Bilinnredning til rørlegger - Slik innreder du varebilen din optimalt

Av Annsofi Klevfoss 17. november 2020

rørlegger rørirørboks - 621x350
Er du rørlegger og ønsker bedre system og orden i varerommet på bilen din? I dette innlegget får du konkrete tips til hvordan du kan innrede varerommet ditt og blant annet organisere rørene dine.

I dette innlegget tar jeg utgangspunkt i at du allerede har en innredning i varebilen din, enten dette er en horisontaldelt innredning (dobbelgulv) eller en tradisjonell hylleløsning. Tipsene vil i stor grad hjelpe deg uansett. 

Hvis du ikke har noe varebilinnredning enda og er usikker på hvilken type innredning som passer deg best kan du ta vår innredningstest. Da får du øyeblikkelig svaret ut fra dine behov i arbeidsdagen:

 Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Så - hvilke utfordringer er det du som rørlegger møter på i forsøket på å ha en ryddig og oversiktlig varebil? Vi har i lang tid observert og studert rørleggeren i arbeid, noe som også var det som resulterte i utviklingen av selve Smartfloor. Det vi la spesielt merke til var følgende:

Det blir fort rotete på gulvet

Med en horisontaldelt innredning skal du i utgangspunktet alltid ha tilgang til et stort og ledig gulv i bilen. Vi vet dog at samme hva slags innredning rørleggeren har, så har verktøy og materiell likevel en tendens til å fylle seg opp på gulvet. Jo mer plass du har, desto mer fyller du på med ting. Da blir det fort liten plass til det du egentlig skal bruke gulvet til - som for eksempel oppbevaring av rørdeler, gardintrapp, rør-i-rør kartonger og kveiler, samt transport av større varer som varmtvannsberedere etc.

Les også: En ultimat guide til mer orden i varebilen

Det hjelper ikke å rydde fordi ting ikke har sin faste plass

Ok - så rydder du på gulvet og alt er fint og flott, men hvor lenge varer det? Etter kun et par dager opplever du igjen at gulvet er like rotete og at ting sklir rundt på gulvet. Gardintrappa ligger i veien for andre varer, rør-i-rør kartongene og/eller kveilene havner alltid oppå alt det andre som ligger på gulvet og rørdeler ruller rundt på gulvet. Og du er like langt!

Hva i all verden skal du gjør for å komme deg ut av denne onde sirkelen?

t6-byggeplass-4-1280x960-1

Her er 6 tips til hvordan du kan innrede den optimale rørleggerbilen:

 1. Monter en «veggboks» som holder rør-i-rør kartonger og rørkveiler på plass langs den ene siden av varerommet. Med en slik boks har du alltid lett tilgang til produktene og du slipper at kartongene og/eller kveilene alltid blir liggende oppå alt det andre som ligger på gulvet. Dersom du en dag ikke har med deg rør-i-rør kan boksen klemmes helt flat inntil veggen for maks utnyttelse av gulvplassen.

  Sjekk ut rør-i-rør veggboks

 2. Bruk en stor gulvboks til rørdeler, som gjør at alle litt lengre rør har sin faste plass på gulvet, og ikke sklir rundt i bilen. Enkelt og legge i og enkelt å ta ut av. Boksen kan også lett flyttes ut av bilen ved behov for større gulvplass.

  gulvboksl
  Du finner stor gulvboks her

 3. Bruk en mindre gulvboks til kortere kobberrør som plasseres inntil skilleveggen i varerommet. Dette gir deg sikker oppbevaring og full oversikt over alle kortere rørdeler du har med deg. Skulle du være uheldig å kollidere er dette er også det sikreste stedet å oppbevare tunge ting som spisse spett og lange bor.

  gulvbokss-1

  Du finner liten gulvboks her

 4. Takstativ for transport av lange rør. Når du kjøper inn rør er det lurt å ha et forhold til hvor i bilen det passer å oppbevare de ulike rørtypene best. Et solid takstativ for transport av lange rør vil vi anbefale alle rørleggere å ha. Sørg også for å ha lastestropper/remmer/strikker lett tilgjengelig og alltid på samme sted i bilen. Det letter surringen betraktelig. En løsning for å komme opp til takstativet er også lurt å ha på plass. 

  Les mer om lasting på tak her

 5. Monter en skrustikke. Noen ganger kan det være like så greit å kutte lange rør i mindre deler, fremfor å frakte dem på taket. En skrustikke er alltid fin å ha for kutting av kobberrør og annet. Bruk en type med teleskopløsning eller enkel av-og-på montering slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig, uten at den er i veien for andre ting på gulvet når den ikke er i bruk.

  Praktisk skrustikkeholder

 6. Få gardintrappa opp under taket! Gardintrappa er stor og tar opp mye plass, og har en tendens til alltid å ligge i veien for andre varer og verktøy på gulvet. Med en fleksibel gardintrappholder i taket skal den være lett å få tak i, lett å henge opp, og lett å rydde unna vei når du ikke bruker den.

  Se video av gardintrappholderen vår under:

  NO_gardintrappholder kort demo.prproj

  Gardintrappholderen finner du her
 7. Bruk perforerte gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring og transport av for eksempel rørbend og stusser. Mange håndverkere bruker lite egnede pappesker eller plastposer til oppbevaring av materiell. Disse har lett for å gå i stykker og det er vanskelig å se hva som befinner seg i de, samt at de er vanskelige å plassere på gulvet. Med en type perforerte plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg. Boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen, samt at de kan stables i høyden ved behov.

  Se våre perforerte plastbokser

Tilbehørspakke til Smartfloor utviklet for rørleggeren

For at rørleggere med Smartfloor skal få en så optimal arbeidsdag som mulig, har vi utviklet denne tilbehørspakken.

Workman Edition Rørleggerpakke 2Akkurat som at alt i skuffene har sin faste plass, får du nå også full utnyttelse og system oppe på gulvet. Du slipper å måtte rydde bilen hver helg, og kanskje aller viktigst; du slipper å måtte tømme gulvet for alt mulig hver gang du skal frakte litt større varer. 

Kjenner du at det er behov for en ny bilinnredning, men er usikker på hvilken type som vil være best for deg? Vi har laget en helt gratis test som på 2 minutter gir deg svaret ut i fra dine behov. Ta den nå, da vel: 

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Orden


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk. Annsofi jobbet tidligere som digital ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun jobber nå som forretningsrådgiver i Techweb.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg