Ikke alle dobbeltgulv er like - velg ett som løser dine behov

Av Eirik Lier 11. mai 2021

Crafter_2-001206-edited.jpg

Det har blitt en uvane at varerommet på en servicebil ser bomba ut! I løpet av en arbeidsdag skal mye forskjellig verktøy og forbruksvarer transporteres til oppdragsplassen og brukes. Dobbeltgulv er en god løsning for å holde orden på utstyret, men det finnes mange ulike varianter og alle er faktisk ikke like optimale. La meg forklare deg hvorfor.

Alle bedrifter burde ha fokus på å redusere sløsing, feil og skader, i tillegg til å ha fokus på arbeidstrivsel. Og vi har gode grunner til å si at en innredning tilpasset brukers behov hjelper til med akkurat dette.

Her kan du finne ut hvilken innredning som passer til ditt bruk.

Hva er et dobbeltgulv? 

Et dobbeltgulv er en skuffeløsning i varebilen som kan fås i forskjellige høyder. På toppen plasseres et «toppgulv». Innredningen skal hjelpe deg med å fjerne lagring av varer og verktøy fra sidene i bilen og ned under gulvet. Etter min mening bør et dobbeltgulv kunne tilby mer enn det. 

Tanken bak et dobbeltgulv er bra fordi målet er å gi bruker mer plass til varetransport og verktøylager. Problemet er at de fleste dobbeltgulv ikke er tilpasset brukerens behov eller bilens varerom.

Unngå disse fellene med dobbeltgulv

Konsekvensene av å velge et dobbeltgulv som ikke er tilpasset bil og bruk er mange. En innredning som bare er med på å flytte rotet, er ikke det du trenger.

Et helt vanlig dobbeltgulv lar deg ikke gi større og mindre verktøy en fast plass. Det gir deg ikke muligheten til å sikre større varetransport på toppgulvet. Utvendig betjening fungerer heller ikke på en optimal måte, og du slipper ikke unna krabbing inn i varerommet.

Hvis dette er ting du vil unngå, må du altså ikke velge et dobbeltgulv som:  

 • gir etter når det blir for mye vekt
 • ikke har surringsfester som er opphøyd fra bunn- til toppgulvet
 • har en høyde på mindre enn 37 cm
 • ikke er laget av sterke materialer som er rustet for røff bruk
 • ikke utnytter hele varerommets mål og
 • har for trange og underdimensjonerte skuffer

I forsøket på å skaffe deg nye rutiner, ikke gå for en løsning som ikke leverer! Forventningen er at produktet skal hjelpe deg å få orden på arbeidsdagen, men realiteten er at et helt vanlig dobbeltgulv kun hjelper deg å flytte rotet fra hyllene til bunnen av bilen, under gulvet. Du oppnår ikke effektivitet og systematikk hvis du fortsatt må bruke lang tid på å lete, nå bare under gulvet i stedet for over.

Les også: 5 tips for å få en ryddig servicebil

Velg et dobbeltgulv som er tilpasset røff bruk

Først og fremst finn en leverandør som har hatt brukerens behov  i tankene.

 • De skal tenke på at håndverkere har en travel arbeidshverdag.
 • De skal tenke på at håndverkeren har behov systematikk og mulighet til fast plassering av daglig verktøy.
 • De skal vite at håndverkeren trenger bedre oversikt på innkjøp av forbruksmateriell.

Derfor råder jeg deg til følgende:

Velg en løsning som hjelper deg å bli mer effektiv, spare tid, tjene penger og skape trivsel i løpet av dagen. En tilpasset innredning burde:

Les om innredning og påbygg hos Volkswagen her

Ikke stol på tilfeldigheter når du velger dobbeltgulv

T5 bakfra over med person rent gulv-617953-edited.jpg

Velg heller ikke en innredning hvor høyden er tilfeldig. Muligheten for å kunne sette verktøykoffertene i stående posisjon er undervurdert. Det skal være enkelt å ta tak i koffertene. Velg derfor et dobbelt gulv som er minst 37 cm. Dette er høyden som gjør det mulig å sette de fleste standardiserte verktøykofferter i stående posisjon.

Hvis du tenker på dette, slipper du å risikere en innredning med trange og underdimensjonerte skuffer. Du slipper også unna andre kvalitetsmessige mangler. Selv om skuffene kan virke store nok når du leser om innredningen på nett eller ser på dem hos forhandleren, vet du ikke sikkert før du faktisk har tatt dem i bruk.

For å oppsummere:

 • Ikke velg et standard dobbeltgulv uten at du har tenkt nøye gjennom hva du har behov for.
 • Ikke stol 100 prosent på førsteinntrykket av løsningen.
 • Et tips kan være å sette opp en sjekkliste på ting du trenger og se om løsningen du velger kan tilby dette.

Jeg vil si at den eneste unnskyldning for at du kjøper et helt vanlig dobbeltgulv er at det følger med i bruktbilen du nettopp har kjøpt. Om det er tilfelle, vil jeg fortsatt råde deg til å bytte ut løsningen med en innredning som er laget for effektiv bruk. 

Hvis du er usikker på hvilken bilinnredning som passer for deg, har vi laget en helt gratis test som hjelper deg finne svaret. 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?  TA TESTEN HER.

Temaer: Orden, Dobbelt gulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

smartfloor brosjyre

Siste innlegg