Har du tenkt på at varebilen er din bedrifts beste reklameplakat?

Av Eirik Lier 26. februar 2019

Smartfloor varebilinnredning

I dette innlegget gir jeg deg noen gode tips på hvordan du kan gjøre din varebil til en rullende reklameplakat. Temaer jeg tar opp er blant annet bruk av bildekor som plassering av bil logo, foliering av bil og andre måter å style varebilen på. 

De fleste bedrifter har et ønske om å skille seg ut i mengden, og bli et gjenkjent varemerke. En av grunnene til å style varebilen er nettopp dette. Få varebilen til å skille seg ut og skape et minneverdig inntrykk av deg og din bedrift. 

Varebilen er en reklameplakat 

Varebilen er rett og slett en rullende reklameplakat. Den reklamerer for bedriften din uansett hvor du er. Derfor er det viktig å ha en varebil som viser seg fra sin beste side. Dette gir et godt førsteinntrykk. 

Les mer her: Slik skaper du et bedre førsteinntrykk med varebilen din. 

Hva er bildekor?

Styling av varebilen er noe som skjer både på utsiden og innsiden av bilen. Bildekor er et samleord for ting som foliering, logo, profilering og helthetlig inntrykk. Hvis du  for eksempel har en skikkelig påkostet varebil med fete felger, profilering og senkesett, men varerommet er et stort kaos, vil jeg påstå at du har bommet litt. Skal du style varebilen må du tenke hele varebilen. Du må rett og slett tenke på varebilen som en reklameplakat. 

Trykk her for å få gode tips om bildekor

Under nevner jeg noen tips til hvordan du kan gjøre din varebil til reklameplakat. 

Foliering av bil 

Å foliere varebilen kan gjøres både enkelt og billig. Det finnes mange firmaer som driver med foliering og kan gi deg gode tips til hva du burde gjøre med din bil. 

Slevik elektriske Smartfloor

Noen velger å gå for wrapping (helfoliere varebilen), mens andre kun velger skjærefolie. Et godt eksempel på wrapping er rørleggerbilen til Søstrene Amundsen i Oslo. De valgte like så greit en helrosa varebil med logoen til Bademiljø. Sjekk den morsomme løsningen her

Hva slags type foliering du ønsker på din varebil, bestemmes ut i fra dine ønsker. Et tips er å ta utgangspunkt i din bedrifts profilering og design når du velger type foliering. 

Les mer her: Dette må du vite om profilering på varebilen.

Varebilinnredning 

Som nevnt tidligere i dette innlegget er det ikke bare stylingen utenpå varebilen som trenger å være gjennomtenkt. En stilren varebilinnredning som passer til bilens design og farge vil underbygge det uttrykket du ønsker å gi. Et tips er å velge en innredning med store dype skuffer der du får det meste av verktøy og materiell under gulvet. På den måten vil du lettere kunne holde orden i varerommet og som igjen vil gi et mye bedre helhetsinntrykk av deg, bilen din og bedriften din. 

Soting av ruter

En varebil med mørke ruter er tøft å se på. Det finnes mange ulike typer solfilm, men det finnes også regler for hva du har lov tilMørke ruter gjør det vanskeligere for eventuelle tyver å se hva som befinner seg inne i bilen. Soting av ruter gjør varebilen både tøff og innbruddssikker. 

Bilutstyr som kufanger og ekstralys 

Å velge diverse bilutstyr for et tøffere uttrykk er et godt virkemiddel for å gjøre varebilen enda mer attraktiv. En kraftig kufanger med sterke ekstralys er aldri feil. Dette ser både bra ut, og har en nyttig funksjon. En kufanger beskytter fronten på bilen og sterke ekstralys gir trygghet ved kjøring i mørket. Monter på et par stilige stigtrinn i samme slengen. På den måten blir bilen både tøff og funksjonell. 

Rørlegger Hanstad Smartfloor

Legg noen hundrelapper ekstra i takbøyler med et stilig design. Varebilen vil se mye bedre ut med en gang. Husk at takbøyler med et et optimalt design som regel også gir mindre støy.

Er du i prosess av å planlegge profilering på varebilen, har jeg gjort det enkelt for deg og laget et infoark med tips til plassering og bruk av foliering. Du kan laste det ned helt gratis her. 

 Få tips til plassering av bildekor  LAST NED HER

Temaer: Kjøpe varebil, Profilering, Dobbelt gulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg