig varm på en solfylt dag.
  • Hvis du har behov for å flytte rundt på buret så bør du velge en som ikke veier så mye.
  • Se etter et bur som er basert på materialer som ikke tiltrekker seg fukt, som for eksempel treverk. Slik unngår du at det henger igjen en eim av våt hund i bilen.
  • Du vil kanskje rengjøre buret på jevnlig basis. Sørg derfor for å velge et bur som heller ikke ruster med en gang. Bur i aluminium kan du vaske på lik linje med resten av bilen.
  • Litt stillhet og ro er aldri feil på en kjøretur. Da er det flaks at det finnes lydløse bur som ikke rasler og smeller bak i varerommet.
  • For hundens komfort i buret: finn et hundebur hvor hunden ikke lett setter fast ører, pels, poter eller klør.

Vanlige feil når man velger hundebur

Du tenker pris først
Som i de fleste situasjoner er kvalitet viktig når det gjelder sikkerhet. La deg derfor ikke først og fremst styres av pris. Sørg heller for å velge det beste for hunden din, bilen, og dine passasjerer når det kommer til funksjonalitet og sikkerhet.

Du velger for stort hundebur

En annen vanlig feil er å velge et hundebur som er alldeles for stort for hunden. Steve fra Alu-Flex forklarer:

"Tenk på at hund er hund og ikke menneske. Mange forsøker menneskeliggjøre kjæredyret sitt, noe som er selvklart når det er vår beste venn. Dessverre kompliserer dette ofte valget av bur. De fleste er redd for at buret er for lite. På grunn av dette reduseres ofte sikkerheten for alle i bilen dersom ulykken skulle inntreffe. Vi pleier å nevne for kundene våre at man ikke ville kjøpt en bilstol til en 1-åring i en størrelse tilpasset 6-åringer."

 

Lykke til med hunden på biltur!

Temaer: Dobbelgulv, Varebil, hundebur


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi er vår digitale ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg