Hvor lang levetid har en bilinnredning?

Av Annsofi Klevfoss 30. juni 2020

Paxster 5 stk

Mange går i samme felle når de skal innrede varebilen: De ser først og fremst på pris, og ender opp med en løsning som ikke er robust nok til å tåle de daglige påkjenningene over lang tid. Skal du gjøre den beste investeringen enten for egen lommebok eller på vegne av virksomheten, bør du også tenke over hvilken levetid du kan forvente av løsningen du velger.

Denne guiden gir deg tips til hva du skal se etter for å finne en bilinnredning som er trofast mot deg i lang tid. 

Det finnes mange løsninger du kan velge til varebilen der ute, så levetiden på ulike bilinnredninger vil naturlig nok variere. Dette innlegget handler mer om hva du faktisk burde forvente av holdbarhet, slik at du er godt rustet til å vurdere tilbudene opp mot hverandre.

Når man går til innkjøp av en varebil har man som oftest en klar formening om hvor lenge man skal ha denne bilen. Da forventer du at bilen du kjøper skal holde hele veien og tåle den bruken den blir utsatt for, dag etter dag. Det burde være like naturlig å stille dette kravet til innredningen du skal montere i bilen. 

En bilinnredning bør:

  • Ha en lengre forventet levetid enn du planlegger å beholde bilen din
  • Monteres på en skånsom måte slik at den ikke ødelegger bilens karosseri

web_1920x1080px_proace-kaia_med-hanverkare

Bilinnredning konstruert for lang levetid

Det varierer hvor lenge man ønsker å beholde varebilen, men ofte er det et regnestykke over månedskostnadene som legger føringer her. Mange leaser bilen sin, og da snakker vi om perioder på 3 eller 5 år. Hvis du skal beholde bilen din i flere år, bør du også stille krav til at alt utstyret skal holde like lenge, bilinnredningen inkludert. 

Og det er absolutt ikke alle løsninger som er konstruert for å tåle tøff bruk over lang tid, særlig ikke i en arbeidsplass i bevegelse. Her spiller valget av materialer like stor rolle som selve konstruksjonen. Se for eksempel på plast. Plast har den fordelen at det veier lite samtidig som det tåler fukt - men hvor robust vil egentlig en innredning i plast være?

Er du ute etter skuffer eller hyllesystemer så ta en ektra titt på selve konstruksjonen av rammeverk og skinner. Vil innredningen for eksempel leve opp til de vektsertifiseringene du kanskje trenger for å dra maksimal nytte av lagringsplassen?

Se video: Vekttesten 

Det er få ting som er så irriterende som en bilinnredning som plutselig går i stykker. Dette virker arbeidsdagen din, men også (hvis du er riktig uheldig) kundens opplevelse av arbeidet du har utført dersom reparasjon eller bytte av innredninger skaper forsinkelser eller fører til at varer og materialer må erstattes. I tillegg henger jo slike situasjoner sammen med en ekstrakostnad tilknyttet bilen, som man vel gjerne skulle vært foruten.

VID_20200212_110205.00_00_11_01.Still002-1

Enkel og skånsom montering som ikke skader bilen

Mange innredninger monteres med popnagler, noe som gjerne fører til at karosseriet får skader. Dette gjør bilen mindre verdifull når du skal selge den videre, for ikke å snakke om hvor kostbart det kan bli for deg å levere tilbake en leaset varebil med skader. Slik montering fører også ofte til at hele innredningen blir ødelagt når den skal ut av bilen igjen, fordi den rett og slett må rives ut. Det betyr at innredningen verken kan selges videre, ei heller brukes selv i ny bil.

Det er kort oppsummert 3 fordeler du dermed vil oppleve ved å velge en innredning som monteres skånsomt i varebilen uten å lage merker i karosseriet:

  1. Den er enkel å ta ut igjen, hvis du for eksempel skulle bytte bil.
  2. Høyere gjensalgsverdi på bilen fordi det ikke er noen merker i karosseriet
  3. Høyere gjensalgsverdi på selve innredningen fordi denne er inntakt.

Et tips er derfor å se etter en innredning som monteres i bilens originalfester.

Hold deg oppdatert med nyttige tips om varebilen Abonnér på Loydsbloggen

 

Temaer: bilinnredning, varebilinnredning, montering


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi er vår digitale ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk.

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg