Bytte bilinnredning? Så enkelt er det å montere Smartfloor selv

Av Eirik Lier 12. mai 2020

4 biler NY

Det finnes mange ulike typer bilinnredning der ute, men ikke alle gjør hverdagen enklere. I denne guiden forteller Børge om hvorfor han ikke var fornøyd med det dobbelgulvet han hadde, og byttet til et annet på en smidig og enkel måte.

Last ned gratis:  SJEKKLISTE FOR DOBBELGULV

Standard dobbelgulv ble en tidstyv

Elektriker Børge Strande hadde lenge hatt et standard, lavt dobbelgulv i varebilen. Denne skapte hyppig utfordringer for ham i møte med ulike service- og installasjonsoppdrag. I stedet for å muliggjøre en enkel arbeidsdag, følte Børge seg begrenset av dobbelgulvet sitt.

Varebilen var fylt med alt verktøy og materialer til forefallende service, men rommet ikke det nødvendige til andre varierende oppdrag. Mange dager startet derfor med besøk hos grossisten, og mye tid ble brukt på å rydde og omorganisere i bilen. 

Var skeptisk til dobbelgulv - valgte Smartfloor

Da tiden var inne for å bytte bilinnredning var Børge skeptisk til dobbelgulv etter at hans egen erfaring var litt sånn halvveis. Likevel skulle det skje at han støtte på noe på veien som vekket nysgjerrigheten i ham: Smartfloor - et dobbelgulv med ekstra dybde i skuffene.

Truls Foss og Jan Erik med Smartfloor

Problemene han hadde med standard dobbelgulv forsvant med Smartfloor

Takket være en robust konstruksjon samt en skuffedybde som rommer hele verktøykofferter og større verktøy, ga Smartfloor nye muligheter for Børge i hans arbeidsdag.

 • Alt fikk nå sin faste plass i skuffene, slik at ingenting ble slengt på gulvet
 • Han fikk bedre oversikt over varerommet og alt som lagres der
 • Varebilen hadde plutselig et ledig gulv, perfekt for varierende oppdrag

«Jeg føler at ting er enklere nå som alt har fått sin dedikerte plass. Min tanke da jeg byttet innredning var å ha det tyngste og største i bunn, i og med at innredningen gir såpass mye dybde under gulvet. Jeg liker ikke å måtte stable om noe for å hente noe annet. Skal jeg ha en sikring, vet jeg at sikringen ligger på plassen sin, og jeg kan enkelt hente den.»

t5-og-caddy-621x350

Velg den riktige bilinnredningen til ditt behov

Ønsker du en lignende hverdag som Børge beskriver? Det finnes mange varianter av dobbelgulv der ute, så det gjelder å ta en nærmere titt og være kritisk i valget. Velg den varianten som faktisk kommer til å hjelpe deg gjennom arbeidsdagen. Børge hadde misset at det kan være store forskjeller på dobbelgulv, og at ikke alle nødvendigvis er riktige for nettopp hans arbeid.

Les mer: Sjekkliste for dobbelgulv - slik velger du riktig

Tenk gjerne gjennom følgende når du velger bilinnredning:

 • Vil den gjøre hverdagen din enklere og mer effektiv?
 • Får du plass til alt du skal frakte med deg?
 • Vil det bli lett for deg å laste på en trygg og sikker måte?

Ikke gjør samme feil som Børge gjorde, og last heller ned sjekklisten for dobbelgulv her, slik at du velger riktig dobbelgulv ut fra dine behov.

Enkelt bytte: Så enkelt er det montere Smartfloor selv

Det er enklere å bytte til riktig dobbelgulv enn du tror. I dag finnes det dobbelgulv som kommer ferdig montert i rammeverket, og som samtidig er nøyaktig tilpasset bilmodellen. Noen dobbelgulv er dog såpass vanskelige å montere at du gjerne må sette av en helg til monteringsprosjektet, så gjør en vurdering på hvor mye jobb du ønsker å påta deg.

Derfor er dobbelgulvet Smartfloor enkelt å montere selv: 

 • Den kommer ferdig montert i rammeverket, og alt du trenger for montering følger med.
 • Følg enkelt monteringsmanualen, så tar det ca 3 timer å montere på egen hånd.
 • Du trenger ikke måle, Smartfloor passer - det har vi allerede sørget for.
 • Hele innredningen monteres i bilens originalfester - det betyr ingen nye hull eller merker i karosseriet.
 • Toppgulvet er tilpasset og klart.
 • Du får også med surringsfester som du fester til toppgulvet for sikker festing av last.

 

Det finnes mange ulike typer dobbelgulv, og det er ikke alltid like lett å vite hva som faktisk vil være den beste løsningen for seg selv. Nedenfor finner du en sjekkliste som hjelper deg å velge riktig dobbelgulv. Den er helt gratis.

Last ned gratis:  SJEKKLISTE FOR DOBBELGULV

Temaer: Orden, bilinnredning, Smartfloor, Dobbelgulv, Mobil arbeidsplass


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg