5 ting varerommet ditt må være utstyrt med

Av Jan-Erik Hansen 31. desember 2019

Kledning av varerom

Her får du 5 tips til hvilke ting varerommet ditt burde være utstyrt med som ikke alltid inngår i standardpakken fra bilprodusentene. Disse 5 tingene er etter vår mening det essensielle for at varerommet skal være best mulig rustet for arbeidsdagen.

Velg noe annet enn standardpakkene fra bilprodusentene

Mange av standardløsningene som blir levert fra bilprodusentene er ofte minimumsløsninger.

Blant annet er gjerne bare nedre del av varerommet beskyttet med kledning. Dette er ikke den beste måten å ta vare på bilen på.

Når du kjøper ny varebil burde du i det minste kjøpe utstyr som er tilpasset bilmodellen og ditt varerom.

Les mer om bilinnredning tilpasset bilmodell og bransje her. 

Et tips er å snakke med forhandler, slik at du kan samarbeide med selger av bilen og ende med å få levert en varebil ferdig til bruk. 

Hva forhandleren råder deg til, kommer helt an på behovsanalysen, men en kledningspakke med sidekledning, tak, gulv og hjulhus burde være minimum etter vår mening. 

En slik pakke vil redusere skader av varerommet, ha en støydempende effekt og gjøre det enklere for deg å holde det rent. 

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

Kort oppsummert er det viktig at alle varerom har: 

  1. Kledningsplater.
  2. Hjulbeskyttelse. 
  3. Oppbevaringssystem.
  4. Arbeidslys. 
  5. Gulv

Kledningsplater i varerommet for å beskytte karroseriet 

PP kledning varebil

Dersom du transporterer varer, må du beskytte varerommet for skader. Kledningsplater er en åpenbar god investering, da en slik pakke ikke koster mer enn for eksempel reperasjonen av to bulker i varerommet. 

Hjulhusbeskyttelse

Beskytt hjulhusene med plastdeksler.

Det tar ikke lang tid før hjulhusene ripes opp som følge av aktivitetene i varerommet. Med plastdeksler holder lakken seg helt fin. Plastdekslene vil tåle juling på en helt annen måte enn kun hjulhusene som blir levert som standard. 

Oppbevaringssystem for bedre oversikt

Du må ha et sted å oppbevare løse gjenstander. Her gjelder det å ha et system for eksempelvis:

  • Lastestropper.
  • Gummistøvler.
  • Startkabler.
  • Oljekanner

Det er snakk om å lage et system som lar deg oppbevare alle løse gjenstander på en sikker og effektiv måte. Dette reduserer rot og hjelper deg få oversikt over hva du har med deg til enhver tid. 

Les mer om hvordan du kan organisere de løse gjenstandene i varerommet her.

Arbeidslys slik at du faktisk ser det du har

Godt arbeidslys vil du alltid få god nytte av. Det er frustrerende å ikke finne det du har i varebilen, og spesielt så hvis du ikke har godt nok lys som gir deg den oversikten du trenger. 

Les mer: Hvordan velge riktig LED-lys i varebilen. 

Standard-lampene som følger dagens varebiler er som regel vanlige 5W eller 10W glødepærer med et begrenset lys. I tillegg til dårlig lysstyrke har disse lampene også liten spredning på lyset. 

Gulv tilpasset ditt varerom

Du har behov for et gulv uten hindringer. Dette fordi det vil oppleves krongelte hvis det du laster hekter seg fast i skjøter, ujevnheter i gulvet eller lastekroker som stikker opp fra gulvet.

Her er det altså snakk om å et gulv med en god finish, lastekroker som er nedfelt i gulvet samt solide skjøter. 

Planlegger du kjøp av ny varebil kan det være nyttig å laste vår gratis e-bok. En hjelpsom guide til deg som skal, eller vurderer å kjøpe, ny varebil. 

Temaer: Vareromsbeskyttelse, led lys, LED-belysning


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg