Ottos 5 beste tips for en ryddig arbeidsbil

Av Vilde Nohr 4. oktober 2022

Ottos beste 5 tips for en ryddig arbeidsbil (1)

Loyds har gleden av å jobbe sammen med Otto Robsahm som har over 30 års erfaring som snekker, og er ett kjent fjes på norsk TV under navnet Sinnasnekker’n. Her deler han sine 5 beste tips for en ryddig arbeidsbil med oss, som han har samlet gjennom alle årene i bransjen.

Hvor mye av arbeidstiden din skaper verdi for kunden? En alt for stor del av arbeidstiden for de som har en mobil arbeidsplass i form av en transportbil, går ofte med til annet enn å bare jobbe med selve oppdraget. De fleste mister mye tid på å lete etter materialer eller å måtte reise fra oppdraget for å hente eller kjøpe ting. Dette gjør jobbingen mindre effektiv, og kan selvsagt føre til forsinkelser i prosjektet, misnøye hos kundene og i verste fall skade det referansekapital du har bygget opp. Med forbedringer i arbeidsbilen din er det enkelt å eliminere svinn, feil og skader.

Her får du 5 tips du kan ta i bruk allerede i dag.

1. Hver ting har sin plass

Nøkkelen til en ryddig bil er å sørge for at hver ting får sin egen plass. Det har følgende fordeler;

  • Et system i bilen som vedvarer over tid
  • Lett å finne det du søker
  • Kontroll på varelageret 
  • Enkel og effektiv arbeidsdag
  • Proff arbeidsbil

For å lykkes med punktene over er det avgjørende å satse på oppbevaringsløsninger i bilen som gir deg muligheten til å organisere verktøy og andre ting på en måte som passer til ditt yrke og din arbeidshverdag. Her er biltilbehør som passer perfekt som et kompliment til din bilinnredning. Pass på at stigen er montert i en gardintrappholder i taket, at kasser med material har sin faste plass i reolen og at du sorterer forskjellige deler eller verktøy slik at de har sin egen plass sammen med relevant tilbehør.

2. Saker og ting skal alltid legges tilbake

Rutiner og system er avgjørende for å holde bilen ryddig uten nevneverdig innsats. Er det dessuten flere som bruker bilen kan det være nyttig å ta i bruk fargekoder for å forenkle det å holde orden. Et annet alternativ er å skrive ut bilder av varerommet og og henge opp der det fremgår hvor ting skal plasseres. Da blir det enkelt for alle å sørge for orden og en hyggelig og effektiv arbeidsdag.

Les mer: Kan du forskjellen på egenvekt, nyttelast og totalvekt?

Et siste tips for å beholde en profesjonell standard i arbeidsbilen er nettopp det å legge til rette for system og orden. Otto anbefaler derfor å sette opp faste rutiner for rydding, vasking, sortering og innkjøp. Dette kan også omfatte rutinekontroller av verktøy på månedsbasis eller avstemming av varelager hver fredag - avhengig av hva som passer arbeidsdagen og oppdragene dine. 

 

3. Søppelkasse til bil

Hver ting på sin plass - det er slik system og orden beholdes. Dette gjelder også for søppel. Din arbeidsbil er også et kontor på hjul og mange timer tilbringes i arbeidsbilen. Uten en fast plass for søppel flyter det garantert over i løpet av kort tid. 

Läs mer: Klatring, strekking, leting, løfting og rydding fremfor å jobbe med arbeidsbilen?

Därför är det väl värt att lägga en hundralapp på denna enkla papperskorg till bil, så behåller du ordningen i bilen med denna enkla förvaring. Med skräpet på ett ställe så får du bättre översikt över ditt lastutrymme och förar-/passagerarhytt generellt vilket gör att du får en snabb överblick över varulager, och får det enkelt att finna det du söker utan att något göms undan under skräp.

4. Knagger til arbeidstøy

Slike små knagger kan utgjøre en større forskjell enn du tror. Fukt i bilen ødelegger både verktøy, interiør og tøy. Sørg derfor for å gjøre det til en fast rutine å henge opp fuktig tøy på knagger og ha tørre klær lett tilgjengelig. På den måten kan du la tøyet ditt tørke og det blir lettere å huske på å ta dem med inn fra bilen. Når tøyet ikke ligger på gulvet og gnisser mot andre ting i varerommet holder det seg også helt og pent lenger. Med klærne hengt opp på knagger så skjuler de heller ikke varelager eller verktøy!

Kroker for oppheng 621x350

5. Skomatte til arbeidssko

Rent inne, smuss ute. Etter en fullført arbeidsdag så er skoene ofte møkkete. Hvis du har med deg en skomatte i arbeidsbilen så blir det enkelt å skifte ved arbeidsdagens slutt. Ta rett og slett ut skomatten, still deg på den og skift til rene sko før du setter deg inn. De tilsmussede skoene setter du på matten i varerommet. På den måten drar du ikke med deg unødvendig smuss inn i førerhuset - matten kan enkel spyles ren ved behov!

BESØK LOYDS NETTBUTIKK

Temaer: bilinnredning, Varebil, arbeidsbil, Effektivitet


Vilde Nohr's photo

Av: Vilde Nohr

Vilde har en bachelor i Digitale medier og Design fra Høyskolen i Østfold i Halden. Vilde har stor interesse for design av den digitale kundereisen og jobber nå som Digital marketing spesialist i Loyds.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg