Klatring, strekking, leting, løfting og rydding fremfor å jobbe med arbeidsbilen?

Av Vilde Nohr 26. juli 2022

SE of OPP eller NED   (1)

Avhengig av hva du jobber med, og hvordan du jobber, trenger du en arbeidsbil som er riktig utstyrt. Hvis du kjenner igjen noen av scenariene nedenfor, er det på tide å se på mulighetene for å forbedre arbeidsdagen din.

 

Arbeidsbil hvor du må klatre, strekke deg, lete og løfte

Når du henter noe i varebilen, skal det være raskt og enkelt. Dette lar deg spare tid og arbeide effektivt, samt spare kroppen din for unødvendig slitasje.

Kjenner du deg i stedet igjen i scenariet at du må omrokere i varerommet før du kan løfte noe inn i bilen? Eller kanskje du aldri når det som er langs veggene fordi midtgangen mellom reolsystemet er blokkert så du må flytte på alt i veien for å nå det?

Kopi av KLÄTTRA, STRÄCKA, LETA, LYFTA (621 × 350px)

Les også: 

Slik unngår du en ubehagelig arbeidsdag med arbeidsbilen

For å få en enkel, effektiv og smidig arbeidsdag med varebilen din, må du følge 3 prinsipper for å holde orden på lasterommet:

  • Tilgang fra utsiden
  • Tilpasset lagring
  • Maksimal oppbevaring under gulvet

Derfor må du ha enkel tilgang til verktøyene dine fra varerommet 

Det er hovedsakelig 2 grunner til at man vil ha tilgang til alt fra utsiden av varerommet. Den ene grunnen er så du slipper å klatre inn og lete i det trange og ofte mørke lasterommet. Dette tar både tid og og øker rissikoen for klem skader, skalle hodet og er generelt dårlig for din daglige ergonomi. Den andre grunnen er fordi det er mye raskere å få tak i tingene dine når du får tilgang til alt fra utsiden i stedet! Bruk mer tid på å jobbe med verktøyene dine, i stedet for å lete etter dem.

SMARTFLOOR NETTBUTIKK

Ovenfor kan du se hvordan du får tilgang til Smartfloor dobbeltgulv fra utsiden

Slik får du tilgang til tingene dine fra varerommet med oppbevaring tilpasset deg

Den mest effektive måten er å ha et bilinteriør som muliggjør denne måten å jobbe på. Her kan du foreslå å investere i et romsligere dobbeltgulv som det i videoen over. Et annet alternativ er en slede eller lignende for å kunne trekke ut dine større verktøy i stedet for å måtte klatre inn i bilen. Her kan du også investere i smarte løsninger for også å bruke taket som lasterom, som å ha en gardintrapp, eller feste rør i taket for lengre gjenstander som på bildet under.

 

rörfästen-tak-duo-rör

Invester i romslig oppbevaring under gulvet

Med dypere skuffer til dobbeltgulvet ditt kan du også få ned større maskiner. Da kan du holde gulvet fritt for enkelt og raskt å laste ting inn i lasterommet. Uten anvist oppbevaring samler alt seg over gulvet, noe som gjør det både rotete, usikker transport og fare for skade. Men pass på! Ikke alle dobbeltgulv er like romslige, så sørg for at du velger en som er dyp nok til å romme de større verktøyene dine.

Nedenfor ser vi Kim Domingos og hvordan han har lagt verktøyene sine i skuffen på sitt Smartfloor dobbeltgulv.

 

KimDomingos-VW-Caddy-Smartfloor-dubbelgolv-endast-baklåda-web-621x350-jpg

En rotete varebil som ommøbleres ved hver bråbrems 

Hoper alt seg opp som en skiløype helt på enden mot komfortveggen ved rask oppbremsing? Da har du en klassisk «bremsesamlerbil». Dette er på grunn av 2 problemer som du enkelt kan løse:

1. Du har ikke sikret lasten din

2. Du har ikke god oppbevaring i lasterommet

Kopi av BROMSSAMLARBIL (621 × 350px)

Les også:

 

På denne måten opprettholder du orden og sikkerhet i varerommet under transport

For at du skal opprettholde orden under transport med servicebilen, bør du opprette følgende 3 forutsetninger:

1. Ha lastsikringsenheter tilgjengelig

2. Ha spennstropper eller lignende lett tilgjengelig

3. Sikre all last

Dette betyr at du må skape de rette forholdene for ditt lasterom, for din måte å jobbe på. Vi vet alle at det er lett å bli litt lat om ettermiddagen og bare kaste ting inn i lasterommet. Derfor er det av største betydning at alt er lett tilgjengelig, for ellers er det stor risiko for at alt blir et rot bak i lasterommet. I praksis betyr dette da å passe på at bilinteriør eller last ikke skjuler festepunktene dine, og at du har lastestropper lett tilgjengelig.

Det siste du trenger å gjøre er å sørge for at alt har et sted det hører til. Lange, smale, små eller store bokser for det du ønsker å organisere. Kroker til veggene, eller oppbevaring for mapper og papirer. Ingenting skal stables opp eller ligge løst! Dette betyr også at det du faktisk oppbevarer i lasterommet faktisk ikke blir skadet under transport. Verktøy, materialer, symaskiner og annet som er løst holder lenger og du får også mindre sløsing med materiell.

New call-to-action

Under er en VW Transporter med Smartfloor dobbeltgulv.

Donard-Zeqiri-VW-Transporter-SF-baklåda-och-sidolåda-web-opt

 

Leter du etter inspirasjon til å få en bedre arbeidsdag med servicebilen? Gjør en forskjell allerede i dag og sjekk ut vår nettbutikk og og se hvordan smartfloor til din bilmodell ser ut!

BESØK LOYDS NETTBUTIKK

 

Temaer: Sikkerhet, Last, bilinnredning, laste sikkert


Vilde Nohr's photo

Av: Vilde Nohr

Vilde har en bachelor i Digitale medier og Design fra Høyskolen i Østfold i Halden. Vilde har stor interesse for design av den digitale kundereisen og jobber nå som Digital marketing spesialist i Loyds.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg