Kan du montere varebilinnredning selv?

Av Anders Romberg 8. august 2017

IMG_8606-780921-edited.jpg

Håndverkere som ønsker å kjøpe varevilinnredning hos Loyds spør ofte om det er enkelt å montere varebilinnredning selv. Er det den lureste måten å gjøre det på?

En ny varebilinnredning kan være gull verdt for de fleste håndverkere. Du kan endelig få ryddet opp i varerommet, og arbeidsdagen blir mer effektiv.

Her kan du finne ut hvilken innredning som passer til ditt bruk.

Før du kan ta i bruk innredningen, må du få den på plass i varerommet. Hva er den beste måten å gjøre det på? Du kan selvsagt montere selv. Likevel at du skal være veldig nøye med hvilken leverandør du velger.

Varebilinnredning til originale festepunkter

IMG_8609.jpg

Det som er det viktigste når du skal feste varebilinnredning er at det blir gjort på en forskriftsmessig og sikker måte. Velg derfor en leverandør som har en god monteringsanvisning. Velg også en innredning som kan monteres i originale festepunkter i bilen.

Hvis innredningen ikke kan festes i originalfester, og du ikke helt vet hva forskriftsmessig montering er, ville jeg nok overlatt jobben til leverandøren. Konsekvensen av en dårlig festet innredning kan være katastrofal.

Sikkerhet først 

Vi har tidligere snakket om sikkerhet i varerommetMontering av innredning er et av punktene som avgjør om det er sikkert eller ikke, under kjøring. Har du en innredning som er dårlig festet, og det ligger verktøy på rundt 300 kilo i en reol, er det stor sannsynlighet for at disse kan komme i rasende fart gjennom skilleveggen ved en eventuell kollisjon.

Allerede ved en kollisjon i 50 kilometer i timen, snakker vi om krefter på opp mot 25 G. Det betyr at ting "veier" 25 ganger så mye som når det står stille. Er ikke innredningen festet forskriftsmessig, risikerer du at hele reolen kan løsne. Da er det snakk om risiko for liv.

Spesielt utsatt er de som kjører rundt med en brukt varebil som har en tynn skillevegg i plast. Det er derfor viktig med en godt festet innredning. Samtidig må også skilleveggen være i god stand.

IMG_8627.jpg

Ikke bare må du ha en innredning som er festet korrekt. Det hjelper lite hvis du fremdeles har verktøy og tungt materiell som ligger løst i hyllene, og i verste fall løst på gulvet i varerommet. Velg en type innredning som sikrer utstyr enkelt og trygt.  Korrekt sikring av last er også lovpålagt. Hvis du er usikker på hvilke krav som settes til sikring av last, kan du lese mer hos Lovdata, her og her

Er du usikker på hvilken type innredning du trenger i varebilen, har vi utviklet en test. Her svarer du kort på noen spørsmål om ditt behov, og testen gir deg svar på hvilken type innredning som passer best for deg.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Sikkerhet


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

last ned monteringsmanual Smartfloor

Siste innlegg