Smarte tips til en mer funksjonell snekkerbil

Av Jan-Erik Hansen 15. mai 2018

Snekker_4.3Er du snekker og ønsker bedre system og orden i varerommet på bilen din? Her finner du noen smarte tips til hvordan innrede et optimalt varerom for snekkere.

Dersom du skal kjøpe ny bil anbefaler jeg på det sterkeste at du først velger en innredning som passer nettopp ditt yrke og ditt bruk. Les mer: Frakter du sykkelen i skiboksen?

Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer best for deg kan du ta innredningstesten vår her.

Bilinnredningstesten: TEST DEG SELV

Ekstra høyt dobbelt gulv

For de aller fleste snekkere vil jeg anbefale en horisontaldelt innredning, også kalt ekstra høyt dobbelt gulv eller smartfloor. Med en slik løsning får du plass til alt av materiell og mindre verktøy under gulvet. NB! Et tradisjonelt dobbelt gulv med lave skuffer løser ikke saken. Du vil fortsatt være avhengig av hyller oppe på gulvet. Men med minimum 37cm dype skuffer vil du derimot kunne plassere verktøykoffertene på høykant. Da utnytter du volumet i skuffene maksimalt, pluss at du får mye bedre oversikt og lettere tilgang til verktøy og materiell.

Dersom du vurderer en tradisjonell innredning med hylle- og skuffeseksjoner – ikke gjør det! Her en noen grunner til hvorfor ikke:

 • Hyllene og skuffene er små og trange
 • Det er vanskelig å finne ting nederst og innerst i innredningen
 • Du må ofte krype inn i bilen for å få tak i verktøy og materiell
 • Materiell blir fort skittent og skadet
 • Det blir veldig fort rotete på gulvet mellom reolene
 • Ting på gulvet må ut av bilen for at du skal komme til ting i hyllene
 • Det er for liten plass på gulvet til transport av større varer

Les mer om hvorfor du ikke skal montere standard hyller i varebilen.

Jeg regner med at du nå er overbevist om å velge en innredning med ekstra dype skuffer. Men selv om du velger denne type innredning så er du ikke helt i mål ennå. Det kan likevel ha en tendens til å fylle seg opp oppe på gulvet i varerommet. Det er fordi jo mer plass du har desto mer fyller du på med ting, og det kan derfor fort bli liten plass til det du egentlig skal bruke gulvet til. Som oppbevaring av større verktøy, gardintrapp, kompressor, samt transport av materialer etc.

T6 byggeplass 6.snekker

Organisering

Ok - så rydder du på gulvet og alt er fint og flott, men hvor lenge varer det? Etter kun et par dager opplever du igjen at gulvet er like rotete og at ting sklir rundt på gulvet, gardintrappa ligger i veien for andre varer osv. Og du er like langt! Hva gjør du så for å unngå dette?

Løsningen er riktig organisering av alt du har i bilen. Det hjelper ikke å rydde hvis ikke ting har sin faste plass.

Les også om hvordan innføre 5S i servicebilen

Her er 6 tips til hvordan du kan organisere den optimale snekkerbilen:

 1. Bruk en egen gulvboks til lengre ting, som gjør at for eksempel spett, vater og rettholt har sin faste plass på gulvet, og ikke sklir rundt i bilen. Enkelt og legge i og enkelt å ta ut av. Boksen kan også lett flyttes ut av bilen ved behov for større gulvplass.
 2. Få gardintrappa opp under taket! Gardintrappa er stor og tar opp mye plass, og har en tendens til alltid å ligge i veien for andre varer og verktøy på gulvet. Med en fleksibel stigeholder i taket skal den være lett å få tak i, lett å henge opp, og alltid ute av veien når du ikke bruker den.
 3. Gå til innkjøp av egne perforerte gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring og transport. Mange håndverkere bruker lite egnede pappesker eller plastposer til oppbevaring av materiell. Disse har lett for å gå i stykker og det er vanskelig å se hva som befinner seg i de, samt at de er vanskelige å plassere på gulvet. Med en type perforerte plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg. Boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen, samt at de kan stables i høyden ved behov.
 4. Monter en skrustikke. En skrustikke er alltid fin å ha for kutting av diverse varer. Bruk en type med teleskopløsning eller enkel av og på montering slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig, uten at den er i veien for andre ting på gulvet når den ikke er i bruk.
 5. Kjøp en gummimatte som passer til gulvet i bilen din. En slik matte hindrer at ting sklir rundt på gulvet og beskytter i tillegg selve gulvplata.
 6. Sørg for å ha godt lys i bilen. Sterke ledlamper i taket gir mye bedre oversikt og orden i varebilen. Unngå tynne led-lister da disse ofte ikke gir ønsket lysstyrke og funksjon.

Snekkerbil4

 Arthur Buchardt mener snekkere må skjerpe seg

Optimalt system

Med dette enkle ekstrautstyret får du et optimalt system på gulvet i varebilen din. Akkurat som at alt i skuffene har sin faste plass får du nå også full utnyttelse og system oppe på gulvet. Du slipper å måtte rydde bilen hver helg og kanskje aller viktigst; du slipper å måtte tømme gulvet for alt mulig ting hver gang du skal frakte litt større varer. 

Kontakt oss dersom du ønsker mer informasjon om produktene beskrevet over.

 

Temaer: Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg