Tilpasset bilinnredning - Slik slipper du å rydde varerommet

Av Eirik Lier 30. mars 2021

 Rotete-elektrikerbil-621x350

Enten du er elektriker, rørlegger, snekker eller en annen type håndverker, burde du ha såpass med orden i varerommet at du slipper å rydde hele tiden. Det er gjerne lettere sagt enn gjort. Eller er det det? Her får du 7 konkrete tips til hvordan du kan holde orden på gulvet i varerommet. 

Velg først og fremst riktig bilinnredning 

Å velge riktig bilinnredning kan være en kunst i seg selv. Velger man feil innredning ender man fort opp med mye frustrasjon og taper kanskje både tid og penger. Velger man riktig innredning kan det fort bli den beste investeringen du gjør når arbeidet går raskere og utstyr håndteres penere. 

Vi har skrevet mye om valg av innredning på denne bloggen, blant annet i dette innlegget som handler om hva du bør tenke gjennom før du bestemmer deg. Hvis du er usikker på hvilken type bilinnredning som passer best for deg og ditt bruk, har vi også laget en enkel test som gir deg resultatet på 1-2-3. 

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN »

Uansett hvilken type bilinnredning du har, eller ikke har, er det fort gjort at gulvet fyller seg opp med verktøy, materiell og diverse varer. Selv når du har store skuffer under gulvet blir gjerne gulvet fullt av ting. Det eneste som kommer ut av dette er at du får mindre oversikt samtidig som det også går utover sikkerheten i bilen. 

Unødvendig, ikke sant? 

Men så er det utrolig fristende også da, å bare slenge tingene sine inn i varerommet, spesielt når man ikke ser noen løsning på det uendelige kaoset uansett.

Det behøver ikke å være sånn. En yrkestilpasset bilinnredning vil gi god oversikt i varerommet, og ikke minst frigjøre tid til andre ting enn rydding. 

Så hvordan unngår du dårlig oversikt i varerommet? 

gardintrappholder-roerlegger

Jeg lovet deg 7 konkrete tips til hvordan du rett og slett får orden på gulvet i varerommet ditt en gang for alle. Disse får du her:

7 generelle tips for å holde orden på gulvet i varerommet:

 1. Egen boks dedikert til lange ting. Her kan du oppbevare samleskinner, bor, spett, rør, lister osv. På den måten vil alle lange ting få sin faste plass på gulvet, og ikke blir liggende å skli rundt i bilen. Enkelt å legge i og enkelt å ta ut av. En slik boks kan også flyttes ut av bilen dersom det er behov for større gulvplass.
  Boks til lange ting finner du her.

 2. Spesialtilpasset gummimatte. Du reduserer sjansen for at større varer og verktøy sklir rundt på gulvet. Gummimatte finner du her.

 3. Oppheng for gardintrappa i taket. Gardintrappa er stor og tar opp mye plass. Du vet jo at den alltid har en tendens til alltid å ligge i veien for andre varer og verktøy på gulvet. Med en fleksibel gardintrappholder i taket vil trappa bli lett å få tak i, lett å henge opp, og alltid ute av veien når du ikke bruker den.
  En særdeles praktisk gardintrappholder finner du her.

 4. Godt lys. I stedefor å installere tynne ledlister i taket på varerommet, kjøp deg sterke led-lamper. Godt lys i varerommet gir bedre oversikt og dermed bedre orden.

 5. Klesknagger og lommer på veggen. Da kan du henge opp arbeidsklær i bilen. Klærne vil være enkle å få tak og tørke mye raskere og bedre enn når de ligger slengt på gulvet. Lommer på veggen monteres til småting som lastestropper, dokumentmapper o.l. Smart, ikke sant?

 6. Innretning for egen skrustikke. Bruk en type med teleskopløsning slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig. Fin å ha for kutting av rør, samleskinner, lister og annet. Sjekk ut den skrustikkeholderen her.

 7. Gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring av for eksempel arbeidsklær, støvler, lastestropper, eller materiell som rørbend og stusser eller kveiler med kabler, er gull verdt. Å bruke pappesker eller plastposer til oppbevaring av materiell er ikke optimalt, de går lett i stykker og gir dårlig oversikt. Hvis du bytter til en type gjennomsiktige plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg. Boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen, og de kan stables i høyden ved behov. Du finner dem her.

rørlegger

Ekstratips til deg som er RØRLEGGER🛠️

Er du rørlegger, monter en «veggboks» som holder rør-i-rør kartonger og rørkveiler på plass langs den ene siden av varerommet. Har du en boks der, vil du alltid ha lett tilgang til produktene.

rørlegger veggboks - 621x350

Du slipper at kartongene, og/eller kveilene, alltid blir liggende oppå alt det andre som ligger på gulvet. En slik boks burde kunne klemmes helt flat inntil veggen, til de dagene du ikke har med deg rør-i-rør. Da får du alltid maks utnyttelse av gulvplassen.
For eksempel denne

elektriker

Ekstratips til deg som er ELEKTRIKER 🛠️

Er du elektriker så skaff deg en spesialdesignet kabeleske-hylle. Denne er skreddersydd til formålet og gir optimal lagring. Du vil få veldig lett tilgang til kabeleskene. En slik hylle kan for eksempel monteres ved høyre skyvedør.

Med dette enkle ekstrautstyret får du et ryddig og funksjonelt varerom. Du får mye bedre oversikt over alt du har med deg i bilen og du vil garantert spare tid i arbeidsdagen. 

Spør oss om Smartfloor og tilpasset bilinnredning

Expert WE.2

Gjør det vondt i knærne hver gang du kryper inn i lasterommet? Og hvordan kommer du egentlig til det som ligger lengst inn i varerommet? Med riktig, tilpasset bilinnredning, får du orden uten å måtte rydde, og du slipper unna vonde knær og rygg. 

Hvis du er på utkikk etter ny bilinnredning, eller er nysgjerrig på SMARTFLOOR, tar vi gjerne en prat for å hjelpe deg finne den beste løsningen. Her kan du se en video-demo av bilinnredningen: 

Se video-demo av Smartfloor

Temaer: Kjøpe varebil, Orden, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor, Dobbelgulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg