Lei av rotete varebil? Slik bruker du mindre tid på leting i varerommet

Av Eirik Lier 12. januar 2021

DSC03054-243795-edited

Kjennes det som at hver gang du skal hente en ting du trenger i varerommet så ligger akkurat den tingen lengst inn og vanskeligst til? Vi på Loyds Industri opplever i hvert fall at dette er et ganske vanlig "fenomen" i håndverker-bransjen.

Hvis du stadig slenger inn tingene dine litt hipp som happ i bilen så blir det naturligvis også rotete. Som en direkte følge av dette bruker du mer tid på å lete etter det du trenger til jobben, fordi du ikke kommer på hvor du la det sist. Klokken tikker og taksameteret går, og du har nå begynt å ommøblere varerommet ditt i håp om at det du leter etter skal komme til syne. 

Rot i varerommet skaper kontinuerlige avbrytelser fra dine faktiske arbeidsoppgaver. Alle vet hvor frustrerende det er å lete, lete og lete. En oppdragsgiver som legger merke til dette blir sannsynligvis også lite begeistret.

Så, hvor fort tror du at du klarer å finne hva som helst i varerommet ditt? Du bruker antageligvis mer tid enn du tror😪 

Under utviklingen av vår varebilinnredning har våre produktutviklere brukt mye tid ute i feltet blant håndverkere av ulike yrker. En av flere konklusjoner de trakk var følgende: I løpet av et år bruker håndverkeren minst 20 minutter daglig på å lete etter ting i varerommet 😲

kollasje system i bil

Hvordan kan du sløse bort mindre tid gjennom arbeidsdagen?

Det handler mest om en kombinasjon av riktig oppbevaringssystem i varerommet og innøvd disiplin. Her får du noen tips:

1. Velg en varebilinnredning som gir deg fullstendig oversikt over varerommet

Bruk av hyller og skap i varebiler er en vedvarende trend som mange synes det er "skummelt" å gå bort fra. Denne typen bilinnredning springer opprinnelig ut fra at man helt enkelt tok den samme innredningen man fant i verkstedene, og "flyttet" dem inn i varebiler i god tro om at det var den beste løsningen. Vi har valgt å se litt annerledes på det. 

I et verksted har du sannsynligvis en del bedre plass enn du har i varerommet på en varebil. Du utfører arbeidet i nærhet til der hyller og skap er plassert, og har enkel tilgang til det du trenger. I et varerom kan du ikke stå oppreist og bevege deg rundt på samme måte, og det blir derfor vanskeligere for deg å komme til. I tillegg til at det tar mer tid enn nødvendig, så sliter det samtidig på kroppen å jobbe på denne måten.

2. Finn en måte å få systemet til å vare

Selv om man ofte tar små ryddesjau i varerommet så går det sjeldent lang tid før det er like rotete igjen. Derfor vil vi anbefale at du skaper deg en rutine for å få systemet til å vare. Det tar litt tid og planlegging første gangen, men vil spare deg for både tid og krefter i lengden. Vi har laget en guide for nettopp dette formålet, som du kan laste ned helt gratis via lenken:

Last ned: Sjekkliste for å beholde orden i varebilen

Vi utfordrer deg til å teste deg selv:

  1. Vær helt ærlig mot deg selv og anslå omtrent hvor mye tid du bruker daglig på å lete etter verktøy og liknende.

  2. Ta en real gjennomgang av varerommet ditt. Det vil si - ta bort det som ikke trengs, organiser hver eneste ting på en måte som gir deg full oversikt, enkel tilgang til det du bruker mest samt gir deg en generell god følelse. Få varerommet til å se pent og presentabelt ut.

  3. Benytt deg av vår guide for å opprettholde orden gjennom en lengre periode. Samtidig legger du merke til hvor mye tid du nå bruker hver dag på leting og frustrasjon.

  4. Sammenlign tiden du brukte før du fikk orden i varerommet med tiden du bruker etter. Vi kan stort sett garantere (dersom du har gjort en realistisk beregning av tiden) at du kommer til å se en betydelig endring i positiv retning.

GRATIS GUIDE: Slik får du orden i varerommet

Temaer: Orden, bilinnredning, Effektivitet, Rotete varerom


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg