Varebil med 3 seter - er det egentlig nødvendig?

Av Eirik Lier 22. juni 2021

Volkswagen NyttekjøretøySpørsmålet kan være vrient eller veldig enkelt. Det dreier seg om persontransport. Et sjeldent eller uvant begrep å bruke for deg som skal kjøpe varebil, kanskje? I dette innlegget får du noen perspektiver rundt varebilen som persontransportør. Samtidig snakker jeg om hvordan du kan få best sittekomfort i varebilen.

Som vi nevner i varebilguiden vår er noen av varebilens største roller:

  • En arbeidsplass.
  • Et fremkomstmiddel.
  • En varetransportør.

Les mer her: Snakk med en forhandler før du kjøper ny varebil

I denne bloggposten ønsker jeg derimot å belyse den rollen som fort blir undervurdert – varebilen som persontransportør. Dette er en viktig del av bilens oppgave, men ofte blir ikke denne rollen vektlagt i like stor grad som de andre når innkjøp av ny bil skal skje.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden »

Situasjoner som krever 3 seter i varebilen

Det er ofte flere situasjoner som oppstår i løpet av en arbeidsdag, som vil sette standarden for hvor mange seter du vil trenge i varebilen. Hvilke situasjoner er det sannsynlig at du vil møte på i løpet av en uke, en måned eller enda lengre frem i tid? Tenk på følgende:

  1. Skal du ha med deg lærling i tillegg til den faste kollegaen?
  2. Skal du hente jentungen i barnehagen før du slipper av kollegaen på vei hjem?

Dette er spørsmål du bør stille deg selv før du bestemmer hva som er det optimale antallet seter i bilen.Nissan NV300

Hvis du for eksempel har barn og du vet at det vil være en sjanse for at du må hente i barnehagen før du rekker å slippe av en kollega, vil det skape både frustrasjon og stress hvis du ikke har tre seter i varebilen.

Ikke glem sittekomforten

I tillegg til å ta høyde for situasjoner som kan kreve tre seter i varebilen, må du også vurdere sittekomforten i bilen.   

  1. Kommer du til å sitte godt i bilen på langtur?
  2. Stanger beina i dashbordet?
  3. Skal du spise lunsjen din i bilen?

Her handler det mye om å prøvesitte varebilen før du kjøper den. Sittekomforten må være god hvis du skal bruke mye tid i varebilen under lange kjøreturer. Hvis du bruker varebilen som kontor og pauserom, er sittekomfort spesielt viktig. Sittekomforten kan enkelt forbedres ved å velge en skillevegg, som gjør at du kan skyve setet lenger bakover.

Til syvende og sist handler det om å være smart i kjøpsøyeblikket og ivareta deg selv og dine passasjerers behov. 

Last gjerne ned varebilguiden vår, som gir deg mer informasjon om varebilens roller og andre faktorer du bør vurdere før du kjøper ny bil.

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Kjøpe varebil


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg