Tømrere, unngå skader på verktøyet med en god varebilinnredning

Av Eirik Lier 30. november 2021

Flåte-møller-logistikk-621x350

Opplever du at en utilstrekkelig varebilinnredning og et manglende lagringssystem skader lasten din under transport? Her får du tipsene du som tømrer trenger for å unngå unødvendige skader på utstyret og verktøyet ditt.

I motsetning til andre håndverkergrupper bruker tømrere mye mer langstrakt utstyr i løpet av en arbeidsdag – enten det er styreskinner til håndsirkelsagen, teleskopstøtter, gardintrapper eller annet plasskrevende utstyr. Vi vet at mange tømrere opplever dette som en utfordring, fordi slikt utstyr vanskelig lar seg plassere i tradisjonelle varebilinnredninger.

Konsekvensen blir at man lagrer verktøyet og utstyret etter beste evne i varerommet, men likevel opplever at utstyret bøyes, knekkes eller skades på annen måte under transport.

Dette er selvfølgelig uheldig, ettersom slitasje på utstyr og verktøy som regel fører til at du må erstatte og kjøpe inn nytt i tide og utide – noe som betyr ekstra og unødvendige kostnader du ikke har tatt høyde for. Det er ikke spesielt god butikk.

Vanlige årsaker til skader på utstyr i varerommet

Vi i Loyds har jobbet med varebilinnredninger i en årrekke. I løpet av denne tiden har vi observert noen typiske faktorer som går igjen når håndverkere skader og ødelegger utstyret sitt. Kanskje kjenner du deg igjen i noen av følgende situasjoner?

  • Materialer og verktøy faller ut av reoler og hyller i bilinnredningen under transport.

  • Bilinnredningens skarpe kanter skader lasten.

  • Verktøy ligger under og oppå hverandre fordi du har et mindre godt system for lagring i reoler og hyller.

  • Tunge og store varer stables oppå hverandre på varebilgulvet fordi det er liten tilgjengelig plass.

Jeg mistenker at det er mye slitasje på utstyret som kommer fra oppbevaring i varerommet, ikke bruk på byggeplassen. Det er unødvendig. Hvis verktøyet skal bli slitt og ødelagt bør det i det minste være fordi det har vært i bruk, ikke fordi det har vært lagret dårlig i varerommet.

Heldigvis er det mye du kan gjøre for å unngå slike unødvendige skader.

Tømrerens tips til å unngå skader på utstyr og verktøy

Hvis du ser at verktøyet og utstyret ditt blir skadet støtt og stadig, kan det være verdt å tenke over følgende spørsmål og momenter:

  • Sikrer du lasten godt nok? Har varebilinnredningen din gode surringsfester som holder lasten fast under transport? Bruker du disse aktivt når du er ute og kjører på veien?

  • Er du trygg på at hyllene og skuffene dine gjør det mulig å lagre varene og verktøyet på en måte som holder dem i ro når du kjører? Bruker du sikkerhetssperrer i skuffene? Tåler hyllene den vekten du laster dem med?

  • Har du tilpasset varebilinnredningen etter din arbeidshverdag og det utstyret du har med deg ut på oppdrag? Kan du for eksempel feste gardintrappen i en holder i taket? Kan lengre verktøy lagres i egne kasser? Blir mye av utstyret plassert på gulvet, med tunge materialer plassert oppå disse verktøyene, fordi du ikke har tilstrekkelig med oppbevaringsmuligheter?

  • Tar du en 30 minutters ryddeøkt i varerommet hver arbeidsdag? En slik økt gjør det lettere å holde orden og alltid finne plass til å laste varer uten å skade annet utstyr. Er varerommet uryddig, og du ofte har med store varer, så ender varene ofte å ligge oppå andre skarpe gjenstander og verktøy, noe som gjerne er oppskriften på å ødelegge lasten under transport. Rydder du regelmessig, unngår du det problemet.

Les også: Tømrerens guide til et ryddig og organisert varerom

En god varebilinnredning er alfa og omega

Varebilinnredningen din skal være til hjelp i arbeidshverdagen din, ikke en kilde til slitasje og skader på verktøyet og utstyret ditt. Ikke forring presisjonen på utstyret eller verktøyet ditt fordi varebilinnredningen ikke er optimal. Skal du bygge din egen varebilinnredning, optimalisere eksisterende løsning eller kjøpe en helt ferdig innredning, husk at verktøyet ditt og materialene du har med deg skal beskyttes.

Ta gjerne vår gratis test for å finne ut hvilken varebilinnredning som passer deg og dine behov, her.

Temaer: Rotete varerom


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg