Velg en innredning til varebilen som ikke krever egne tilpasninger

Av Lars Bjørbæk Iversen 3. august 2021

Borge rør_Proace L1_Drawer overview_DSC03054

Kjøpt ny innredning til varebilen og irritert deg over at de krever både inngripende installasjon og en masse tilpasninger for å monteres riktig? Følger du disse fem rådene kan du unngå å gjøre samme feil neste gang.

Mange bilinnredningsløsninger på markedet er preget av tungvinne monteringsprosesser, som ofte kan skade bilen, ikke er tilpasset forskjellige bilmodeller og kan etterlate merker og spor som påvirker salgsverdien til varebilen.

Heldigvis finnes det innredningsløsninger til varebiler som ikke krever egne tilpasninger og ikke etterlater noen synlige spor i varerommet. Disse, gode innredningsløsningene kjennetegnes av fem viktige egenskaper. Neste gang du skal kjøpe bilinnredning til varerommet i varebilen, er det verdt å ha disse egenskapene i bakhodet.

SLIK VELGER DU RIKTIG DOBBELGULV

1. Løsningen bør være enkel å montere

For det første bør løsningen være enkel å montere og installere. Grunnen til dette er fordi risikoen for feilsteg som skader varebilen er stor.

Enkelte innredningsløsninger til varebiler krever ganske inngripende installasjons- og monteringsmetoder. Disse metodene øker sjansen for at varebilen din får varige merker og skader som kan påvirke både utstyret i og verdien til varebilen.

Riktig montering og installasjon av bilinnredningsløsninger forutsetter nemlig at man er varsom med bakenfor- og underliggende elektrisk utstyr, rør, slanger og lignende. Hvis du bruker en bilinnredningsløsning som krever spesielt inngripende installasjon og som ikke er tilpasset ulike biltyper og -modeller, er risikoen stor for at monteringen kan ødelegge helt kritisk utstyr i varebilen.

Problemet oppstår typisk fordi slike løsninger ofte kun kommer en generell monteringsanvisning som ikke er tilpasset akkurat din biltype og -modell. Da blir det opp til deg som kunde å bestemme hvor du skal borre hull for å forankre løsningen til varerommet i varebilen.

Innredningsløsningen bør derfor både være enkel å montere og installere. Ideelt sett bør den nesten være umulig å installere feil.

2. Løsningen bør ikke sette varige spor og merker på varebilen

Enkelte innredningsløsninger til varebiler krever ganske inngripende installasjons- og monteringsmetoder. Disse metodene øker sjansen for at varebilen din får varige merker og skader som kan påvirke verdien til varebilen.

Dersom innredningsløsningen setter varige spor og merker etter installasjonen, så kan faktisk annenhåndsverdien til varebilen bli sterkt redusert. Det er ikke sikkert at kjøperen av varebilen vil benytte akkurat den samme innredningsløsningen som deg, noe som betyr at du må fjerne løsningen og potensielt avsløre både skruehull og perforeringer i karosseriet. Slike skader slår sjeldent positivt ut på bruktbilprisen.

3. Løsningen bør ikke skade rustbeskyttelsen i varerommet

En annen utfordring med bilinnredningsløsninger som krever inngripende montering og installasjon, er at de kan forstyrre varerommets rustbeskyttelse. Varerommet er vanligvis lakkert for å sikre rustbeskyttelse, men flere løsninger krever at denne lakken perforeres ved montering, typisk på grunn av skruer eller popnagler. I mange tilfeller fører dette til korrosjonsproblemer i varerommet.

Du har sikkert opplevd at vannet på fuktige verktøy kan fordampe på varme dager og bli hengende som dråper i varerommet. Hvis rustbeskyttelsen da er brutt, kan det fort oppstå korrosjon.

4. Løsningen må ivareta sikkerheten på enkel og god måte

En rekke bilinnredninger markedsføres som sikre fordi de har gjennomgått og bestått kollisjonstester. Slike kollisjonstester er viktige og helt nødvendige, men det er samtidig viktig å huske på at gode testresultater ikke nødvendigvis betyr at løsningen er trygg i bruk. Det er to grunner til dette:

For det første kjører håndverkere ofte rundt med løse gjenstander i bilen, og flere innredningsløsninger er ute av stand til å sikre disse godt nok under transport. Ved en eventuell kollisjon, vil disse gjenstandene derfor kastes fremover i stor hastighet og potensielt alvorlig skade både bil og sjåfør.

For det andre er innredningsløsningene ofte forankret og festet i stolper i varerommet, ikke i bilens originale surrefester. Ved en kollisjon kan dette medføre ytterligere deformasjoner av kjøretøyet enn hva varebilprodusenten har tatt høyde for. 

5. Innredningsløsningen bør være tilpasset din varebilmodell

Til slutt er det verdt å tenke på at bilinnredningen bør være tilpasset akkurat den varebilmodellen du bruker hver dag. Det betyr at løsningen forholder seg til de gjeldende målene og løsningene i varerommet ditt.

Ofte er det motsatt tilfellet. Bilinnredningen kommer i én variant, en generell «one size fits all»-løsning. Utfordringen med dette er at du ofte ender opp med ubrukt areal i varerommet som sjeldent egner seg til annet enn å samle opp støv og verktøy du aldri finner igjen. I tillegg krever de som nevnt egentilpassede løsninger for at de skal forankres i varerommet og monteres på en forsvarlig måte.

Smartfloor er enkel å montere og krever ingen tilpasninger

Heldigvis finnes det bilinnredningsløsninger som ikke krever egne tilpasninger og som verken skader varebilen eller setter igjen merkbare spor. Loyds Smartfloor er en slik løsning.

Smartfloor er det vi kaller et dobbeltgulv, altså en skuffeløsning under gulvet i varerommet på varebilen. For håndverkere skaper dette dobbeltgulvet helt nye muligheter for å utnytte varerommet maksimalt og på best mulig måte sammenlignet med tradisjonelle varebilinnredninger. Smartfloor har nemlig store, uttrekkbare skuffer som gir full oversikt alt utstyr man har med seg. I tillegg er skuffene robuste, noe som gjør at man kan laste tungt. Samtidig frigjør løsningen en masse plass over skuffene, på toppgulvet, der man kan laste større, tyngre gjenstander.

En av de største fordelene med Smartfloor, er at løsningen både er enkel å montere og tilpasset akkurat din biltype- og modell, samtidig som den er sikker og ikke etterlater noen merkbare spor i varerommet.

Vi i Loyds bruker mye tid på 3D-scanning, -modellering og -konstruksjon av varebiler, nettopp fordi vi vet hvor viktig det er at innredningsløsningen er skreddersydd for akkurat din arbeidsbil. Når vi utvikler Smartfloor, kartlegger vi den spesifikke bilmodellen og designer løsningen deretter.

Vi kan derfor tilpasse både dobbeltgulvet og monteringsanvisningen til din spesifikke bilmodell og -type. Samtidig baserer vi oss på de eksisterende festepunktene og hullene i karosseriet for å eliminere potensielle skader på varebilen og ivareta sikkerheten under transport. Sikker lasting, godt forankret og i stand til å tåle stor belastning, er viktige kjennetegn ved Smartfloor.

Last ned gratis:  SJEKKLISTE FOR DOBBELGULV

Temaer: Smartfloor, Dobbelgulv


Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg