Bilinnredning til rørlegger: 5 tips til organisering av rør i varebil

Av Anders Romberg 11. juni 2019

rørlegger rørirørboks - 621x350

I dette innlegget får du 5 konkrete tips til hvordan du som rørlegger kan organisere rørene i varerommet på varebilen din. 

Med utgangspunkt i at du har en eller annen type innredning i servicebilen din, gir jeg deg tipsene til hvordan du kan organisere rørene dine på best mulig måte. 

Enten om du har en horisontaldelt innredning, også kalt Smartfloor, eller ekstra høyt dobbelt gulv. Eller om du har en mer tradisjonell hylleløsning, vil disse tipsene hjelpe deg bli en litt mer organisert rørlegger. 

 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?  TA TESTEN HER. 

5 tips til god organisering av rør i varebilen

rørlegger veggboks - 621x350

 1. Hvor skal rørene oppbevares?


  Når du handler inn rør så er det lurt å ha et forhold til hvor i bilen det passer å oppbevare de ulike rørtypene best. Å ha et solid takstativ for transport av lange rør er nødvendig. Lastestropper, remmer og strikker må være lett tilgjengelig og alltid på samme sted i bilen. Det letter surringen betraktelig.

  Les mer: Slik laster du riktig på varebiltaket. 
 1. Må du kutte rørene? 


  Hvis du skal transportere 3m rør, men du vil ikke ha dem på taket, ei heller kuttde dem? Da er det lurt å en skrustikke lett tilgjengelig. En skrustikke forenkler kutting av for eksempel kobberrør betraktelig. Bruk en type med teleskopløsning. 

  Den vil alltid være lett tilgjengelig, uten at den er i veien for andre ting på gulvet når den ikke er i bruk.
 2. Hvordan skal du oppbevare rør-i-rør kartonger og rørkveiler?

  Det har alltid en tendens til å ta opp mye plass på gulvet i varerommet. De er rett og slett store og vanskelige å plassere.

  En «veggboks» som holder alle rør-i-rør kartonger og rørkveiler på plass langs den ene siden av varerommet, er løsningen. Det gir deg alltid lett tilgang til rørene.

  Samtidig slipper du at kartongene og kveilene blir liggende oppå alt det andre som ligger på gulvet. Boksen burde kunne klemmes helt flat inntil veggen for maks utnyttelse av gulvplassen på de dagene du ikke har med deg rør-i-rør og rørkveiler. 

  SJEKK UT TILBEHØR TIL RØRLEGGERBILEN HER
 3. Hvor skal du ha mindre rørdeler? 


  Bruk en egne gulvbokser til rørdelene dine. Det vil gjøre at alle lange og korte rør har sin faste plass på gulvet, og ikke sklir rundt i bilen. Det skal være enkelt å bruke, slik at du alltid har oversikten. Her vil det være lurt å ha en stor gulvboks som lett kan flyttes ut av bilen ved behov for større gulvplass. 

  Ha også en mindre gulvboks til korte kobberrør. Denne kan du plassere inntil skilleveggen i varerommet. Sikker oppbevaring og full oversikt over alle kortere rørdeler. Samtidig er det viktig å bemerke seg at hvis du skulle være uheldig å kollidere, er dette er det sikreste stedet å oppbevare tunge ting som spisse spett og lange bor.

 4. Hvordan skal du oppbevare rørbend og stusser? 

  Med egne perforerte gjennomsiktige plastbokser. Gjennomsiktige plastbokser gjør det enkelt å se hva du har med deg. Boksene er lette å plassere.

  De kan også flyttes ut og inn av bilen på en enkel måte og stables i høyden ved behov. Du vil dermed alltid ha oversikt over hva du har med deg. 

Gjør dette før du velger bilinnredning til varebilen 

rørlegger gulvboks - 621x350

Uansett hvilken type bilinnredning du har er målet alltid å ha en oversiktlig og ryddig arbeidsbil. For alle håndverkere er det viktig å vite hvor alt verktøy og materiell befinner seg. Det er også viktig å ha tilgang til god gulvplass for transport av større varer.

For å finne ut av hvilken bilinnredning som passer best til deg, har vi laget en test. Denne vil hjelpe deg å finne ut av hvilken bilinnredning som passer akkurat ditt bruk.

Den er helt gratis og tar ikke mer enn 1 minutt. Test deg selv nå: 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?  TA TESTEN HER.

Temaer: Last, Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen, Rørlegger


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg