Er du lei av å krype rundt i varebilen for å få tak i det du trenger?

Av Annsofi Klevfoss 25. august 2020

Elektriker---sånn-skal-man-ikke-gjøre-kne

Å måtte bøye seg eller krype rundt i bilens varerom for å få tak i de tingene man trenger er en uting. Først og fremst er det lite tidseffektivt, samtidig som det heller ikke er særlig skånsomt for kroppen. Hvorfor skal du måtte romstere rundt i trange forhold når det finnes en bilinnredning som lar deg få tak i alt fra utsiden av varebilen?

Oversiktlig bilinnredning

Det finnes flere måter du kan spare tid gjennom arbeidsdagen. Våre undersøkelser synliggjør at håndverkeren som benytter bilinnredning der han når alt utenfra fort sparer hele 20 minutter hver dag, sammenlignet med håndverkeren som benytter tradisjonell innredning. Denne forskjellen beror på at den første håndverkeren får raskere oversikt over alt som oppbevares i varerommet, da han utnytter plassen bedre og får fordelt saker og ting mer horisontalt utover. Ved slik lagring er det lettere å unngå at ting havner under hverandre og forsvinner ut av syne.

Her kan du finne ut hvilken innredning som passer til ditt bruk.

krype-inn-i-bilen_blogg621x350

Skånsom bilinnredning

Livet som håndverker innebærer en god del belastning på kroppen. Som et eksempel: Hvor mange ganger om dagen krever arbeidsoppgavene dine at du står på knærne?

For de aller fleste er svaret: "En god del".

Kroppen brukes altså mye i jobben, noe som er en god grunn til å benytte seg av de mulighetene man har til å unngå unødvendig slitasje. Det her med å krype inn i et trangt varerom er en mindre ergonomisk måte for kroppen å jobbe på. På grunn av dette problemet vil en bilinnredning du kan benytte fra utsiden av bilen være et mye mer skånsomt valg. Da slipper du å utsette knær og nakke for unødvendig belastning, samtidig som du også får bedre oversikt og sparer tid.

Hvorfor velger håndverkeren fremdeles den tradisjonelle bilinnredningen?

Selv om det finnes mange fordeler med en horisontal bilinnredning med skuffer du enkelt drar ut av bilen, er det mange som fremdeles velger å bare ha hyller i varebilen sin. Dette er nok et mer naturlig valg for mange da denne typen løsning har eksistert lenge og det kanskje er skummelt å bytte fra et trygt alternativ til noe man ikke har testet før. Man klarer ikke alltid å tenke forbi de vanene man har tilegnet seg, slik at man er åpen for nye alternativer. Vi mennesker er jo vanedyr.

Likevel viser det seg at mange av de som faktisk har tatt steget og lagt hylleløsningene på hylla til fordel for en mer utvendig og horisontal innredning opplever en enklere og mer effektiv arbeidsdag.

Rot og ryddig bil NY-1

Nedenfor har vi tatt frem to scenarioer som tegner et bilde på forskjellen mellom livet med hyller og livet med horisontal bilinnredning.

Håndverker med hyller:

 • Legger mye tid på å lete etter verktøy og andre materialer.
 • Har ikke noe særlig orden på varene sine på grunn av manglende oversikt over varerommet.
 • Må ofte krype inn i varerommet og løfte rundt og omrokkere på ting på leting etter det han trenger.
 • Må ofte ved frakting av store gjenstander flytte på andre ting for å få nok ledig plass på gulvet.
 • Opplever ofte at hyllene er for små til de tingene han faktisk trenger å oppbevare i dem, slik at det heller havner i en haug på gulvet.
 • Opplever gjerne at verktøy og annet utstyr får seg en trøkk fordi det ligger ubeskyttet i varerommet eller blir klemt i stykker under annet som har stablet seg opp.

Håndverker med horisontal bilinnredning:

 • Finner raskt det som trengs takket være den gode oversikten.
 • Har mer kontroll på logistikken i varerommet.
 • Sparer tid på at han slipper å krype inn i varerommet når han skal ha tak i noe.
 • Har muligheten til å alltid ha et stort ledig gulv klart til frakt av store gjenstander. Alle mindre ting har sine faste plasser i skuffene under gulvet.
 • Opplever at verktøy og annet utstyr holder seg i god stand lengre da det oppbevares mer beskyttet.
 • Får en mer effektiv arbeidsdag, og sparer nakke og knær.

Vi har laget en test som hjelper deg å finne ut hva slags type bilinnredning som er den riktige for deg utfra dine behov:

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Varelager i varebilen, bilinnredning, varebilinnredning, Effektivitet


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi er vår digitale ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg