Bilinnredning tilpasset din bransje. Slik slipper du å bruke arbeidsdagen på å rydde

Av Anders Romberg 26. mars 2019

 Rotete-elektrikerbil-621x350

Enten du er elektriker, rørlegger, snekker eller en annen type håndverker, burde du ha så mye orden i varerommet at du slipper å rydde hele tiden. Det er gjerne lettere sagt enn gjort. Her gir jeg deg 8 konkrete tips til hvordan du kan holde orden på gulvet i varerommet. 

Riktig valg av bilinnredning 

Å velge riktig bilinnredning kan være en kunst i seg selv. Vi har skrevet mye om det her på Loydsbloggen, og det er mange ting du må tenke på når du skal velge bilinnredning. Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer best for deg, har vi laget en enkel test som kan gi deg resultatet på 1-2-3. 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?   TA TESTEN HER.

Uansett hvilken type innredning du har, eller ikke har, er det fort gjort at gulvet fyller seg opp med verktøy, materiell og diverse varer. Selv når du har store skuffer under gulvet, skjer det ofte at gulvet blir fult av ting og du får mindre oversikt, samtidig som det går utover sikkerheten i bilen. 

Irriterende, ikkesant? 

Jeg vet at det er fristende å bare slenge sakene inn i varerommet, spesielt når man ikke ser noen løsning på det uendelige kaoset. Det behøver ikke å være sånn. En yrkestilpasset bilinnredning vil gi god oversikt i varerommet, og ikke minst frigjøre tid til andre ting enn rydding. 

Hvordan unngår du dårlig oversikt i varerommet? 


Her får du 7 tips: 

7 generelle tips for å holde orden på gulvet i varerommet:

T6-Gardintrappholder-621x350

  1. Egen boks dedikert til lange ting. Her kan du oppbevare samleskinner, bor, spett, rør, lister osv. På den måten vil alle lange ting få sin faste plass på gulvet, og ikke blir liggende å skli rundt i bilen. Enkelt å legge i og enkelt å ta ut av. En slik boks kan også flyttes ut av bilen dersom det er behov for større gulvplass.

  2. Spesialtilpasset gummimatte. Du reduserer sjansen for at større varer og verktøy sklir rundt på gulvet.

  3. Oppheng for gardintrappa i taket. Gardintrappa er stor og tar opp mye plass. Du vet jo at den alltid har en tendens til alltid å ligge i veien for andre varer og verktøy på gulvet. Med en fleksibel gardintrappholder i taket vil trappa bli lett å få tak i, lett å henge opp, og alltid ute av veien når du ikke bruker den.

  4. Godt lys. I stedefor å installere tynne ledlister i taket på varerommet, kjøp deg sterke led-lamper. Godt lys i varerommet gir bedre oversikt og dermed bedre orden.

  5. Klesknagger og lommer på veggen. Da kan du henge opp arbeidsklær i bilen. Klærne vil være enkle å få tak og tørke mye raskere og bedre enn når de ligger slengt på gulvet. Lommer på veggen monteres til småting som lastestropper, dokumentmapper o.l.

  6. Innretning for egen skrustikke. Bruk en type med teleskopløsning slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig. Fin å ha for kutting av rør, samleskinner, lister og annet.

  7. Gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring av for eksempel arbeidsklær, støvler, lastestropper, eller materiell som rørbend og stusser eller kveiler med kabler, er gull verdt. Å bruke pappesker eller plastposer til oppbevaring av materiell er ikke optimalt, de går lett i stykker og gir dårlig oversikt. Hvis du bytter til en type gjennomsiktige plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg. Boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen, og de kan stables i høyden ved behov.

 

Ekstratips til deg som er RØRLEGGER🛠️ Rør-i-rør veggboks

Er du rørlegger, monter en «veggboks» som holder rør-i-rør kartonger og rørkveiler på plass langs den ene siden av varerommet. Har du en boks der, vil du alltid ha lett tilgang til produktene.

Du slipper at kartongene, og/eller kveilene, alltid blir liggende oppå alt det andre som ligger på gulvet. En slik boks burde kunne klemmes helt flat inntill veggen, til de dagene du ikke har med deg rør-i-rør. Da får du alltid maks utnyttelse av gulvplassen. 

 verktyg-ikoner

 

Ekstratips til deg som er ELEKTRIKER 🛠️ Kabeleske-hylle

Er du elektriker så skaff deg en spesialdesignet kabeleske-hylle. Denne er skreddersydd til formålet og gir optimal lagring. Du vil få veldig lett tilgang til kabeleskene. En slik hylle kan for eksempel monteres ved høyre skyvedør.

Med dette enkle ekstrautstyret får du et ryddig og funksjonelt varerom. Du får mye bedre oversikt over alt du har med deg i bilen og du vil garantert spare tid i arbeidsdagen. 

Spør oss om tilpasset bilinnredning og Smartfloor

Expert WE.2

Gjør det vondt i knærne hver gang du kryper inn i lasterommet? Og hvordan kommer du egentlig til det som ligger lengst inn i varerommet? Med riktig, tilpasset bilinnredning, får du orden uten å måtte rydde, og du slipper unna vonde knær og rygg. 

Hvis du er på utkikk etter ny bilinnredning, eller er nysgjerrig på SMARTFLOOR, tar vi gjerne en prat for å hjelpe deg finne den beste løsningen. Her kan du se en video demo av bilinnredningen: 

Se video demo av Smartfloor

Temaer: Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg