Har du riktig LED-lys til varebilen?

Av Anders Romberg 15. oktober 2019

LED-Lampe-Gif-1

Hva slags LED-lampe burde du ha i varerommet på varebilen? I dette innlegget kan du lese mer om hva du bør tenke på ved valg av lys. Med riktig lys får du det beste utgangspunktet til å møte høstens mørke morgener og ettermiddager på jobb. Du kan også laste ned en sjekkliste med 5 tips til hvordan du kan skape mer orden i varerommet. 

Å ha godt arbeidslys er en forutsetninger for de fleste bedrifter. Du må jo se hva du holder på med.

Det er spesielt viktig i varerommet på en arbeidsbil. Lyset gir deg jo forutsetningen for å få full oversikt over verktøy og materiellet du har i varerommet. Som igjen vil hjelpe deg til å være en bedre håndverker. 

Få gratis guide med 5 konkrete tips til å få orden i varerommet her.

Lys i varerommet er et godt utgangspunkt for en bedre arbeidsdag

headlights-van-621x350

Akkurat som sort asfalt og regnvær sluker lyset fra frontlysene, sluker store hyller og sidereoler lyset fra lampene i varerommet. Hvis du skal klare å opprettholde et ryddig og organisert varerom slik at du raskt finner det du trenger, må du rett og slett ha godt lys i varerommet. 

Dette er en ting som er viktig å tenke over når du for eksempel kjøper ny bil.

Tenk over alle de dagene i løpet av året du jobber når det er mørkt, eller litt skumring. Hva er vel mer frustrerende enn å ikke finne ting fordi det er for mørkt i varerommet? Ofte er dette en ting du ikke tenker på når du står i en godt opplyst bilbutikk og kikker inn i varerommet på den nye bilen. 

Les mer: 5 tips til en ryddig arbeidsbil

Standard-lampene som følger dagens biler har som oftest vanlige 5W eller 10W glødepærer med et begrenset lys. I tillegg til dårlig lysstyrke har disse lampene også liten spredning på lyset.

Derfor burde du vurdere å velge lamper som er spesialdesignede til bruk i varebiler. Skaff deg heller LED-lamper som er enkle å montere, som gir et sterkt og godt lys.


Hvordan velge LED-lampe?

LED-lampe-Loyds-621x350

Mange er av den oppfatningen at så lenge det er LED-lys så er det bra lys.

Det stemmer ikke. Det er mye som skiller diverse LED-lamper: 

 • Hva er lysstyrken? 
 • Hvordan er kvaliteten på LED-diodene? 
 • Hvor lang levetid har lampen?

SJEKKLISTE FOR VALG AV LED-LAMPE

 • Lysstyrke
 • Lysspredning
 • Fargetemperatur
 • Varighet
 • Kvalitet
 • Godkjenning
 • Garanti
 • Reklamasjon
 • Montering
 • Kabelsett
 • Av/På knapp

LED-lampen burde tilkoples bilens Canbus system

Det er to ting til du også må huske å sjekke før du velger å kjøpe nye LED-lamper til varebilen din: 

1. Lampene er laget for montering i bilens eksisterende ledningsnett. 

Alle moderne biler har et avansert elektrisk system, kalt Canbus. Det betyr at alle eksterne tilkoplinger er tilpasset dette systemet. Følger du ikke dette, kan det fort bli feilmeldinger.

2. Kabelsett og lampe er godkjent for montering i norsk bil. 

Lamper som krever at ledninger må klippes og loddes til bilens eksisterende ledningsnett er ikke å anbefale. Dette er et veldig viktig punkt med tanke på fare for eventuell brann etter tilkopling. 

Prøv alltid å ha orden i varerommet 

I dette innlegget har jeg gitt deg noen tips til å velge riktig lys i varerommet. På den måten får du oversikt, kan opprettholde orden og jobbe mer effektivt. Dette er en stor forutsetning for håndverkere, slik at arbeidsdagen oppleves enklere og mer profesjonell. Det hjelper derimot ikke å kun ha godt lys for oversikt. Du må også ta noen grep for å skape ryddighet og system. 

Ved å laste ned denne gratis guiden, får du tipsene som hjelper deg med akkurat dét. Denne er kjekk å ha med seg ut i varerommet, og legge til rette for en best mulig arbeidsdag: 

Få gratis guide: 5 konkrete tips til å få orden i varerommet

Temaer: Orden, led lys, lys, LED-belysning


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

smartfloor brosjyre

Siste innlegg