Nå er det høytid for innbrudd – også i varebiler

Av Eirik Lier 27. mars 2018

tyv.jpg

Innbrudd medfører tapt arbeidsfortjeneste, reparasjoner og erstatning av utstyr, verktøy og materiell. Det kan derfor være en god investering å sikre varebilen din mot innbrudd.

Når du er på ferie er tyven på jobb. Vår og sommer med mange fridager er høytid for innbrudd, og det gjelder ikke bare i eneboliger, men også i biler. Innbrudd i varebiler har dessverre blitt en sak man ofte kan lese om i media: ”verktøy stjålet fra varebil”.

En servicebil fullstappet av kostbart verktøy som står parkert utenfor boligen din kan være et lett bytte for profesjonelle røvere. Om du ikke allerede har tatt de viktigste forhåndsreglene har jeg her noen gode råd som kan forhindre tyveri fra varebilen din i fremtiden.

Gjør det vanskelig for tyven å få tak i varene!

Mange varebiler er rotete. I en bil med åpne hyllereoler ligger kabelruller, rørdeler, verktøykasser, esker med forbruksmateriell, verktøykofferter, større verktøy og lignende veldig godt synlig hvis noen skulle ta en kikk gjennom vinduet i bakdøren. Det er sikkert mange ting du gjør automatisk for å hindre tyveri; som å låse bilen, forsøke å gjemme unna det mest kostbare verktøyet etc, men dette er ofte ikke nok.

Sikre deg med riktig innredning

Vito tyveri.jpg

Mange håndverkere bruker ofte verkstedsinnredninger som oppbevaringsløsning i bilene sine. Resultatet blir at verktøy og materiellet blir liggende helt andre steder enn der det skal være, helt åpent og godt synlig.

Pass derfor på at du velger en innredning som er designet for varebiler. Det aller viktigste for å unngå tyveri i varerommet er å montere en innredning der du får alt av dyrbart verktøy og forbruksmateriell godt gjemt bort under gulvet. Da har ikke tyven mulighet til å se hva som befinner seg i bilen, og han går heller til neste bil. Med en slik innredning har du i tillegg mulighet til å låse skuffene, noe som gjør det nærmest umulig for banditter å få tilgang til godsakene.

Les også bloginnlegget: Ikke monter hyller i varebilen din

Er du i tvil om hvilken type varebilinnredning som passer deg, ta denne testen:
Bilinnredningstesten: TEST DEG SELV

Sikkerhetsgitter foran vinduene

Blogginnlegg_2_bunn.jpg

Som sjåfører har vi fokus på at bilen må ha vinduer for å lette kjøring, rygging og det å kunne se i dødvinkelen. Det øker selvsagt muligheten for at skurker blir fristet til å knuse vinduet for å se om det kan være noe av interesse inne i bilen. Det er faktisk mulig å få godt utsyn og samtidig god sikring men det er det ikke så mange som kjenner til det. Det som er en enkel og god løsning er å montere sikkerhetsgitter. Det får du hos de fleste forhandlere, så søk på nettet eller stikk innom din bilforhandler og spør.

Solfilm – billig og funksjonelt

En varebil med mørke ruter er tøft å se på. I tillegg gjør mørke vinduer det vanskeligere for eventuelle banditter å se hva som befinner seg inne i bilen. 
Det finnes mange ulike typer solfilm, men det finnes også regler: les her hva har lov til

Se også 9 tips til hvordan få en tøffere varebil

Alarm

Installer en god tyverialarm og bruk merk bilen med klistremerker som tydelig forteller at bilen er tyverisikret.

Sikker parkering

Vær oppmerksom på hvor og hvordan du parkerer. Parkerer du for eksempel mot et tre, en vegg eller en annen bil, vil det være vanskeligere for kjeltringene å åpne dørene inn til varerommet.

Vil du lese mer om hva du må tenke på før du kjøper ny varebil, last ned vår gratis
e-bok her.

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

 

Temaer: Sikkerhet, Kjøpe varebil, Varelager i varebilen


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg