Redd for innbrudd i varebilen? - Sikre varebilen med disse 3 tipsene

Av Annsofi Klevfoss 1. desember 2020

 Jumpy broken window

Har du sikret deg mot tyveri i varebilen eller står den der og skriker "verktøy-giveaway!"? Det er ikke sjelden at man hører om håndverkere som opplever å få verktøy stjålet fra varebilen sin. Varebiler har blitt et populært mål for innbruddstyver da de gjerne får med seg store verdier på kort tid og med liten anstrengelse.

I denne guiden får du 3 tips til hvordan du kan sikre deg mot innbrudd i varebilen. 

Innbrudd kan bli svært kostbart for deg

Som håndverker er det vanlig å lagre kostbart verktøy og annet utstyr i varerommet. Innbrudd i varebilen er et problem de færreste tenker så mye over, før de opplever situasjonen selv. Når varebilen står pent parkert uten oppsyn blir den fort et lett bytte for biltyver. Dessverre er det for sent å gjøre noe med saken etter at verktøyet i varerommet er borte. 

Hvis du først skulle utsettes for tyveri, så bør du ha sørget for å forsikre godset ditt. Verken vanlig bilforsikring eller eiendomsforsikring vil gi deg noen erstatning for stjålet eller ødelagt verktøy. Men, selv om du er godt forsikret, vil et innbrudd uansett gi deg noe økonomisk bismak i munnen. Du vil blant annet tape penger på:

  • Tiden det tar å få oversikt over skadene og tapet
  • Nedetid grunnet reparasjon av bil og kostnadene ved dette
  • Tid og kostnad ved innkjøp av nytt verktøy

I tillegg er det dessverre ikke uvanlig at firmaer opplever innbrudd i flere varebiler på én gang.

Noen tiltak gjør du forhåpentligvis allerede for å hindre innbrudd, som for eksempel:  

  • Låse bilen.
  • Forsøke å gjemme unna det mest kostbare verktøyet.

I tillegg til dette har jeg 3 gode råd til deg som du kanskje ikke tenker på i hverdagen, men som kan gi varebilen din det beste utgangspunktet i et eventuelt møte med klåfingrede frekkaser. 

Tips 1: Sikkerhetsgitter foran vinduene

Når du kjører er det en viktig forutsetning at du har god sikt. Derfor er varebilen utstyrt med vinduer. Dette skaper derimot økt risiko for tyveri hvis du ikke tar et aktiv valg om å beskytte åpningen hvis glasset knuses. 

En enkel og god løsning for å beskytte vinduet, samtidig som du opprettholder god sikt er montasje av sikkerhetsgitter.

Sikkerhetsgitter får du hos de fleste forhandlere. Et tips er å enten søke på nett eller å stikke innom nærmeste forhandler. 

Tips: En billigere løsning som også kan være funksjonelt er å benytte solfilm. Mørke ruter gjør det vanskeligere å se hva som befinner seg på innsiden av varerommet. Pass bare på å forsikre deg om at du til enhver tid følger gjeldende regelverk.

Gitter.jpg

Tips 2: Alarm på bilen

Skal du ha ny varebil, og du vet at den vil befinne seg på litt risikable steder? Sørg for å ha varebilen utstyrt med alarm helt fra første dag. Her finnes det flere alternativer:

  • Omkrets-alarmer utløst hvis panseret eller dørene åpnes voldsomt.
  • Bevegelses-alarm utløst under uventede bevegelser.
  • Ulike typer sikkerhetslåser.
  • Vindussensorer som utløses ved knusing av vindu. 
  • Panserbryter for sikkerhet mot vandalisme og tyveri av batteri og annet under panseret. 

Merk bilen tydelig med klistremerker som forteller at varebilen din er tyverisikret.

Gratis e-bok: Slik velger du riktig varebil

Tips 3: Bilinnredning som beskytter deg mot innbrudd 

Mange håndverkere bruker ofte verkstedsinnredninger som oppbevaringsløsning i bilene sine. Dessverre blir resultatet at verktøy og materiell gjerne blir liggende på display, lett tilgjengelig for de som skulle la seg friste. 

Pass derfor på at du velger en bilinnredning som er designet for varebiler. Hvis du har med deg såpass mye verdifullt utstyr i varerommet at du får litt klump i magen av å se for deg at du en dag kommer til en tømt bil, så bør du gardere deg. Velg en innredning gir deg muligheten til å gjemme unna alt som kan vekke oppmerksomheten til tyvene, slik at det ikke er synlig fra utsiden. 

Hvis det ser ut som du ikke har noe særlig verdifullt i varebilen, er sannsynligheten større for at han heller går videre og prøver lykken ved neste bil.

Er du i tvil om hvilken type varebilinnredning som passer deg, ta denne testen:
Bilinnredningstesten: TEST DEG SELV

Proace_vegg_skuffer_igjen.jpg
Med en horisontaldelt bilinnredning ligger alt verdifullt materiell og verktøy skjult i skuffer under gulvet.

Et ekstra tips...

Gjør det til en vane at du er oppmerksom på hvor og hvordan du parkerer når varebilen skal etterlates til seg selv en stund. Hvis du for eksempel parkerer med dørene til varerommet inn mot et tre, en vegg eller en annen bil vil det være vanskeligere for tyver å komme til.

Håper du syns dette innlegget var nyttig. Dersom du er usikker på om en horisontal bilinnredning er det riktige for deg, eller om du bør velge en annen løsning, så har vi laget en test du kan ta raskt og enkelt. Det får du svaret på hva slags type bilinnredning som vil passe best til akkurat ditt behov:

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Sikkerhet, Dobbelt gulv, bilinnredning, Dobbelgulv, Innbrudd i varebil


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk. Annsofi jobbet tidligere som digital ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun jobber nå som forretningsrådgiver i Techweb.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg