Tilbehøret til varebilen som gjør at du slipper å rote rundt i varerommet

Av Anders Romberg 28. mai 2019

volkswagen amarok_excavatorBG-1

Hvorfor gidder du egentlig å krype inn i varerommet for å finne det du trenger? I dette innlegget tar vi opp temaer som vil hjelpe deg å unngå dette slik at du får en enklere, mer smidig og bekvem arbeidsdag. 

Det er mye slit og svette som ofres på en arbeidsdag for de fleste håndverkere. Jeg har jobbet tett på flere håndverkergrupper og studert jobbmønsteret deres. En fellesnevner er at komfort og fokus på en smidig arbeidsdag er noe som blir nedprioritert av de aller fleste.

Få gratis guide:  5 konkrete tips til å få orden i varerommet

 

Hadde du jobbet på kontor hadde det vært et must med en god stol å sitte i, foran pc-skjermen. I tillegg ville det vært viktig med en senkbar pult og en noenlunde ryddig arbeidsplass. 

Har du tenkt på at varebilen og varerommet er en håndverkers mobile kontorplass?

Uten den ville det vært veldig vanskelig å fullføre jobben. Det er også derfor det er så viktig at varebilen er tilpasset din arbeidsdag. Bilen er ditt viktigste verktøy og temaer som enkelhet og komfort burde være prioritert.

Tid er penger – Hvor mye tid bruker du på å lete etter utstyr du ikke finner?

icon_time and money on a scale

Ikke nok med at alle håndverkere fortjener en komfortabel arbeidsplass. Det går også å spare ganske mye tid med riktig type bilinnredning i varerommet.

En yrkestilpasset bilinnredning som er skreddersydd nettopp det du til daglig holder på med, er en nødvendighet i enhver håndverkerbil, spør du meg.

Våre undersøkelser viser faktisk at en håndverker bruker mye tid i løpet av en arbeidsdag på å lete etter materiell og utstyr som de trenger fra varerommet.

Ta for eksempel elektriker Kent fra Allsidig Elektro. Etter at han byttet bilinnredning fra reoler til en innredningsløsning som han kan betjene fra utsiden av bilen, har han opplevd å spare 20 minutter hver eneste arbeidsdag. Han slipper i tillegg å måtte krype inn i varerommet hver gang han trenger noe. Det betyr også store besparelser på økonomien.

Se hvor mye du kan spare her. 

Ha en bilinnredning du kan bruke fra utsiden av varerommet

En løsning er å montere utvendig betjente innredningsløsninger.

Dette er en bilinnredning som har ekstra høye skuffer. I en mellomstor varebil som for eksempel Volkswagen Transporter eller Mercedes Vito, rommer disse gjerne opp mot 1 kubikkmeter. Hvis du er usikker på hvor mye det faktisk er, kan du se denne videoen, hvor rørlegger Jostein Larsen viser deg innholdet i sin bilinnredning.

Det finnes flere leverandører på markedet som tilbyr denne type smarte løsninger. Fordelen med en slik innredning er blant annet at du slipper å krype inn i varerommet når du skal finne verktøyet du trenger på jobben.

3 steg for å få en bedre arbeidsdag med riktig type bilinnredning

Loyds bil bakfra ferdig-1

Steg 1: Arbeidsoppgaver

Ingen bedrifter er like. Er du elektriker bruker du selvfølgelig annet verktøy enn en snekker. Ta deg derfor god tid og tenk gjennom hvilke arbeidsoppgaver du gjennomfører ofte. Tenk også over hvilke momenter som tar lengst tid i løpet av din arbeidsdag. Og hvilke situasjoner kan oppleves som irriterende eller ubekvemme? 

Det gjelder å finne yrkestilpasset innredning som bidrar til økt trivsel i din arbeidsdag. 

Her kan du lese mer om yrkestilpasset bilinnredning. 

Steg 2: Oppbevaring og lagerbeholdning 

Få et bildet over hva som er viktig å ha i bilen til enhver tid. De tingene du bruker oftest burde du plassere enkelt. Tenk også over om varerommet ditt nå gir en kjapp oversikt over materiell som ligger der, eller om du må løfte på masse greier for å få denne oversikten. 

Steg 3: Ergonomi 

Hvordan laster du inn og ut av bilen? Dette er faktisk det steget som er absolutt viktigst og som veldig mange nedprioriterer. 

Tunge saker burde ikke løftes og lastes i dårlige stillinger. Unngå skader på rygg og kne! Du skal ikke måtte krabbe inn i varerommet for å få tak i det du behøver for å gjøre jobben din. 

Steg 4: Test deg selv

Når du har vurdert hvordan det står til i ditt varerom i dag, ved hjelp av å se på disse tre stegene, kan du også ta denne gratis innredningstesten.

Den kan hjelpe deg finne ut av hvilken bilinnredning du har behov for. 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?   TA TESTEN HER.

Temaer: Pris, Last, Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor, transport, flåteansvarlig, flåte, bilansvarlig


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg