Slik kan du bygge en god jaktbil for ditt jaktutstyr

Av Mikael Reimblad 9. august 2022

perfekt-jaktbil-inredning-jakt-utrustning-ruag-ammotec-smartfloor-lådsystem-dubbelgolv

Det er viktig å finne en god løsning for å organisere og sikre jaktbilen, slik at du enkelt kan få brukt bilen for å frakte alt fra våpen, jaktutstyr, hunder og alt tilbehør. Loyds har snakket med Anna-Karin Burge fra WT Metall Norden, som er ledende i Norden når det gjelder førsteklasses løsninger for transport av hunder.

4 tips når du skal bygge en jaktbil

Skal du bygge et godt jaktkjøretøy, må du tenke på helheten. Det betyr at du må tenke på mange ting som for eksempel: deg som hundefører, hva slags hund det er, antall hunder, komfort, kjørelengde med mer. Generelt kan du imidlertid si at det er 4 ting du må gjennom for å få det beste jaktkjøretøyet:

  1. Oppbevaring
  2. Ventilasjon
  3. Strømforsyning
  4. Gode ​​hundebur

 

Innredning skaper gode oppbevarings muligheter i jaktbilen og holder orden på utstyret

God oppbevaring gjør jaktturen mye enklere. Det er mye du har med deg når du er ute, og er det ikke de rette forutsetningene for god og effektiv oppbevaring blir det fort bare rot. Alt fra jaktutstyr til hundenes tilbehør må ha sin plass. Anna-Karin anbefaler alltid om det er plass til å prøve å ha en slags pakkeplass, båndkroker eller skuffesystem for å holde orden og gjøre arbeidet enkelt og effektivt. Du har alltid med deg bånd, poser, sporliner etc. og det er lettere å være organisert når du har god oppbevarings løsning og alt har sin egen plass!

bra-jaktbil-inredning-dubbelgolv-smartfloor-ruag-ammotec

Vist over er en pickup med hundekasse som har en Smartfloor-boks under hundepanseret for god oppbevaring i jaktbilen.

For å organisere plassen under panseret hvis du har en pickup eller varebil, er interiørdesign for jaktbiler en måte å optimalisere og organisere oppbevaring på. Med mesanin/skuffesystem under hundekassen kan du ha trygg oppbevaring der også for våpen, jaktutstyr og andre ting du har med deg.

Hold fuktighet unna med ventilasjon i jaktbilen

Husk å ha god ventilasjon! Alt fra våte klær, fuktig utstyr, til våte hunder må tørkes. På denne måten holder utstyret ditt lenger, bilen holder seg renere og hundene har det bra. Alle hundekasse fra WT Metall har store lufteventiler (som kan lukkes i kaldere måneder) og kraftig vifte, denne er større enn det som trengs men dette er hovedsakelig for å få ut fukten og kondensen raskt og dermed tørke opp både hunden og utstyr.

Med strømforsyning har du alltid ladet jaktutstyr

Når du bygger ditt jaktkjøretøy, sørg også for at du har stikkontakter for å lade enhetene du har med deg. "De fleste av våre kunder velger å sette et eksternt batteri til dekslene med 12 volt lader i innredningen! Dette er en enkel løsning som alle kan sette inn, ønsker man noe mer avansert anbefaler vi alltid å kontakte autoriserte verksteder! Vi har kunder som bor ute i skogen i flere dager og det er muligheter med solcelleladere, dieselaggregater osv.», sier Anna-Karin.

wt-metall-jaktbil-pickup-hundkåpa

Vist over er et hundkåpa/modul  hundekasse/modul fra WT Metall Nordenfrån WT Metall Norden

Slik velger du innredning for å få en god jaktbil med hunden

WT Metall Norden tilbyr en rekke løsninger for de som har hunder i bilen. De har løsninger både for ulike typer biler, ulike hunder, og rett og slett din livsstil. De hjelper deg med å bygge det perfekte jaktkjøretøyet med alt fra individuelle hundebur, til hundevogner og hele pansermoduler. Anna-Karin Burge som gir sine beste tips slik at du kan bygge det ultimate jaktkjøretøyet med hunden.

3 tips for å velge riktig innredning til jaktbilen med hunden:

  1. Tenk først på hvor mye plass hundene dine trenger
  2. Hvor mye plass trenger du som hundefører?
  3. Du bør også tenke på å velge et godt og trygt produkt som er svært behagelig for hunden! For eksempel er det mange bilbur, husk at hunden din vil tilbringe mange timer i bilen og velg derfor bur med omhu. Hunden skal kunne ligge komfortabelt og ha et godt sete på samme måte som en passasjer skal kunne gjøre det. WT Metall skreddersyr hvert hundebur, og på denne måten kan du best mulig  tilpasse både underlaget og selvfølgelig størrelsen for hunden.

"Jeg pleier alltid å anbefale for eksempel en god støtfangerbeskyttelse eller sidebeskyttelse. Dette er fordi hundene ofte kan lage merkes på bilen for å komme seg ut, da de lett blir begeistret både ved inn- og utstigning! Ved å sette opp en enkel sidebeskyttelse på f.eks. pickup kan man spare mye penger ved å unngå skader i lakken på bilen" sier Anna-Karin.

Hun fortsetter; "Hvis du er med på mye ettersøk og er ute store deler av året, også i mørket, anbefaler jeg vanligvis lyssetting. Da er det lettere å sette på seler på hundene, når du kan jobbe i litt lys."

Bygg en jaktbil med hundekasse som rommer alt jaktutstyret

Å bygge et jaktkjøretøy med hundekasse er en god løsning da du kan ta med både hundene og utstyr i jaktkjøretøyet. Hundekassen er et perfekt alternativ der du har isolert hundebokser med vifte og belysning samtidig som du holder flatbedet under og kan da ha skuffesystem, sleder eller åpen! En storselger hos WT Metall er deres Modul 3+1. Da har du 3 solide hunderom og et bagasjerom med våpenrom og 3*12 volts stikkontakter for lading! Et skikkelig bra jaktkjøretøy som er romslig for både hunder og deg rett og slett.

Hundebur for det ultimate jaktkjøretøyetjaktbil-hundbur-caddy-skåpbil-wtmetall-smartfloor

Det beste hundeburet for ditt jaktkjøretøy er et hundebur som er tildekket. Dette er fordi det gjør det absolutt lettest å holde rent. Arbeidshunder er vanligvis våte og skitne. Ved å ha et dekket bur hindrer du at alt skitt og vann kommer inn i bilen!

Burene våre er også festet i gulvet og det betyr at dersom det skulle skje en ulykke så stopper det i buret og ikke i bilen! Dette gjør det også lettere å unngå å få skitt over hele bilen.

Vi har også mange kunder som lager bur som tar opp halve bagasjen men som også gir mer plass til pakking!

Selv i varerommet bør du tenke på å ha god ventilasjon for å holde fukt borte. Åpnes foran og bak for å få et naturlig trekk gjennom for å følge bilens luftstrøm.

Nysgjerrig på hva smartfloor-skuffesystemet kan gjøre for jaktbilen din?

Sjekk ut vår nettbutikk!

SMARTFLOOR NETTBUTIKK

Temaer: bilinnredning, hundebur, Jaktbil, Hobby, Hund


Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg