Dette må du tenke på før du velger innredning

Av Christine Amundsen 4. april 2017

DSC03054-243795-edited.jpg

Hovedintensjon med din varebilinnredning burde være å gjøre hverdagen din enklere og mer effektiv. I tillegg burde du tenke på plass og sikkerhet. Med riktig type innredning vil du unngå skader - både store og små. 

I dette blogginnlegget skal jeg fortelle deg hvordan du på best mulig måte kan unngå skader på tingene du frakter i varerommet.

Mitt første tips: Vær kritisk når du først skal kjøpe deg innredning

Du burde tenke at innredning faktisk er det viktigste verktøyet du har i varebilen. Riktig innredning er med på å bidra til et bedre miljø i varerommet. Den skal gi deg plassen du trenger til varelager og verktøy, og mulighet for å laste de litt større gjenstandene du skal ha med deg.

Ikke velg en innredning på bakgrunn av at «den ser fin ut». Fin betyr ikke nødvendigvis optimal, sikker eller god.

Sett deg inn i de forskjellige løsningene som leveres og tenk gjennom hvordan arbeidsdag bør legges opp. Vil det for eksempel være et irritasjonsmoment å måtte krype inn i varerommet hver gang du må hente drillkofferten helt innerst i varerommet?

Litt ekstra research før du velger innredning kan være med på at du blir mer fornøyd: Les deg opp på ulike innredninger, ta en test for å finne ut av hvilken innredning som passer ditt bruk og snakk med din lokale forhandler.

Mitt andre tips: Tenk på ryddighet

Proace stor skuff.jpg

Det er ikke alle som er viljesterke og klarer å holde orden til enhver tid. Jeg har tidligere skrevet et innlegg hvor jeg tipser om en 30 minutters ryddeøkt før hver arbeidsdag. I tillegg vil det være enklere for deg å holde orden hvis du gir verktøyet en fast plass. Da øker du sjansen for å alltid ha plass til å laste varer uten å hindre tilgangen til skuffer og hyller.

Samtidig reduserer du sjansen for å skade store gjenstander som f. eks. baderoms-innredninger betraktelig. Har du ofte med deg større varer, og du har et «bombet» varerom, blir gjerne frakten liggende oppe på andre skarpe gjenstander og verktøy. Resultatet kan fort bli skader på materiell eller varene du frakter.

Her kan en horisontaldelt løsning gjøre nytten. En annen fordel med et slikt ekstra gulv i varerommet er at du får senket tyngdepunktet. Verktøy og utstyr plasseres på faste plasser i skuffer under gulvet. Dette gir en sikrere kjøring og reduserer både støy og skader på verktøy fordi det ligger tryggere. Samtidig vil du få et stort gulv som er helt fri til varetransport, fordi verktøyet er ryddet unna.

Mitt tredje tips: Velg et praktisk design

Det vil si at du ikke velger en innredning som er designet for verksted, men et varerom.

Bilene som kjøpes i dag blir stadig mindre. Det gjelder også varerommet. Små varebiler blir fylt opp med hyller og skuffer på sidene, og det som er igjen er et lite rom i midtgangen. Varerommet blir deretter fylt med varer til vindushøyde. Resultatet er dårlig adkomst til hyllene og skuffene fordi varer og verktøy ligger i veien.

Det er derfor horisontaldelt gulv så praktisk. En slik løsning gir fordelen av å få tak i verktøy enkelt, og det reduserer skader på frakten.

Ikke glem å tenke på høyden hvis du velger en slik løsning. Rommet under avdelingsgulvet burde være så høyt at du kan sette verktøykoffertene på høykant. Det gir mer plass til flere kofferter og mer oversikt!

IMG_0190.jpg

Til slutt vil jeg tipse om et par tilbakemeldinger fra brukere av horisontaldelt løsning:

Even fra Vei og Landskap har blant annet sagt at «Vi finner frem til det vi må ha mye kjappere. Det gir oss en god oversikt over hva vi har med oss hele tiden».Her kan du se video av hvorfor Vei og Landskap valgte horisontaldelt løsning.

Rørlegger Jan har sagt følgende: ”Nå skal jeg jammen koste på meg nye sortimentkofferter, for nå knuser jeg ikke hjørnene på dem lenger når jeg kjører toaletter eller annet tungt oppå koffertene”.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Orden, Dobbelt gulv


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg