Dårlig vær og tømrere: Hvordan påvirker det hverdagen?

Av Vilde Nohr 5. april 2022

Dårlig vær og tømrere

Som tømrer må man bli vant til å jobbe ute i all slags vær, uansett om det er 30 plussgrader, styrtregn eller snø opp til lårene. Vær og vind kan tære både på kroppen, arbeidsklær, materialer og verktøy. Her går vi gjennom noen ting du bør tenke på når du skal jobbe i forskjellig vær.

Livet som håndverker i Norge byr på få arbeidsdager med perfekt arbeidsvær. I et land hvor temperaturen svinger mellom 30 pluss og 30 minus er det ikke mange dager i løpet av et år hvor det verken er for kaldt, for varmt, for vått eller for tørt. Derfor er det en stor fordel å være forberedt på det meste før du kjører ut på oppdrag. 

Ta vare på verktøyet 

I regn og snø er det nesten umulig å unngå at verktøy blir vått. Det meste kvalitetsverktøy skal tåle dette greit, men det lønner seg å tørke det skikkelig etter endt arbeidsdag. Vått verktøy kan få skader som rust og råte av å ligge vått over tid.  

I tillegg vil vått verktøy kunne skape kondens og skade annet verktøy om det blir liggende sammen i en skuff i bilen. Vi anbefaler derfor å fortløpende legge det som er vått i en tett plastboks, slik at det ikke påvirker det tørre og blir enkelt å ta med inn for å tørke. 

Husk også at det har en stor miljømessig gevinst å ta vare på utstyr, fremfor å måtte kjøpe nytt oftere enn nødvendig! 

Ikke alt tåler å ligge i en kald bil for lenge 

Med mindre varebilen din kan stå inne i oppvarmet garasje når du ikke bruker den bør du tenke over hva du lar ligge igjen. Noen ting, som fugepatroner, kan miste effekten, mens andre ting, som batterier, rett og slett kan bli ødelagt av å ligge kaldt over tid. Det kan føre til unødvendige kostnader både ved å måtte erstatte ødelagt utstyr, men også om du ikke får gjort det du skal på et oppdrag fordi noe ikke fungerer. 

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær? 

Både våren og høsten kan by på utfordrende vær. Når morgenen starter med noen få minusgrader, men det utover dagen kan krype opp til 10 grader gjelder det å kle seg sånn at det er enkelt å ta av og på lag med klær. 

Det norske klimaet kan by på en del regn. Skal du jobbe ute er det helt essensielt å ha godt regntøy – og en smart måte å få tørket det på. Noen biler leveres med integrerte knagger i varerommet, og det finnes vareromsinnredninger som gir muligheter for å henge opp tøy uten at det drypper på ting som ikke bør bli vått. Vi anbefaler også å utstyre varerommet med en gummimatte, som beskytter gulvet og gjør det enklere å rengjøre. 

Lag deg gode rutiner for håndtering av bløte gjenstander, både for å oppbevare det adskilt fra tørre gjenstander og for å enkelt få med deg alt som skal tørkes. Med et velorganisert varerom gjør du jobben mye lettere for deg selv. Konsekvensen blir en mer behagelig arbeidsdag og utstyr som varer lenger.  

Trenger du litt hjelp for å få orden i varerommet kan du laste ned vår guide gratis her: 

GRATIS GUIDE: Slik får du orden i varerommet

Temaer: Orden, Varelager i varebilen, Effektivitet


Vilde Nohr's photo

Av: Vilde Nohr

Vilde har en bachelor i Digitale medier og Design fra Høyskolen i Østfold i Halden. Vilde har stor interesse for design av den digitale kundereisen og jobber nå som Digital marketing spesialist i Loyds.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg