Dette er den nye VW ID. Buzz Cargo - elektrisk varebil

Av Vilde Nohr 12. juli 2022

id-buzz-cargo-hero-pic-sne

Med ID. Buzz Cargo, får Volkswagen sine varebiler ett ultramoderne og elektrisk ansiktsløft. En transportbil med sjenerøs rekkevidde og romslig lasterom i varebilen. Loyds var på Showroom premieren i Stockholm. Få med deg detaljene til den nye el-varebilen ID. Buzz Cargo.

De første leveransene av den oppdaterte legendariske folkevognbussen forventes å skje ved årsskiftet 2022/2023 til kunder, da også som en moderne elektrifisert utgave for bedrifter som ønsker å ligge i forkant av både utviklingen og med stil i form av ID Buzz Cargo. Demobiler vil du kunne se hos forhandlerne allerede i høst.

ID. Buzz Cargo - elektriske transportbiler som er mer enn miljøvennlige biler

I tillegg til tidløst og legendarisk design, vil denne elektriske og lette varebilen også ta et større skritt nærmere Parisavtalen og klimamålene. Dette muliggjøres av en bedre bærekraftstenkning gjennom hele livssyklusen til ID. Buzz Cargo.

Batteriet til denne elektriske varebilen vil kunne gjenbrukes til blant annet solceller, og selve bilen består av en stor del av resirkulert materiale. I tillegg til at bilen i seg selv ikke slipper ut noen lokale utslipp, leveres den som CO2-nøytral til kunden. Det betyr at VW går over til grønn strøm i produksjonen og at de også kompenserer for utslippene i produksjonen som ikke kan unngås.

ID. Buzz Cargo pris

Volkswagen har foreløpig ikke avslørt noen priser for den elektriske varebilen for det svenske eller norske markedet. På den andre siden har salget allerede startet i Tyskland, hvor ID. Buzz Cargo har fått en pris på ca. 550 000,- kr. De første leveransene av ID. Buzz starter til høsten for forhandlere, og forventes å nå kundene nærmere årsskiftet 2022/2023.

ID-buzz-cargo-ovanifrån-hytt-web-opt

3-seters varebil

ID. Buzz Cargo er en 3-seters varebil. Den kommer som 3-seter som standard i førerhuset, noe som ofte etterspørres av håndverkere. I motsetning til de fleste andre varebiler som kun har 2 seter. Dette gjør den perfekt utstyrt for ditt daglige arbeid.

Førerhuset har også plass til god organisering. I tillegg til hanskerom med låsefunksjon er det god oppbevaring over dashbordet i form av store åpne oppbevaringsrom.

Interiøret tilbyr god funksjonalitet 

I tillegg til et stilig design, er materialene også helt veganske og laget av resirkulerte materialer. Det er god tilgang på stikkontakter for lading av ulike mobile enheter med:


 • USB-C på instrumentpanelet
 • 12-V-uttak på høyre side av instrumentpanelet
 • USB-C-lading på høyre side av gulvet
 • 12 V-uttak i bagasjerommet
 • USB-C Data + lading
 • 300 W stikkontakt under passasjersetet (valgfritt)
 • USB-C i bakspeilbasen (valgfritt)

Les også: Nå skal alle ha elbil: Her er våre beste elbiltriks

id-buzz-cargo-närbild-ratt-web-opt

ID. Buzz Cargos lasterom og lastekapasitet

Lasterommet i denne elektriske varebilen er romslig og rommer hele 2 Euro-paller. Lastevolumet er opptil 3,9 kubikkmeter⁠ og lastekapasiteten opp til 650 kg. Høyden på lasteterskelen er 623 mm. Lastsikring er tilgjengelig med hemper i gulv og skinner på sidevegger. Transportbilen leveres med skyvedør på høyre side som standard og doble skyvedør er tilgjengelig som ekstrautstyr. I Norge blir det trolig en bakluke som standard for å få tilgang til lasterommet. I Sverige derimot, blir det sannsynligvis doble dører bak som standard.

id-buzz-cargo-närbilder-lastutrymme

Lasterommet vil også være utstyrt med følgende funksjoner:

 • Monteringsskinner (c-skinner og valgfritt i 3 posisjoner)
 • Partisjon (valgfritt med vindu)
 • Lastekanal i skillevegg som gir ca. 45 cm ekstra lengde (valgfritt)
 • Universalgulv

ID. Buzz Cargo har imponerende lastebredde og takhøyde! For å sammenligne dimensjoner på lasterom på andre varebiler, se tabellen fra Volkswagen Group Sverige nedenfor.

ID. Buzz Cargo lastdimensjoner

  ID. Buzz Cargo Caddy Cargo Maxi T6.1 Panel Van 3000mm Peugeot e-expert L2 Nissan E-NV200 Renault Kangoo E-Tech Maxi Z.E
Lastelengde gulv: 2208 mm 2150 mm 2400 mm 2512 mm 2000 mm 2115 mm
Maks lastbredde over styrehus: 1735 mm 1564 mm 1625 mm 1636 mm 1500 mm 1441 mm
Lastehøyde: 1279 mm 1240 mm 1269 mm 1220 mm 1360 mm 1129 mm
Akselavstand: 2988 mm 2970 mm 3000 mm 3285 mm 2725 mm 3081 mm
Lengde: 4712 mm 4853 mm 4904 mm 4959 mm 4560 mm 4666 mm

 

Med utviklingen av ID. Buzz Cargo har bruksområdene blitt vurdert. Med en totalvekt på 3000 kg er lastevekten opp til 650 kg.

For de som trenger å laste mer enn det man får plass til i lasterommet, kan ID. Buzz Cargo med sin kraftige elektriske drift trekke tilhengere opp til 1000 kg dersom den er utstyrt med hengerfeste (tilleggsutstyr). Den er også utstyrt med 3 takfester på hver side.

For de som ønsker effektiv oppbevaring i lasterommet vil dobbeltgulvet Smartfloor være tilgjengelig å bestille som bilinteriør til ID. Buzz Cargo, hos din lokale Volkswagen forhandler og i vår nettbutikk.

Les også: Hva skal til for at tømreren kan slippe tilhenger?

IDBuzz_skuff_lukket_u_gardintrappholder

Batteri til elektrisk varebil -
Rekkevidde for ID. Buzz Cargo

Volkswagen tilbyr en garanti på sine batterier, med minst 70 % gjenværende lastekapasitet etter 8 år, eller maksimalt 160 000 km. Batteriet på ID. Buzz Cargo er 77 kWh netto (82 kWh brutto), og en bakmotor på 150 kW (204 hk). Maksimal AC-lading er 11 kW, mens du med CCS-kontakt (DC) kan hurtiglade med opptil 170 kW. og lade batteriet fra 5 til 80 % tar omtrent 30 minutter. For å redusere energiforbruket og forbedre rekkevidden, har ID. Buzz en luftmotstandskoeffisient på 0,285 og ID. Buzz Cargo 0.29 som gir den en rekkevidde på ca 425 km.

Les også: Er de elektriske varebilene godt nok rustet for den norske vinteren?

Delvis selvkjørende elbil

Med ID. Buzz kommer også nye, bedre førerassistentsystemer som forenkler blant annet parkering, samt filskifte ved motorveien. ID. Buzz kan blant annet registrere vanskelige parkeringsmanøvrer for så å kunne gjenta selve parkeringen. Veldig praktisk når du parkerer i for eksempel parkeringshus, eller parkeringsplassen gjentatte ganger.

I tillegg har reiseassistenten Travel Assist fått nye funksjoner og vil blant annet kunne håndtere forbikjøringer med filskift i hastigheter over 90 km/t.

 

ID. Buzz Cargo-spesifikasjoner og tekniske data

 

Topphastighet: 245 km/h Rekkevidde: 425 km*
Tilhengervekt: 1000 kg Lasteplass: ca 3,9 m3
Maksimal motoreffekt: 150 kw Svingradius: 11,1 meter
Lader AC: 11 kw Lader likestrøm: opp til 170 kw

*WLTP 77/82 kWh RWD

Vil du ta en bedre titt på Smartfloor til ID. Buzz Cargo eller til en annen bilmodell? Ta en titt i vår nettbutikk! 

BESØK LOYDS NETTBUTIKK

 

 

Temaer: bilinnredning, elektrisk bil, elbil, volkswagen


Vilde Nohr's photo

Av: Vilde Nohr

Vilde har en bachelor i Digitale medier og Design fra Høyskolen i Østfold i Halden. Vilde har stor interesse for design av den digitale kundereisen og jobber nå som Digital marketing spesialist i Loyds.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg