Vis meg varebilen din, så vet jeg hvordan håndverker du er!

Av Eirik Lier 5. mai 2020

4 olike handverker

Et kjent ordtak lyder slik: "Et bilde sier mer enn 1000 ord". Følgelig vet vi alle hvor viktig et godt førsteinntrykk er. Nå er derfor tiden kommet for å finne ut hvordan håndverker du egentlig er. Hvilket inntrykk etterlater du hos dine kunder, og speiler varebilen din profesjonaliteten din?
Hvilken håndverker er du? TA HÅNDVERKERTESTEN »

Du bare slenger tingene inn i varerommet

Du vet den der fristelsen mot å "bare slenge det inn bak"? Dette er håndverkeren som stadig må laste om og rokkere på alt for å faktisk få plass til det han skal ha inn i varerommet. Han stapper inn så mye han kan, og legger gjerne ting oppå hverandre.

Konsekvensene kjenner vi alle igjen: nyttesløst å jobbe effektivt

Det føles som at man bruker mer tid på å trykke inn, og forsøke omorganisere varerommet, enn på det faktiske oppdraget man er på. Det blir også en del ekstra turer til grossisten underveis i mangel på oversikt over varelageret. Kunden sender deg noen frustrerte blikk, og du får en sint mail hvor kunden nekter å betale en faktura som viser betydelig flere timer enn det kunden oppfattet som faktisk arbeid. 

Denne håndverkeren bruker i snitt 20 minutter hver dag på å lete eller omorganisere i varerommet. I tillegg kommer tiden det tar å besøke grossisten fordi noe manglet eller ble ødelagt under transport. Det er ikke rart det oppstår en del sure miner hos de kundene som opplever dette.

Din redning: Få en ordning i bilen som består med riktig bilinnredning tilpasset din hverdag

TA TESTEN: Hvilken bilinnredning passer deg best

Elektriker rot

Hyllesystemet ble ikke riktig slik du så for deg

Det virket som en god idé å ha et hyllesystem i bilen, men det ble ikke så skånsomt mot kroppen som du kanskje trodde. 

Arbeidsdagen er slutt og du kjenner vondtene kommer krypende. Det er tungt å løfte inn og ut tungt utstyr i hyllene, og nakken får kjørt seg når du iherdig leter etter saker i de små skuffene. Til og med knærne begynner å bli lei av å stadig krype rundt på oppdagelsesferd lengst inn i varerommet . 

Ikke nok med at du fortsatt må ommøblere for å frigjøre plass på gulvet til de større tingene, så har vertøyet ditt fremdeles ingen fast plass. Tendensen er at dette ligger litt strødd på gulvet, noe som igjen forårsaker unødvendige skader på både verktøyet men også annet utstyr samt bilens karosseri.

Din redning: Bilinnredning som muliggjør et ledig gulv du kan laste på, hvor du når alt fra utsiden av bilen

Du syns det var en god idé med hjemmebygd bilinnredning

Er du en av dem som følte at livet uten bilinnredning begynte å bli litt for rotete og tungvint, men som likevel ikke helt så verdien i å kjøpe en? Man vil jo alltid tilpasse bilinnredningen etter sin egen arbeidsdag. Følgelig virket det som en god idé å bygge sin egen, det er jo det mest kostnadseffektive!

Det du ikke tok med i beregningen din var levetid, sikkerhet og pålitelighet. Altså tre av de viktigste ingrediensene for at bilinnredningen skal forenkle arbeidsdagen din.

Ulemper med hjemmebygd bilinnredning:

  • Ikke konstruert for å tåle "en arbeidsplass i bevegelse". Det vil si de vibrasjonene som oppstår under transport og som påvirker konstruksjonen negativt.
  • Materialvalget er som regel tre. Dette er ikke særlig holdbart i miljøer hvor det kan oppstå fukt, samt at de ikke tåler så mye vekt.
  • Disse innredningene er ikke sertifisert, så det finnes ingen garantier eller sikkerhet dersom det oppstår problemer med innredningen ved en bråbrems eller en kollisjon.
  • Går ikke an å ta med videre når du bytter bil, uten at du må rive ut hele konstruksjonen.
  • Stort kompromiss med sikkerheten dersom man ikke er helt sikker på hvordan man skal montere på en profesjonell måte i en arbeidsplass i bevegelse.
  • Tiden det tar å bygge en egen bilinnredning er betydelig mer enn å for eksempel montere Smartfloor på egenhånd. Det tar ca 3 timer.
  • En hjemmebygd innredning kommer en gang til å gå i stykker. Det kommer til å koste deg både tid og penger å reparere den, og igjen finnes det ingen gjeldende garantier.

Din redning: Robust og pålitelig bilinnredning med lang levetid

Profesjonelle håndverkere gir også et profesjonelt inntrykk

Kunder setter pris på at tiden blir brukt godt. Dette forutsetter at håndverkeren jobber effektiv, organisert og som planlagt. Denne håndverkeren finner ikke mangler i varelageret underveis og må legge inn tidkrevende turer til grossisten. Han møter heller ikke opp med varer som har blitt ødelagt under kjøring.

For å kunne leve opp til et minimum av kundens forventninger, kreves det at varebilen innehar riktige forutsetninger. En viktig forutsetning er bransjetilpassede løsninger som gjør arbeidsdagen smidig, effektiv og til og med ergonomisk.

Med en organisert varebil der du raskt får oversikt over varerommet, og enkelt får tak i alt du trenger, vil du få en mye mer effektiv arbeidsdag.

Her sløses det ikke bort tid på å lete etter verktøy og materialer, eller omorganisere varerommet hver gang det må trylles frem ledig plass til store gjenstander. Denne håndverkeren har skikkelig kontroll på varelageret og har lyktes med å skape en ordning som varer uten særlige anstrengelser.

Varebilen er en fryd for øyet til alle som ser, og sørger for at du er klar for nok en arbeidsdag. Når du kommer kjørende inn i oppkjørselen til kundene dine skaper du en trygghet hos dem umiddelbart, og jobber profesjonelt gjennom hele oppdraget. Well done!

Tommel opp Jan.low.sort håndtak

Se sannheten i hvitøyet og finn ut hvilken type håndverker du er i testen vår nedenfor.

Hvilken håndverker er du? TA HÅNDVERKERTESTEN »

Temaer: Orden, Varelager i varebilen, transportbil, håndverker, Varebil


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg