Tanken bak Smartfloor - Et robust, fleksibelt og oversiktlig dobbelgulv

Av Annsofi Klevfoss 20. oktober 2020

Dobbelgulv er en type bilinnredning som blir stadig mer populær. Et dobbelgulv med skuffer gir deg fleksible muligheter for oppbevaring i varerommet, enkel tilgang til verktøy og utstyr og bedre ergonomi.

Loyds har i flere år utviklet og produsert produkter som skal gjøre arbeidsdagen til håndverkerne bedre, og står bak dobbelgulvet Smartfloor. I dette blogginnlegget stiller vi noen spørsmål til Lars Bjørbæk Iversen, konseptutvikler i marked- og innovasjonsavdelingen til Loyds, for å finne mer ut om tanken bak Smartfloor og hvorfor innredningen er konstruert slik den er.

Sjekkliste: Slik velger du riktig dobbelgulv

Hvorfor er Loyds så opptatt av å forbedre arbeidsdagen til håndverkere?

"Loyds har utviklet og produsert komponenter til varebiler i en årrekke, siden lenge før jeg ble med på laget i 2017. Interessen for hvordan håndverkeren utnytter varebilen ble vekket gjennom arbeidet med skillevegger og kledning. Vi oppdaget at det fantes utrolig mange rotete varebiler der ute, noe som skapte mye frustrasjon og bidro til ineffektivitet. Vårt bidrag var å utvikle Smartfloor, en løsning som gjør det enklere og mer effektivt for håndverkeren å holde orden på verktøy og materiell. 

Jostein Larsen - sitter på skuffen beskjærtKundebilde fra rørlegger Jostein Larsen hos Harald Larsen Rørlegger (Foto: jostein.larsen på Instagram)

Hva er tanken bak Smartfloor?

"Som en forlengelse av forrige spørsmål så handler Smartfloor om å gi håndverkeren en bedre hverdag. Dobbelgulvet legger først og fremst til rette for mindre rot og bedre oversikt. Selve tanken bak løsningen er å gi brukeren en konkurransefordel gjennom økt effektivtet, bedre sikkerhet og profesjonell fremtreden. 

Når vi tar frem et produkt, er det et resultat av et identifisert behov hos brukeren. I mitt arbeid er jeg blant annet mye ute med ulike typer håndverkere på deres arbeidsplasser og observerer arbeidet. Er det noe som gjøres spesielt tungvint? Er det typiske ting håndverkere gjentatte ganger klager på? Avdekker jeg noen behov som kan løses med utviklingen av et nytt produkt?"

Hvorfor ser dobbelgulvet ut som det gjør?

"Det som først og fremst var en viktig faktor i utviklingen av Smartfloor, er behovet håndverkeren har for en ryddigere varebil og en mer effektiv arbeidsdag. Vi så at mange håndverkere både stod med krum rygg, eller rett og slett krabbet rundt, inne i varerommet. Det var ikke noe system rundt hva som hadde fast plass hvor, slik at mange faktisk kastet bort 20 minutter hver dag på å lete etter det de trengte for å kunne utføre en jobb."

Proace_vegg_skuffer_igjen-1

Smart oppbevaring i varerommet

"Smartfloor er et dobbelgulv med 37 cm høye skuffer. Dette målet er ikke tilfeldig og gjør at man kan organisere verktøykoffertene sine på høykant under toppgulvet. Løsningen er konstruert for å frigjøre viktig lasteplass til utstyr og materiell, samtidig som man får med seg alt verktøyet jobben krever. Når man plasserer oppbevaringen av verktøy og annet utstyr under gulvet, unngår man at disse tingene spiser av lasteplassen på gulvet. Vi har gjort erfaringer på at man oftere trenger ledig gulvplass enn full høyde under taket. Med et ledig toppgulv får man faktisk med seg flere ting enn om innredningen spiser av gulvarealet.

Smartfloor leveres 100% tilpasset de mest solgte bilmodellene i markedet, slik at man får et tilnærmet like stort gulv som man hadde i utgangspunktet. Løsningen er utviklet for både én og to skyvedører der dette er aktuelt. For optimal utnyttelse av løsningen er ideen at det du alltid har med deg lagres på faste plasser i skuffene, mens det du skal montere eller legge fra deg på jobben du utfører plasseres på gulvet."

Fleksible skuffer

"Skuffene har en høyde på nøyaktig 37 cm fordi det gir muligheten for lagring av verktøykasser i stående posisjon. Slik får man utnyttet volumet i skuffen på en god måte samtidig som man enkelt får øye på, og får tak i, det man trenger. I tillegg gir skuffene fleksible muligheter for småoppbevaring, med tanke på at det ikke er noe "låst" system her. I motsetning til for eksempel reoler som kanskje har små rom spesielt egnet for småoppbevaring, har man her mulighet til å justere løsningen selv ut fra hva man faktisk har med seg. Skuffene leveres helt åpne med plass til ulike sorteringssystemer. På den måten slipper man at definerte lagringsmuligheter man ikke trenger bruker opp verdifull plass."

SmartFloorSkuff

Se mer: Tilbehør til Smartfloor

Ergonomiske hensyn

"For at håndverkeren uten anstrengelser enkelt skal få tak i tingene sine, også det som ligger helt innerst i skuffene, har vi sørget for at skuffene kan trekkes ut 100%. Ideen er at håndverkeren ikke skal måtte behøve å bevege seg inn i selve varerommet, da dette gjerne fører til uheldige belastninger for blant annet nakke og rygg.

Skuffene har også en behagelig løftehøyde ved at man har redusert høyden på sidene, slik at man unngår unødvendig høye løft."

t6_sideskuff_72dpi

Mindre interessant mål for innbruddstyver

"Et dobbelgulv vil i stor grad skjule verdisaker under gulvet, slik at det blir vanskelig for en eventuell innbruddstyv å se hva du faktisk har i varebilen. Dersom verdisaker oppbevares i skuffene istedenfor på gulvet, tiltrekker bilen seg mindre oppmerksomhet. Innbrudd kan selvfølgelig oppstå, men man reduserer sjansen ved å ikke kjøre rundt med en innredning som skriker "FESTOOL-GIVEAWAY"."

Hvorfor er dobbelgulvet laget av stål?

"Smartfloor er basert på stål rett og slett fordi det er såpass slitesterkt og tåler belastning over tid. I tillegg forandrer stålet seg minimalt med svingninger i temperatur og fuktighet, slik man fort opplever med treverk. Toppgulvet er laget av bjørkefinér med et ekstra tykt slitesjikt på toppen.

Skinner og låsesystem er testet i laboratorieforsøk slik at vi er sikre på at innredningen har lang levetid selv med røff bruk hver dag. Likevel, den viktigste årsaken til at vi tør å påstå av Smartfloor tåler røff bruk, er at vi etter tusenvis av solgte produkter tilnærmet aldri mottar reklamasjoner.

15010560-smartfloor-caddy_1-skyvedoertegningv2

Når man leverer et produkt til håndverkere er man nødt til å sørge for at det er et solid og robust produkt. De er jo ikke de snilleste gutta i klassen disse karene her, de håndterer innredningen hardt. En bilinnredning blir fort et av de viktigste verktøyene man har i arbeidsdagen. Derfor forventer kundene våre at Smartfloor faktisk tåler juling, og det gjør den. I tillegg til at skuffene uten problem kan lastes med 500 kg til sammen, er det bilens nyttelast som avgjør hvor mye du kan laste på toppgulvet, ikke gulvet i seg selv."

 

Hvis du er nysgjerrig på dobbelgulv og lurer på hvordan du skal velge riktig løsning til din varebil, kan du laste ned vår gratis sjekkliste:

SLIK VELGER DU RIKTIG DOBBELGULV

Temaer: Smartfloor, Dobbelgulv


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi er vår digitale ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg