Jaktbil pickup, SUV eller hund i en varebil

Av Sofie Afzal 6. september 2022

jaktbil

For å få det ultimate jaktkjøretøyet må du tenke på hvordan du har tenkt å bruke kjøretøyet. WT Metall Norden gir sine beste tips til deg som vil ha med deg hunden i bilen. Hvilken jaktbil passer for deg? Pickup, SUV-varebil eller kanskje en SUV?

WT Metall er størst i Norden når det gjelder transportløsninger for hunder i bil. Vi har snakket med Anna-Karin Burge i WT Metall Norden som gir sine beste tips til deg med jaktbil og hund.

Slik velger du din jaktbil

Generelt kan man si at det finnes 3 forskjellige typer jaktbiler: pickup, varebil og de som har en SUV som jaktbil. For å få riktig jaktkjøretøy til ditt formål, hunder og jaktutstyr, mener Anna-Karin at det i hovedsak dreier seg om 5 ting.


  • Du som hundefører
  • Antall hunder
  • Komfort
  • Hvordan bilen beveger seg fremover
  • Størrelse

Les mer: Slik kan du bygge en god jaktbil for ditt jaktutstyr

Jaktbil pickup

Ifølge Anna-Karin er pickuper det perfekte jaktkjøretøyet om du jobber i skogen, på gården eller er jeger. Dette er fordi du kan ta med deg både verktøy, pakking, og jaktutstyr osv. Du kan komme deg stort sett hvor som helst takket være at pickupene er både høye og sterke. I tillegg har du med pickup som jaktbil plass til både familie og bagasje. Mange som velger pickup synes det er vanskelig å se at man kunne byttet til et annet jaktkjøretøy!

"Dagens pickuper har en helt annen romfølelse i disse dager og kan nesten sammenlignes komfortmessig med en vanlig personbil. En av våre største kundegrupper er skogbrukere og bønder men fremfor alt jegere, hvor hundeskjulene  er et perfekt alternativ der du kan ha isolerte hundebokser med vifter og belysning på toppen mens du fortsatt har lasteplanet under og kan da ha skuffesystem, slede eller åpent», sier Anna-Karin. 

Ruag-jakt-bilinrdedning-smartfloor-dubbelgolv

Over ser du Smartfloor - et skuffesystem som interiør hundebur modul til en Dodge Ram drevet av RUAG Ammotec.

SMARTFLOOR NETTBUTIKK

Ulempen med pickuper som jaktbil er prislappen de kommer med. I dag er det høy avgift på pickuper og det at de også er drivstoffkrevende biler. Anna-Karin forteller at pickup-modellene ligger litt etter i utviklingen, og dette har også gjort at flere modeller nå ikke lenger er tilgjengelig for bestilling; blant annet den populære Amarok, som mange ettertraktet som jaktbil. Men nå kommer Volkswagen med en ny modell av Amarok, som for mange er etterlengtet som jaktbil. "Men vi har stor tro på at innen 1-2 år vil markedet se helt annerledes ut med et større utvalg av både gamle og nye bilmodeller!"

Les også: Visste du at du får bilinnredningen Smartfloor til Pickup?

wt-metall-jaktbil-pickup-hundkåpa

 

Jakt-SUV - Perfekt for familien

Fremfor alt er kanskje SUV-personbil et godt alternativ som jaktbil for familier og for de som også har interesse for skog og natur. Som oftest har flere av SUV-ene høy komfort samtidig som de har god mulighet til å komme seg rundt. På flere modeller er bagasjen også relativt stor, hvor du enkelt kan ta med deg litt utstyr og et bur ut på jakt. På den annen side er bagasjeplassen noe begrenset på grunn av den aerodynamiske utformingen, så det kan være vanskelig å finne en SUV å ha som jaktkjøretøy som har nok bagasjeplass som også kan romme større hunder, sier Anna-Karin.

Ler mer: Hundebur i varebilen? Vi har varebilinnredningen for deg

Hund i varebil

Det beste med varebiler er fleksibiliteten de gir, og flere og flere oppdager dette. Varebiler er ikke lenger bare for håndverkere, de har mye å tilby for så mange flere. Varebiler er perfekte som jaktkjøretøy da de har utmerket plass til hunder samt jaktutstyr og turutstyr. I tillegg tilbyr de store muligheter for oppbevaring og organisering med variasjonen som tilbys av bilinnredning, slik at du kan designe varebilen akkurat slik du vil ha den. Under er en smart løsning med skuffesystem (smartfloor dobbeltgulv) som bilinnredning, samtidig som du kan ha hunden i varebilen uten problemer i hundeburet fra WT Metall Norden.

jaktbil-hundbur-caddy-skåpbil-wtmetall-smartfloor

Over ser du Smartfloor -et skuffesystem som innredning sammen med et hundebur fra WT Metall Norden. 

 

I dag har også de nyere bilmodellene blant varebiler god komfort og har mye personbilfølelse generelt. Mange varebiler finnes også med 4-hjulstrekk, noe mange som oppholder seg i skogen etterspør.

BESØK LOYDS NETTBUTIKK

 

Temaer: pickup, hundebur, Jaktbil, Hobby, Hund


Relaterte innlegg

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg